Properties & Partners HÖGST UPP MED VINDSKÄNSLA I 50-TALSHUS

Hägernäsvägen 9

Hägernäs

HÖGST UPP MED VINDSKÄNSLA I 50-TALSHUS

Välkommen till denna charmiga tvåa högst upp i huset i populära Hägernäs! Här möts du av en unik vindskänsla tack vare de vackra snedtaken. Den mysiga balkongen bjuder på rofylld grönska och kvällssol, en perfekt plats för avkoppling efter jobbet. Endast en halvtrappa upp från bostaden finns ett ovanligt stort vindsförråd som dessutom blir mycket lättillgängligt i vardagen.

Badrummet är stilrent med kakel och klinkers och har genomgått stambyte, vilket ger trygghet och modern komfort. Köket har äldre standard och erbjuder fantastiska möjligheter för dig som vill sätta din egen prägel – dessutom kan du öppna upp mot vardagsrummet och skapa en öppen planlösning med fönster i tre väderstreck, vilket maximerar ljusinsläppet.

Sovrummet är helt insynsskyddat, en privat oas med gott om förvaring tack vare den generösa klädkammaren. Fastigheten har bevarat sin charmiga 50-talskaraktär och bjuder på en unik kombination av retrocharm och moderna möjligheter.

Brf Flygbåten är en äldre och stabil förening som genomfört många stora renoveringar som exempelvis stambyte och bergvärme. Till bostaden hör både ett stort vindsförråd och ett matkällarförråd. Cykelförråd och tvättstuga finns. P-platser finns med kösystem, längs gatan parkerar man gratis.

Här bor du i ett lugnt och grönt område med närhet till både natur och stadspuls – ett perfekt hem för dig som söker det lilla extra. För naturälskare är Hägernäs en pärla. Här finns gott om grönområden, vackra promenadstråk och närhet till Rönningesjön och Hägernäsviken. För pendlaren är läget optimalt med både Roslagsbanan och bussar mot Danderyds sjukhus, Täby Centrum och Arninge ett alternativ. Närservice finns även det på promenadavstånd med Hägernäs Centrum.

Fakta

Adress:
Hägernäsvägen 9
Område:
Hägernäs, Täby
Kommun:
Täby
Lägenhetsnummer:
9  /  1304
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.158%
Andelstal avgift:
1.158%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1953-55
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Ownit
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Förråd
Hiss:
Nej
Allmänt skick:
Normalt

Ytor

Boarea
57 Kvm

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
243 482 kr
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Energideklaration

Utförd
2021-11-30
G
198 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 600 kr/år
1 800 kr/år
5 400 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Brf Flygbåten
716000-0233
Ja
Nej

Allmänt om föreningen

BRF Flygbåten är en äkta bostadsrättsförening i Täby kommun som äger 2 fastigheter Flygbåten 1 och Flygbåten 3 med 83 bostadsrättslägenheter och ett antal hyreslokaler på adresserna Hägernäsvägen 1, 1A, 1B, 1C, 1D, 3, 5, 7 och 9

Husen byggdes år 1950-55 för att skapa bostäder åt officerare och anställda vid Roslagens flygflottilj F2.

Föreningen ligger i trevliga Hägernäs i änden av Hägernäsvägen. Området är grönt och kuperat med 2 centralt placerade lekplatser och nära till kommunikationer.

Parkering
Kölista för önskemål om p-plats och garage administreras av styrelsen.
Det finns tre parallella köer:

Vanligt P-plats, P-plats med el-stolpe, Garage

Kötiden beräknas till ca 6 månader.

Renoveringar som utförts i föreningen:
2000 tvättstugor
2000 nya tak
2003 ny panna
2006/2007 Stambyte och renovering av samtliga badrum/WC
Stambyte i kök
Byte av elinstallationer i fastigheternas gemensamma utrymmen m.m.
Dragning av nya el-stigare samt nya el-centraler till lägenheterna
Kulvertbyte mellan respektive huskropp
Byte av reglerventiler samt inreglering av termostatventil
Byte av takfläktar för ventilation
2009/2010 bergvärme installerad
2014 Nya portar har installerats i portarna 1,3,5,7 och 9
2014 Målning av diverse källarutrymmen
2015 Nya källardörrar
2016 Nya garageportar
2016 Nytt bullerplank är uppfört
2019-2020 Renovering av avloppsrör under husen

För mer information om bostadsrättsföreningen besök www.flygbaten.se

Beskrivning

Hall

Välkommen in genom säkerhetsdörren till hallen. Förvaring i garderob bakom skjutdörrar. Plats för hatthylla längre in. Vitmålade väggar och laminatgolv med träimitation.

Sovrum

Från hallen direkt till höger finns sovrummet. Högt läge med fri utsikt från fönstret samt insynsskyddat. Samma golv som i hall och vardagsrum. Vitmålade väggar samt fondtapet i beige färg. I sovrummet finns en väl tilltagen klädkammare med fönster - vilket gör att det passar bra att använda som arbetsrum.

Badrum

Badrum med helkaklade väggar i vitt med en svart bård samt klinkergolv i grått. Här finns badkar med duschdraperi, badrumsskåp med spegeldörrar och spotlights, handfat, wc-stol och handdukskrokar m.m.Badrummet är sedan tidigare stambytt av bostadsrättsföreningen.

Kök

Kök med bra arbetsytor och utrymme för allt nödvändigt köksgeråd. Mörkgråa luckor, laminatbänk med stenimitation och beiget kakel som stänkskydd. Övriga väggar är vitmålade och på golvet ligger ett ljust laminatgolv med träimitation. Väggen mellan kök och vardagsrum är inte bärande och kan demonteras för en öppen planlösning med fönster i tre väderstreck. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med glaskeramikhäll och spisfläkt.

Vardagsrum & balkong

Vardagsrummet har hög mysfaktor med det charmiga snedtaket som ger vindskänsla. Ljusinsläpp från två väderstreck. Härifrån nås balkongen med lummig utsikt och eftermiddagssol. Vitmålade väggar och laminatgolv. Trätrall på balkongen.

Hägernäs

ALLMÄNT
Hägernäs är en stadsdel i nordöstra Täby vid den natursköna Hägernäsviken. På sommaren finns bra badvatten och på vintern har vi oftast is för skridskoåkning eller is med snö för skidåkning tvärs över viken. Här finns den ca 7 km långa strandpromenaden som vackert tar en från Hägernäs Strand till Näsby Park. Inom området finns badplats, fotbollsplaner, tennisplan, tennishall, sporthall och en ishall.

SKOLA, KOMMUNIKATIONER M.M.
Inom närområdet finns det ett flertal daghem/förskolor att välja mellan.

I Hägernäs finns Hägernässkolan som är en fristående grundskola (F-5). I Täby kommun finns ett brett utbud av skolor, såväl kommunala som fristående alternativ, med ett stort antal olika inriktningar. Täbys gymnasieskolor ger ungdomarna alla möjligheter att välja en inriktning som passar just dem.

Från Hägernäs går buss till bl.a. Täby C (604, 617), Arninge (629), och Danderyds sjukhus (629, 604). På gångavstånd finns också Roslagsbanans pendeltåg med linjen Stockholm Östra - Österskär, med den tar det ca 20 min från Hägernäs station.

NÄRSERVICE
I Hägernäs centrum finns all tänkbar service med restauranger, mataffär med postservice, frisör, kemtvätt, flera butiker m.m. Endast 6 min med bil eller tre stationer med Roslagsbanan till Täby Centrum med sitt fantastiska utbud av shopping. Ännu närmare är det till nya Arninge Centrum, antingen med bil eller på cykel/till fots. Nu har nya Roslagsbanestationen i Arninge Centrum öppnat och som endast ligger en station ifrån Hägernäs station.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Hägernäsvägen 9

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Hägernäsvägen 9