Header image
Properties & Partners Stilsäkert totalrenoverad 60-tals 3:a med västbalkong utan insyn!
Kommande försäljning

Freyvägen 8B, 2tr

Neglinge

Stilsäkert totalrenoverad 60-tals 3:a med västbalkong utan insyn!

Stilsäkert totalrenoverad 60-tals 3:a med insynsskyddad balkong i väster mitt i Neglinges idylliska villakvarter.
* Nyligen renoverad i smakfulla material
* Vackra originaldetaljer har bevarats
* Stort helkaklat badrum med tvättmaskin och fönster
* Balkong i väster med utsikt över villakvarteren
* Möjlig 4:a
* Gott om förvaring
* Gavel-läge utan insyn
* Parkering på gården
* Stambytt fastighet med god ekonomi
Välkommen till denna mysiga, välplanerade 3a utöver det vanliga! Här har allt minutiöst renoverats de senaste åren och där de välbevarade originaldetaljerna så som ekparkett i vardagsrum och fönsterbrädor i kalksten förstärker 60-tals känslan. Lägenheten ligger en trappa upp och har fönster i två väderstreck, helt utan insyn, och med balkong i väster med utsikt över villakvarteren.

I entréhallen, bakom vitmålad säkerhetsdörr, finns platsbyggd nisch för kappavhängning, en separat klädkammare samt plats för hallmöbel. Rakt fram når man det välplanerade, trivsamma köket med en mysig bistrohörna för morgonkaffet. Innanför köket ligger ett av lägenhetens sovrum med gott om garderober och fönster mot gården. Utanför står ett stort körsbärsträd, vilket ger en underbar rofylld känsla. Från hallen når man det helkaklade och stambytta badrummet i sobra materialval. Här finns dusch bakom glasväggar, tvättmaskin, handdukstork och golvvärme samt ett fönster för ljusinsläpp. Vardagsrummet är rymligt och här finns gott om plats för både soffgrupp och matplats. Från vardagsrummet når man balkongen i väster. Här njuter man av eftermiddags- och kvällssolen under tak i ett skyddat läge samt utan insyn. Innanför vardagsrummet ligger ytterligare ett sovrum, med gott om plats för dubbelsäng och arbetshörna. Möjlighet finns för den som vill att dela av detta rum till två mindre sovrum. I hela lägenheten ligger enhetlig, vacker rutparkett på golven.

På gården finns föreningens mysiga pergola för de boende att nyttja, här finns också parkeringplatser för de boende. I källaren finns förråd, föreningens tvättstuga samt lokaler som föreningen hyr ut. En kort promenad bort ligger både Igelboda Station och Neglinge Station, från vilka Saltsjöbanans tåg (tillsvidare ersatt med buss) på ca 25 min snabbt tar dig till Stockholms innerstad. I kvarteret finns även mysiga bageri Kringelgården och trivsamma Handelshuset restaurang.

Neglinge är en idyllisk del av Saltsjöbaden, där man bor mitt i mysiga villakvarter, med omedelbar närhet till Skogsö naturreservat, båtbryggor och med gångavstånd till salta bad i Baggensfjärden. Saltsjöbadens Centrum med sitt breda utbud av affärer och närservice ligger på bekvämt gångavstånd.

Fakta

Adress:
Freyvägen 8B, 2tr
Område:
Neglinge, Saltsjöbaden
Kommun:
Nacka
Lägenhetsnummer:
10  /  1102
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.08333
Andelstal avgift:
0.08333
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1965
Uppvärmning:
Bergvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
213 207 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Gäller årsredovisning från 2022
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Känd avgiftsförändring:
Föreningen har gjort en tillfällig höjning fr.o.m 1/1-24 med 1.000kr/mån för att öka på sin buffert.

Energideklaration

Utförd
2018-10-30
E

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
7 200 kr/år
3 000 kr/år
10 200 kr/år
Köparen behöver eget el-abonnemang

Förening

Brf Freyvägen 8
769607-8364
Ja
Nej

Allmän information

Föreningen äger fastigheterna Igelboda 41:3-41:4 som består av ett flerbostadshus, en parkeringsplats samt trädgård med pergola och gräsmatta. I fastigheten finns 12 lägenheter med bostadsrätt, fördelade på två uppgångar (Freyvägen 8A och Freyvägen 8B). I föreningen finns även två lokaler, varav en föreningslokal.

I föreningen finns en stor tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Här finns även cykelförråd, barnvagnsförråd, skyddsrum samt källarförråd. I källaren finns även två lokaler, varav en är en föreningslokal. En stor parkeringsplats finns på baksidan av huset. Här finns också ett mindre garage med två platser. Kostnad för parkeringsplats utomhus är för närvarande 300 kr/mån. I trädgården finns även en pergola med sittgrupp för de boende.

Utförda renoveringar

2023 - Stambyte samt byte av varm- och kallvattenrör. Elstammar bytta och förberedelse gjort för att införa gemensam el.
2021 - Radiatorventiler genomgångna och utbytta. Installation av säkerhetsdörrar
2017 - renovering av bergvärmepump och cirkulationspump
2016 - Renovering av yttertak. Installation av nya entrédörrar. Ny utrustning i tvättstuga

Kommande renoveringar

Föreningen tittar på möjligheten att installera ladd-stolpar på parkeringsplatsen. Man har också förberett för gemensam eldebitering.

Beskrivning

Planlösning

Välkommen till minutiöst renoverade, mysiga och mycket välplanerade 3:a med balkong i bästa västerläge! Här bor man i en helt insynskyddad gavel-lägenhet med bästa läge i Neglinge, omgiven av grönska mitt i villakvarteren. Vid renoveringen har ägarna vinnlagt sig om att bevara 60-tals känslan, och här har man tänkt på allt - även de små detaljerna så som vägguttag och strömbrytare i retrostil och handtag på köksluckorna. I alla rum ligger vacker, enhetlig rutparkett och väggarna är målade i samspelta kulörer. Läget är bästa tänkbara - en trappa upp och helt utan insyn, med bara härlig grönska, rymd och vackra sekelskiftesvillor utanför fönstren!

Entré:
Välkomnande rymlig hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Plats för avhängning i separat kapprumsdel samt i stor klädkammare. Nyinsatt, vit säkerhetsdörr.

Badrum:
Helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv med golvvärme (el) och vita kaklade väggar. Här finns toalett, handfatskommod och spegel med belysning. Handdukstork (el), tvättmaskin och duschplats bakom glasdörrar. Ett stort fönster ger bra dagsljusinsläpp. Badrummet är nytt 2023 i samband med föreningens stambyte.

Kök:
Rakt fram ligger det nyrenoverade och smakfulla köket med gott om förvaring i skåp och lådor. Ljusgrå släta luckor, rostfri diskbänk med dubbla hoar, samt vitt kakel som stänkskydd. Här finns rostfri spis med glaskeramikhäll, rostfri fläkt, helintegrerad diskmaskin och fristående rostfri kyl&frys. Belysning under skåp samt gott om eluttag. Till vänster i köket finns en separat arbetsbänk med Perstorpslatta och med förvaringsskåp och vinkyl under. En nisch med betongglas, samt glasdörr till sovrummet intill skapar fint dagsljusinsläpp från två håll i köket. I köket finns också en trivsam Bistro-hörna där man kan ta sitt morgonkaffe. Nylagd rutparkett och vitmålade, samt delvis kaklade väggar.

Vardagsrum:
Till vänster når man lägenhetens stora, ljusa och lättmöblerade vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Ett stort fönster i väster med utsikt över de charmiga villakvarteren på andra sidan gatan. Från vardagsrummet når man också balkong samt lägenhetens ena sovrum. Välbevarad originalparkett i vackert rutmönster på golvet samt vitmålade väggar.

Balkong:
Härlig insynsskyddad och avskild balkong under tak i bästa västläge med sol från tidig eftermiddag och hela kvällen. Trall på golvet och plats för utemöbler.

Sovrum 1:
Från köket nås det ena sovrummet med gott om plats för dubbelsäng. Gott om förvaring i hel garderobsvägg, samt ytterligare garderober. Utanför det stora fönstret som vetter mot öster och föreningens gård står ett pampigt körsbärsträd som ger ljuvliga blommor och grönska. Rutparkett på golv och målade väggar.

Sovrum 2:
Från vardagsrummet nås det andra sovrummet som också är rymligt och har plats för dubbelsäng och arbetshörna. Detta rum kan även delas av och göras till två mindre sovrum om så önskas. Fönster mot väster och lägenhetens balkong. Rutparkett på golv och målade väggar.

Övrigt:
Till bostaden hör ett rymligt källarförråd. I källaren finns även en stor tvättstuga med flertalet maskiner, barnvagns/cykelförråd, samt skyddsrum. Föreningen har en föreningslokal till medlemmars förfogande, samt två lokaler som hyrs ut. Fastigheten är omgiven av grönska och på gården finns en trivsam pergola med sittgrupper för medlemmars disponering. På baksidan ligger också föreningens parkeringsplats.

Neglinge

Neglinge består av villabebyggelse och HSB-hus mestadels från 1900 talet. Området är beläget nära Neglinge station med tågförbindelse till Slussen med Saltsjöbanan. I kvarteret finns en kiosk/affär, frisör, yoga, Kringelgårdens Bageri och Restaurang Handelshuset. "Lokparken" är en grön oas med lekplats och fotbollsplan. Gångavstånd till Neglinge skola (åk F-5) samt flertalet förskolor. 

Saltsjöbaden

Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, Apotek, kemtvätt, skomakare, bibliotek, frisör, blomsteraffär mfl.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar. Dessutom två naturreservat - Erstavik samt Skogsö, med härliga promenadstråk och cykelstigar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns anrika Grand Hotell med både restaurang och bar. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård med restaurang, eget bageri och bar. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. Vid hotellet finns restaurang Pizza Pirlo. I Neglinge finns restaurang Handelshuset. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Freyvägen 8B, 2tr

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Freyvägen 8B, 2tr

Ansvarig fastighetsmäklare

Ebba Stenport Taesler
Fastighetsmäklare