Header image
Properties & Partners FUNKIS - SUVERÄNT LÄGE - FRIKÖPT - GARAGEPLATS I LÄNGA
Budgivning pågår
Besiktigat

Ramvägen 28

Enskede - Gubbängen

FUNKIS - SUVERÄNT LÄGE - FRIKÖPT - GARAGEPLATS I LÄNGA

Välkommen till underbart hus med friköpt tomt och stor mysfaktor i äldre trivsamt område! Separat garage. Med ett suveränt läge i Gubbängens charmiga radhus- och villakvarter finns denna fantastiska pärla byggd 1947.

Här finns allt man kan önska sig såsom praktisk planlösning med tre bra sovrum på övre plan och nytt badrum med skön golvvärme, vackert fönster med färger, ett praktiskt kök med äldre vedeldad spis bevarad samt ett fint vardagsrum med utsikt över den insynsskyddade trädgården.

Entréplanet bjuder på en ljus och öppen social sällskapsyta med mysig öppen spis, samt utgång till härlig stenlagd uteplats. Baksidan har ett insynsskyddat läge som gränsar mot allmänning. Tomten är vacker med bärbuskar, vita vinbär och björnbär..

På nedre plan sovrum med separat ingång. Här finns också gäst wc och tvättstuga/badrum med badkar. Barnvänligt område och gångavstånd till allt; Gubbängsfältet, lekplatser, skola, skog, natur, centrum, t-bana och mycket annat.

Varmt välkomna.

Fakta

Adress:
Ramvägen 28
Område:
Enskede - Gubbängen, Enskede
Kommun:
Stockholm
Fastighetsbeteckning:
STÄLLBORREN 9
Typ:
Radhus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
2 plans radhus med källare
Byggnadsår:
1947
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Fasad:
Puts
Tak:
Pannor
Stomme:
Trä

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 876 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
2 765 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
4 641 000 kr
Bef. pantbrev:
3st om 2 380 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1947
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd

Driftkostnad

27 000 kr/år
9 600 kr/år
6 000 kr/år
300 kr/år
3 200 kr/år
4 800 kr/år
50 900 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift: 8874
9 525 kr/år

Beskrivning

Entré:
Välkomnande möblerbar hall i en öppen planlösning mot vardagsrum och kök. Plats för avhängning. Klassiskt stengolv som övergår i parkett. 2 garderober + överskåp. Utgång till härlig baksida med eftermiddags och kvällssol.

Fint kök med köksluckor och skåp i svart färg och smakfullt kakel. Bänkskiva i laminat. Matplats för ca 4 personer. Kyl och frys, spis med ugn + charmig vedeldad spis, fläkt, diskmaskin.

Trevligt vardagsrum med mysig fungerande spis och vacker fiskbensparkett. Stora fönster ger stort ljusinsläpp.

Övre plan:
Hall med laminatgolv. 1 klädkammare och 1 inbyggd linneskåp + överskåp samt uppgång till vind.

Fint och modernt badrum med klinkergolv med skön golvvärme och vitt kakel på vägg. Vädringsfönster, wc, tvättställ och dusch.

Sovrum 1 med laminatgolv och tapetserade väggar. 1 garderob + överskåp.

Master sovrum 2 med laminatgolv. 1 garderob + överskåp. Utsikt mot grönskande natur.

Sovrum 3 med stavparkett och tapetserade väggar. Utgång till härlig balkong i soligt västerläge.

Nedre plan:
Hall med klinkergolv och målade väggar. Separat wc med klinker på golv och målat på vägg. Ett kallförråd.
Tvättstuga/ badrum med trätrall och målade väggar. Badkar, tvättmaskin och torktumlare. Vidare finns stor gillestuga/sovrum med trägolv och målade väggar. Förråd och utgång på baksida.

 

Övrigt: Bredband/tv 819 kr /m

Utförda renoveringar och förbättringar

2005 Alla ytskikt. Tapetsering, målning. Slipning och lackning parkettgolv, Framtagande och målning av trätak i sovrum.

2007 Balkongrenovering

2014 Ny diskmaskin

2015 Badrumsrenovering

2016 Renovering alla fönster

2017 Ny spis Ny kyl/frys Nytt golv, köket

2021 Uppfräschning interiör. Målning alla golvlister, insida fasta garderober och förråd. Målning av köksluckor och lådor. Målning tak och väggar i källare.

2023 Omdragning av el i hela huset

2024 Målning av yttertrappa mot trädgård

Parkering

P-plats i garage i länga. Samfällighetskostnad 3000 kr/år.

Området

Bostaden ligger ett stenkast från Gubbängens T-bana och centrum där det bl a finns ett stort Coop Konsum, bankomat, bibliotek, apotek, folktandvård, vårdcentral, frisör, tobaksaffär, restaurang, sushirestaurang, pizzeria, café, Moment teater m.m.  Och inte minst den uppskattade Italienska pizzerian och glassbaren som finns här måste upplevas. Kallas i folkmun "Italienaren"

Majroskogen är ca 60 ha stort och är ett av de största sammanhängande skogspartierna i Söderort. Det är ett välanvänt område med stor betydelse för rekreationsmöjligheterna i de omkringliggande stadsdelarna. Till Majroskogen är det bara 200 m från lägenheten.

I närheten finns även Gubbängens idrottsplats som har massor med tennisbanor, skridsko- och bandyhall, fotbollsplan, och modernt gratis utomhusgym där alla viktinställningar är reglerbara och Gubbängsparken -Parkleken Flygplansparken.  I närheten ligger också Farsta tennishall. Gångavstånd till skola, dagis, fritidsgård och stor härlig närliggande lekpark. Det finns två olika Gym i Gubbängen; STC, mitt i Gubbängens centrum; samt Nordic Wellness, vid övre tunnelbaneingången.

En femminuterspromenad bort ligger Hökarängen med bl a konditorn och bagaren samt Konsthall C och Parkleken Starrmyran, samt matbutiken MatDax som har fantastiska extrapriser regelbundet.

På motsvarande avstånd, nedanför Gubbängsmotet vid infarten till Sköndal, finns även den nya handelsplatsen; med Willys, Plantagen, MAX Burgers, Nordic Wellnes Gym, Systembolaget och McDonalds.
Ny skridsko- och bandyhall i Gubbängen. Stockholms stad har byggt Stockholms första träningshall för skridsko och bandy på Gubbängens IP, Gubbängen Ny skridsko- och bandyhall i Gubbängen - Stockholm växer (vaxer.stockholm)

Parkleken -Nybygget (Flygplansparken)
I Parkleken Nybygget I Gubbängen bedrivs parklek och fritidsgård. Det är en spännande och trygg samlingsplats för barn och unga i alla åldrar, och föräldrar. Profilen är framförallt uteverksamhet. Alla aktiviteter är till för alla oavsett vem du är, allas lika värde är viktigt i verksamheten.
Parkleken Nybygget är en öppen fritidsverksamhet med tonvikten lagd på utomhusaktiviteter, till exempel lekar, spel, natur och miljö, idrott, rörelse, grillning och umgänge.

I parkleken finns en skate/kick-park uppbyggt som en pool-serie, samt en fritidsgård kvällstid.

Parkleken -Starrmyran
Parkleken i Hökarängen är en öppen fritidsverksamhet med fokus på utomhusaktiviteter som till exempel lekar, spel, natur och miljö, djurhållning, idrott på lek, skapande verksamhet, grillning, umgänge och fest. Här finns ett stort utbud av fasta lekredskap som karusell, spindelnät och gungdjur.

Under vintern finns bland annat miniskidor, pulkor och hjälmar att låna. Det finns även en inomhuslokal med lite spel och leksaker för dagar när vädret är lite sämre.

Gör ett besök i stallet där du kan se djuren. Det finns två ponnyer, två getter, två kaniner samt höns.

Drevviken ligger också nära med bl a Hökarängsbadet som har en härlig sandstrand. På vintern plogas en ca 2 kilometer lång skridskobana på isen som är ihopkopplad med flera isbanor till ca 2 mil sammanlagt. Närhet till fina promenadstråk och naturområden som bl a Orhem och Flaten.

Kommunikationer: Tunnelbanans gröna linje tar dig snabbt till Gubbängen. Restiden från T-centralen är ca 18 minuter och från Södermalm tar det inte mer än ca 10 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen och Örbyleden enkelt dig hem.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning STOCKHOLM LAXNINGEN GA:1
GA1

Gemensamhetsanläggning STOCKHOLM SPÅNET GA:1
GA2

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 876 000 kr
Mark, totalt värde: 2 765 000 kr ().
Summavärde: 4 641 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1947
Värdeår: 1947

Planritning

Budgivning pågår

7 475 000 kr Historik

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Ramvägen 28

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Ramvägen 28

Ansvarig fastighetsmäklare

Pierre Bohlin
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Ida Bohlin
Fastighetsmäklare