Properties & Partners VÄLPLANERAD, LJUS OCH RYMLIG 2:A MED SÖDERBALKONG - MÖJLIG 3:A!

Freyvägen 1E, 1tr

Saltsjöbaden - Neglinge

VÄLPLANERAD, LJUS OCH RYMLIG 2:A MED SÖDERBALKONG - MÖJLIG 3:A!

Med solig balkong i bästa söderläge och bara grönska utanför finns denna ljusa, luftiga och rymliga 2:a centralt belägen mitt i mysiga Neglinge. Här bor man en trappa upp helt utan insyn - både sovrum och kök vetter mot grönskan i norr, medan vardagsrum och balkongen ligger i härligt söderläge med utsikt över de vackra sekelskiftesvillorna mitt emot.

Lägenheten består av ett rymligt vardagsrum med utgång till balkong i söderläge delvis under tak. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och garderober. Köket har kvar sin klassiska original-inredning med skjutluckor och rostfri diskbänk. Intill ligger ett separat matrum med fönster. Ett vackert glasdörrsparti avskärmar de privata delarna av bostaden.Det helkaklade badrummet är stambytt (-14) och här finns dusch och plats för tvättmaskin. I hallen finns både garderob och separat, rymligt klädkammare. Lägenheten har kvar många vackra original-detaljer från 60-talet så som glasdörrspartier, kalkstensfönsterbrädor, stavparkett i vardagsrum och original-luckor i köket. Lägenheten har fått helt nymålade ytskikt i vackra, harmoniska kulörer 2024. För den som önskar finns möjlighet att göra om lägenheten till en 3:a.

Föreningen har en underbar grönskande och parkliknande gård med flertalet sittgrupper, lekplats och boulebana. Här bor man mycket bekvämt med närhet till kommunikationer, bageri, förskola/skola, natur och Saltsjöbadens Centrum. Stabil och välskött förening där både hushållsel och bredband ingår i månadsavgiften.

Fakta

Adress:
Freyvägen 1E, 1tr
Område:
Saltsjöbaden - Neglinge, Saltsjöbaden
Kommun:
Nacka
Lägenhetsnummer:
66  /  1101
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.421%
Andelstal avgift:
1.421%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1962-1964
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd och matkällarförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband, hushållsel
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
181 602 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Baseras på årsredovisning 2023
Känd avgiftsförändring:
Avgiften har nyligen höjts med 10% fr 1/7-24

Energideklaration

Utförd
2019-10-24
D

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
2 400 kr/år
Hushållsel ingår i månadsavgiften

Förening

BRF Island i Nacka
714000-0683
Ja
Nej

Allmän beskrivning

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Igelboda 34:7 på adresserna Freyvägen 1 A-E och Igelboda 34:8 på Freyvägen 3 och 5 A-B. Av föreningens 71 lägenheter upplåts 70 med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Föreningen har även sju hyreslokaler. Total boyta är 4 437 kvm och lokalytan är 504 kvm.

Föreningens hus omger en stor parkliknande trädgård med gräsmatta och lekplats, grillplats samt trädgårdsland. Gemensamma städdagar genomförs varje vår och höst.

Föreningen har en rymlig tvättstuga utrustad med fem tvättmaskiner (varav en är för drop-in), två torktumlare, tre torkskåp och torkrum. Tvättstugan är belägen på Freyvägen 1.

Föreningslokal finns på Freyvägen 1.

Det finns 11 parkeringsplatser i föreningen (intill Freyvägen 5 A) och till dem är det separat kö. Motorvärmare finns. I övrigt råder fri parkering på Freyvägen och intilliggande gator. Utmed Torsvägen finns även gott om avgiftsfria parkeringsplatser samt laddplatser för elbilar.

Föreningen är ansluten till Telias nät. Bredband och grundutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften till föreningen.

Utförda renoveringar

2014: Stambyte

2016: Nya bergvärmepumpar och värmesystemet uppdaterades

2016/2017: Samtliga tak renoverades med ny papp och plåtdetaljer

2019: Renovering utebelysning

2020: Installation fiber

2021: Renovering lekplats, samt bygge av boulebana

Beskrivning

Planlösning

Välkommen till denna rymliga och välplanerade 2:a med balkong i söder! Här finns flertalet vackra original-detaljer kvar så som stavparkett i vardagsrum, kalkstensfönsterbrädor, originalkök med skjutluckor, samt vackert glasdörrsparti in mot kök och matplats. Lägenheten har precis fått helt nymålade väggar i finstämda kulörer och det helkaklade badrummet är stambytt 2014. För den som önskar går det att göra om lägenheten till en 3:a.

Entré:
Välkomnande hall med plats för avhängning i kapphylla. Här finns även gott om förvaring i både garderob och  rymlig klädkammare. Gott om plats för hallmöbel. Ett vackert glasdörrsparti avskärmar den inre hallen mot köket och sovrummet. Säkerhetsdörr finns installerad. Laminatgolv och målade väggar.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matgrupp. Fönster i söder, samt utgång till balkong i söder delvis under tak. Stavparkett och målade väggar. Utsikt över grönskande träd, samt sekelskiftesvillor mitt emot.

Kök:
Välbevarat arbetskök med klassiska, skjutbara originalluckor och gott om förvaring i lådor och skåp. Rostfri diskbänk med dubbla hoar och kakel över diskbänk. Här finns kyl&frys och spis med ugn. Fönster mot gården ger trivsamt ljusinsläpp. Plastmatta på golv och målade väggar.

Matplats:
Intill köket ligger matplatsen där det finns gott om plats för stort matbord intill fönstret mot gården. Detta utrymme kan enkelt göras om till ett extra sovrum.

Sovrum:
Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. Platsbyggd garderob. Fönster mot grönskande gården i norr. Plastmatta på golv och målade väggar.

Badrum:
Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Här finns dusch bakom svängbara duschväggar, högskåp, wc, handfatskommod, spegel och handdukstork (vattenburen). Eluttag. För den som vill sätta in tvättmaskin så finns gott om plats för denna. Badrummet iordningsställdes i samband med stambytet 2014.

Övrigt:
Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett mindre matkällarförråd.

 

Neglinge

Neglinge består av villabebyggelse och HSB-hus mestadels från 1900 talet. Området är beläget nära Neglinge station med tågförbindelse till Slussen med Saltsjöbanan. I kvarteret finns en kiosk/affär, frisör, yoga, Kringelgårdens Bageri och Restaurang Handelshuset. "Lokparken" är en grön oas med lekplats och fotbollsplan. Gångavstånd till Neglinge skola (åk F-5) samt flertalet förskolor. 

Saltsjöbaden

Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, Apotek, kemtvätt, skomakare, bibliotek, frisör, blomsteraffär mfl.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar. Dessutom två naturreservat - Erstavik samt Skogsö, med härliga promenadstråk och cykelstigar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns anrika Grand Hotell med både restaurang och bar. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård med restaurang, eget bageri och bar. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. Vid hotellet finns restaurang Pizza Pirlo. I Neglinge finns restaurang Handelshuset. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Freyvägen 1E, 1tr

Välj en tid för visning nedan
:
2024-09-29

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Freyvägen 1E, 1tr

Ansvarig fastighetsmäklare

Ebba Stenport Taesler
Fastighetsmäklare