Properties & Partners LJUS 4A I FINT SKICK MED HÖGT OCH FRITT LÄGE MOT GRÖNSKAN!

Vinterbrinksvägen 37, 1tr

Saltsjöbaden - Igelbodaplatån

LJUS 4A I FINT SKICK MED HÖGT OCH FRITT LÄGE MOT GRÖNSKAN!

Äntligen en rymlig, renoverad 4.a till salu på populära Igelbodaplatån! Välkommen till denna ljusa, välplanerade och stambytta gavel-4.a med inglasad balkong och trivsamt läge utan insyn på populära Igelbodaplatån. Här bor man med högt läge utan insyn mot grönskan och tystnaden med inglasad balkong med härlig förmiddagssol.

Hela lägenheten har byggts om och omsorgsfullt renoverats av nuvarande ägare och har fått enhetliga parkett- eller klinkergolv, fina spegeldörrar och fräscha ytskikt. Alla fönster har fått platsbyggda fönsterbrädor och vackra elementskydd. Badrummet är förstorat från ursprunglig storlek, samt att matplatsen i köket gjort större.

Bostaden består av rymligt vardagsrum, välplanerat kök med gott om förvaring och med stor matplats intill fönster. Från köket nås den inglasade balkongen med förmiddagssol. Vidare finns här tre sovrum, helkaklat och stambytt badrum med både badkar och separat duschplats. I bostaden finns också en gäst-wc och ett praktiskt grovkök med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Utanför ytterdörren finns ett rymligt förråd om ca 5.5 kvm. Hiss till varmgarage med låg månadskostnad och biltvättmöjlighet. Här bor man mycket bekvämt med gångavstånd till såväl kommunikationer, naturen och Saltsjöbadens Centrum i en av Nackas mest välskötta föreningar.

Fakta

Adress:
Vinterbrinksvägen 37, 1tr
Område:
Saltsjöbaden - Igelbodaplatån, Saltsjöbaden
Kommun:
Nacka
Lägenhetsnummer:
531  /  1101
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.28647%
Andelstal avgift:
0.28647%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1969-1971
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Ja, vid ytterdörren ca 5,5 kvm
TV- Internetutbud:
Telia: Bredband 500/500, Kabel-TV: "LagomPaket"
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
603 843 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Baseras på årsredovisning 2023
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Känd avgiftsförändring:
Avgiften har höjts med 5% fr 1/5-24

Energideklaration

Utförd
2018-02-06
C

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
5 136 kr/år
3 000 kr/år
8 136 kr/år

Förening

Brf Igelbodaplatån
714000-2101
Ja
Nej

Allmän information

Brf Igelbodaplatån består av 6 st fyravåningshus innehållande 405 lägenheter, 330 garageplatser och ett 15-tal lokaler. Bostäderna är uppdelade på 6 gårdar. En lokal disponeras av föreningen VHV ("Vi Hjälper Varandra", en ideell förening som anordnar aktiviteter för de boende) och en av fastighetskontoret. Föreningen har två anställda fastighetsskötare. Föreningen äger marken.

Två övernattningslägenheter med plats för 4 personer i varje finns att hyra för medlemmarnas gäster f.n. 400 kr per rum och natt.

De sex innergårdarna samt omgivande mark är mycket välskötta. Varje hus har varmgarage, tvättstuga, torkrum, cykelförråd och extra förråd att hyra. Garageplats finns att hyra från 300 kr/mån. Det finns 6 platser med laddmöjlighet i varje garage. Föreningen tar 100kr/mån extra för en laddplats exkl elförbrukning. Hiss till garage. I garaget finns även avspolningsytor för bil. Kö till garageplats kan förekomma.
På området finns en stor lekplats, boulebana och fotbollsplan.

Tv (Telias digitala "Lagom paket"), Internet och IP-telefoni via Telia ingår i månadsavgiften. IP-telefoni är frivilligt och måste aktiveras hos Telia 90200. Samtalskostnader ingår ej i månadsavgiften utan faktureras direkt av Telia.

Elförbrukningen läses av en gång per år och betalas som en tilläggsavgift på månadsavgiften varje månad. Föreningen har under 2020 slutfört installation av solceller på samtliga tak, är det mycket förmånlig kostnad för hushållsel för medlemmarna.

Ägande av bostadsrätter måste vara 100% boende. Juridisk person accepteras ej.

Besök gärna föreningens hemsida igelbodaplatan.se för mer och utförligare information.

Utförda renoveringar

2009: Alla fönster byttes till 3-glasfönster

2012: Installation av bergvärme

2016-2020: Genomfördes stambyte i samtliga 6 hus.

2020: Nya entréportar och nytt låssystem med låsbrickor och porttelefon.

2020: Omläggning av samtliga tak samt installation av solceller på taken.

2020: Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter i hus 1 och 2

2022: Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter i hus 3 och 4

Föreningen byter ut samtliga hissar, 4 hissar per år fram till 2027

Beskrivning

Planlösning

ENTRE:
Välkomnande entré med separat plats för avhängning av ytterkläder samt flertalet rymliga spegelgarderober. Klinkergolv och målade väggar. Längre in i hallen ligger parkettgolv. Här finns också en gäst-wc med klinkergolv och målade väggar.

BADRUM:
Stort helkaklat badrum med både jacuzzi och separat duschutrymme bakom frostad glasdörr. Här finns också en exklusiv badrumsmöbel med marmorskiva, handfat, förvaring, spotlights och spegel. Spotlights i taket och handdukstork (el). Badrummet är förstorat av nuvarande ägare för att få plats med separat duschplats.

VARDAGSRUM:
Vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och annat möblemang. Vardagsrummet har en hel fönstervägg som vetter ut mot grönskan utanför. Då huset nedanför ligger förskjutet i förhållande till denna bostad ser man inga andra flerfamiljshus, utan bara grönskan utanför. Parkettgolv och målade väggar.

MATSAL:
Rakt fram nås ett rum som idag används som matsal, men kan nyttjas som sovrum. Härlig utsikt över grönska helt utan insyn.

KÖK:
Välplanerat, fräscht kök med stor matplats intill fönstervägg mot den inglasade balkongen utanför. Köket är från IKEA och har gott om förvaring i skåp och lådor bakom gräddvita lantköksluckor, varav några med vitrin. Högskåp med utdragbara hyllplan. På väggarna finns vitt kakel och bänkskivor i tålig laminat med dubbel diskho. Här finns spis, frihängande fläkt, helintegrerad diskmaskin samt helintegrerad kyl&frys. Spotlights i taket och klinkergolv.

BALKONG:
Inglasad balkong med högt och fritt läge mot grönskan utanför. Här njuter man av förmiddagssol. El finns draget, matta på golvet och vitmålad panel på väggar.

TVÄTTSTUGA:
I anslutning till köket finns ett helkaklat grovkök med tvättmaskin, torktumlare samt ett torkskåp. Här finns också handfat samt garderober.

SOVRUM:
Två sovrum på vardera sida om köket. Det större har gott om plats för dubbelsäng, samt hel garderobsvägg bakom spegelgarderober. Detta rum har fått bröstpanel på väggarna. Det mindre sovrummet används idag som arbetsrum och TV-rum, men här finns gott om plats för garderober och säng. Båda sovrummen har fönster helt utan insyn.

ÖVRIGT:
Direkt utanför ytterdörren finns ett praktiskt förråd om ca 5,5 kvm med fönster. Sopnedkast vid ytterdörr (inkl matavskiljning). Hissen i huset leder direkt ner till varmgaraget där även cykel- och barnvagnsrum finns. I garaget finns flertalet laddstolpar installerade, samt två tvättplatser för bilar. Utanför garaget, men under tak, finns rymligt återvinningsrum för grovsopor. Föreningen har genomfört stambyte (2020), samt installerat solceller på taken.

Igelbodaplatån

Igelbodaplatån är ett eftertraktat och populärt område med vackra innergårdar, gröna ytor och trevliga promenadvägar i naturen omkring. Här finns lekplats, grillplats och boulebana. Läget är mycket centralt med gångavstånd till kommunikationer (Igelboda Station), skolor/förskolor och Saltsjöbadens Centrum med sitt breda utbud av affärer. 

Saltsjöbaden

Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, Apotek, kemtvätt, skomakare, bibliotek, frisör, blomsteraffär mfl.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar. Dessutom två naturreservat - Erstavik samt Skogsö, med härliga promenadstråk och cykelstigar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns anrika Grand Hotell med både restaurang och bar. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård med restaurang, eget bageri och bar. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. Vid hotellet finns restaurang Pizza Pirlo. I Neglinge finns restaurang Handelshuset. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Vinterbrinksvägen 37, 1tr

Välj en tid för visning nedan
:
2024-09-29

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Vinterbrinksvägen 37, 1tr

Ansvarig fastighetsmäklare

Ebba Stenport Taesler
Fastighetsmäklare