Properties & Partners NYRENOVERAD, RYMLIG TREA MED STOR UTEPLATS I VÄSTER!

Ljuskärrsvägen 20

Saltsjöbaden - Ljuskärrsberget

NYRENOVERAD, RYMLIG TREA MED STOR UTEPLATS I VÄSTER!

Med bästa läge på Ljuskärrsberget finns denna smakfullt renoverade, ljusa och rymliga trea med stor uteplats i väst! Här har allt omsorgsfullt renoverarats de senaste tre åren av tidigare ägare till en modern, luftig bostad med radhuskänsla. Allt är fortfarande nytt och fräscht, så här kan nästa ägare bara flytta in!

Bostaden är optimalt planerad, med kök och vardagsrum i anslutning till varandra och med genomgående ljus. Utanför vardagsrummet finns den stora uteplatsen med gott om plats för både soffgrupp och matbord. Här njuter man av solen under dag och eftermiddag/kväll, och med bara grönska utanför. Köket är smakfullt inrett med gott om arbetsbänkar och förvaring, samt plats för matbord vid fönstret mot den mysiga innergården. Vidare finns två rymliga sovrum - båda med gott om plats för dubbelsäng och garderober. Det fräscha badrummet är helkalkat och här finns tvättmaskin. I entrén finns stora skjutdörrsgarderober för ytterkläder. Hela lägenheten har enhetliga parkettgolv och alla väggar är nymålade i harmoniska kulörer.

Läget på Ljuskärrsberget är ett av de allra bästa - populära "B"-gården med närhet till kommunikationer, köpcentrum och naturen. På området finns också en populär förskola, garage och tvättstugor. Ljuskärrsberget är ett mysigt område i Saltsjöbaden med låga byggnader i två plan, grönskande innergårdar och bilfria gångvägar. På kort gångavstånd finns Saltsjöbadens Centrum med sitt stora utbud av affärer och service, samt Tippens station där Saltsjöbanan går till Slussen/Henriksdal. I närheten finns Saltsjöbadens golfklubb, hela Erstaviks Naturreservat samt bad vid Lundsjön.

Fakta

Adress:
Ljuskärrsvägen 20
Område:
Saltsjöbaden - Ljuskärrsberget, Saltsjöbaden
Kommun:
Nacka
Lägenhetsnummer:
2012  /  1002
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.2162%
Andelstal avgift:
0.2162%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1972
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Uteplats
Förråd:
Ja
TV- Internetutbud:
Internet (1000Mb/s) via Ownit, Kabel-TV (basutbud) via Tele2. Ingår i avgiften.
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, Kabel-TV, bredband
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel, del av uppvärmning (s.k. Gemensam el)
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
481 766 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Baseras på årsredovisning 2023
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Känd avgiftsförändring:
Avgiften höjdes 1/7-24 med 7%

Energideklaration

Utförd
2017-12-07
E

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
9 000 kr/år
4 200 kr/år
2 400 kr/år
15 600 kr/år
Värme faktureras som "Gemensam el" och kommer på månadsavin.

Förening

Brf Ljuskärrsberget 1
714000-2465
Ja
Nej

Övrigt

Parkering:
I området finns flera parkeringsdäck med garage som möjliggör p-platser ute på däck samt i garage. De boende har möjlighet att hyra parkeringsplats för 225 – 375 kr/månad. Kö kan förekomma. Det finns även flera besöksparkeringar som betalas via p-automat. Föreningen har även några laddstolpar för el-bil (se mer info på föreningens hemsida). Garage och platser förvaltas av Parkit (08-125 05 000).

Förråd:
Varje lägenhet har ett källarförråd i samma eller närliggande hus. Extraförråd finns att hyra i mån av tillgång.

Bredband/TV:
Föreningen har avtal med Tele2 för Kabel-TV (basutbud) samt Ownit för 1000Mbit/s bredband, vilka båda ingår i månadsavgiften.

Hushållsel:
År 2014 infördes individuell elmätning i syfte att minska elförbrukningen och spara pengar och miljö. Elmätningen följer lägenheten. För hushållsel tillämpas dels sk lägenhetsel och sedan tillkommer även sk gemensam el. Dessa belopp är obligatoriska och läggs på avgiften varje månad. De kan komma att öka eller minska beroende på månad och förbrukning. Föreningen upphandlar alltså hushållselen gemensamt och debiterar sen varje lägenhetsinnehavare för deras respektive förbrukning. Debiteringen sker med 6 mån förskjutning och vid lägenhetsförsäljning är det viktigt att parterna kommer överens om vem som ska debiteras elförbrukningen.

Bostadsrättstillägg:
Bostadrättstillägg tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Föreningens hemsida:
Se gärna mer på föreningens hemsida: www.brfljuskarrsbarget.se

Allmän information

Brf Ljuskärrsberget 1 bildades 1972 och äger och förvaltar fastigheterna Tattby:1 och Tattby:2. Fastigheten Tattby:1 friköptes 2012 (här återfinns alla bostäder) och Fastigheten Tattby:2 innehas med tomträtt (här ligger Förskolan som hyr sina lokaler av föreningen).

Föreningen har 473 lägenheter upplåtna med bostadsrätt (storlekar 1-6 rum och kök), samt upplåter 14 lokaler med hyresrätt, varav en till en förskola. I föreningen finns även 3 tvättstugor, 2 övernattningslägenheter, gemensamhetslokal samt fastighetskontor.

Utförda renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2069. Följande har bl.a gjorts:
2010: Installation av bergvärme och nya vattenburna radiatorer. Detta år genomfördes även förbättring av takluckor, grundvattenundersökningar mm.
2013: Spolning av stammar i lägenheter och förskola, OVK besiktning på samtliga lägenheter och förskola.
2014: Sortering av hushållsavfall infördes på hösten då även nya sopbehållare installerades.
2015: Installation av P-mätare vid gästparkeringarna.
2016: Renovering av husfasader.
2017: Dräneringsarbete för området.
2018: OVK besiktning påbörjad (stoppad av pandemin)
2020-2023: Takarbeten löpande, successivt byte av balkongdörrar
2021: OVK färdigställd
2022: Fortsatt takarbete, byte av balkongdörrar, syllbyte, renovering bastu

Planerat underhåll:
2024: Fortsatt takarbete, samt byte balkongdörrar
2024: Utredning solceller på taken
2024: Stamutredning (för att bedöma när ett stambyte kan bli aktuellt)

Beskrivning

Planlösning

ENTRÉ:
Entré med gott om förvaring i stora skjutdörrsgarderober, varav en med helspegel.

BADRUM:
Välplanerat och fräscht badrum med naturstensgrått klinkergolv med golvvärme (el) och vita kakelplattor. Här finns duschplats bakom svängbara glasväggar, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork (el), wc och tvättmaskin. Fönster ger trivsamt dagsljusinsläpp. Badrummet är gjort 2021.

KÖK:
Modernt, fräscht kök med vita spegelluckor och arbetsbänkar i laminat. Vitt kakel som stänkskydd. Gott om förvaring i lådor och skåp, varav några i vitrin. Gott om plats för matbord intill hel fönstervägg mot den mysiga gården. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, diskmaskin, fläkt, samt kyl och frys i fullhöjd. Köket iordningsställdes 2021 av tidigare ägare, och samtliga vitvaror (utom diskmaskin) är från 2021.

VARDAGSRUM:
Rymligt vardagsrum i öppen planlösning med köket. Enhetligt askparkettgolv samt målade väggar. Hel fönstervägg med utgång till den stora uteplatsen i väst. I vardagsrummet finns gott om plats för soffgrupp.

UTEPLATS:
Utanför vardagsrummet finns den mysiga uteplatsen som är rejält tilltagen och här ligger nylagd trätrall (2023). Uteplatsen rymmer både soffgrupp och matplats för många gäster. Här har man minimal insyn då grannarna avskärmas genom antingen plank eller en nyplanterad tujahäck. Utanför ligger gräsmatta och träd finns planterade - här går knappt någon förbi. Solen njuter man av från lunch och hela dagen fram till kvällen. Grillning är tillåtet. För den som vill odla finns möjlighet till detta i pallkragar. Läget kan inte bli bättre!

SOVRUM 1:
Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Gott om förvaring i stora garderober. Härligt, privat läge med fönster mot uteplatsen och grönskan utanför.

SOVRUM 2:
Ytterligare ett rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Detta sovrum vetter mot den mysiga innergården.

ÖVRIGT:
Hela lägenheten har under 2021 genomgått en omfattande renovering av tidigare ägare. Då lades nya golv i vacker askparkett in, samtliga dörrar är utbytta till spegeldörrar. Jordfelsbrytare är installerad och elen är delvis omdragen. Badrummet och köket renoverades. Nuvarande ägare har under augusti-24 målat samtliga väggar i harmoniska och vackra kulörer. Till lägenheten hör ett externt förråd.

 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Ljuskärrsvägen 20

Välj en tid för visning nedan
:
2024-09-29

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Ljuskärrsvägen 20

Ansvarig fastighetsmäklare

Ebba Stenport Taesler
Fastighetsmäklare