Header image
Såld Kvadratsmart lägenhet med inglasad balkong högt upp i huset!

Skärvstensgatan 2

Mariehöjd

Kvadratsmart lägenhet med inglasad balkong högt upp i huset!

Upptäck harmonin i denna underbara 2:a med en fantastisk inglasad balkong som svävar högt bland träden. Beläget nära universitetet, citylivet och naturen runt hörnet med skidbacke, badsjö, erbjuder detta boende en unik kombination av lugn och natur samtidigt närhet till puls och energi.

Ljuset flödar in genom stora fönster och öppnar upp hemmet för en ljus och inbjudande atmosfär. Balkongen, som sträcker sig upp mot trädtopparna, blir din egna oas för avkoppling och frisk luft. Här kan du njuta av solen och stjärnklara kvällar.

För studenter är närheten till universitetet oslagbar. Spar värdefull tid på pendling och skapa istället utrymme för studiero och avkoppling. Samtidigt är det bara en kort promenad eller snabbt kommunikationsmedel till stadens centrum, där du hittar shopping, restauranger och kulturella evenemang.

Naturen är aldrig långt borta! Ta en avkopplande promenad eller cykeltur i de omgivande grönområdena, runt sjön och parkerna. Här finns möjlighet att kombinera stadsliv med den rofyllda närheten till naturen, vilket ger dig det bästa av båda världarna.

Mariehöjd är ett område där du bor med närhet till mataffär,apotek, restauranger, gym, universitet, NUS och Nydalasjön med dess rekreationsområde och goda kommunikationer med buss finns nära.

Kontakta oss redan idag för att boka en visning och uppleva denna unika bostadsskatt själv. Välkommen hem till ditt nya liv bland trädtopparna!

Fakta

Adress:
Skärvstensgatan 2
Område:
Mariehöjd, Umeå
Kommun:
Umeå
Lägenhetsnummer:
24  /  1602
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.2761 %
Andelstal avgift:
0.2761 %
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2015/2016
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
FTX
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Vindsförråd
Inkluderat i avgift:
Inkl värme, kallvatten samt kabel-tv och bredband.
Ej inkluderat i avgift:
parkering samt individuell mätning på varmvatten och hushållsel. (Avstämning sker och betalas efter exakt förbrukning och betalas kvartalsvis.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
653 778 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 653 778 kr (enligt årsredovisningen 2022).
Överlåtelseavgift:
1 432 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Känd avgiftsförändring:
Nej ingen planerad.

Energideklaration

Utförd
2022-02-15
C
72 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 392 kr/år
1 368 kr/år
2 760 kr/år

Förening

HSB BRF Mariehöjd 1 i Umeå
769628-9169
Ja

Föreningsinformation

Allmänt om föreningenHSB Brf Mariehöjd 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2016. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Fusionen (sammanslagningen av Brf Mariehöjd 1, 2 och 3) blev klar juni 2022, den nya sammanslagna föreningen omfattar nu 299 medlemmar och skälet till denna sammanslagning var en rationellare förvaltning och en effektivare kontroll av föreningens driftskostnader.

HUSENS SKICK
Mycket gott skick då huset byggdes 2016/2017 och resterande byggnader är färdigställda därefter. Styrelsen genomför den stadgeenliga besiktningen. Bygge av cykelskydd vid Skärvstensgatan 2-4 är under planering, ej beslutat. Byggnad och installation av riktiga laddboxar i garagen finns även på agendan. Vi följer vår fastställda underhållsplan och den innehåller inga större åtgärder de närmaste två åren.

GÅRDEN
Det finns en grönyta med lekplats med grönytor, grillplatser och lekplatser på gemensamma området.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Telia Triple Play med Internet 10 Mbit ut och 100 Mbit in, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st TV-kanaler. Detta är ej inkluderat i månadsavgiften och blir ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har både samlingslokal som nyttjas som styrelserum och uthyrningslägenhet som förvaltas av HSB. Inga cykelförråd men ett skärmtak. Det finns gott om cykelställ utomhus. Flera grillplatser med grillar. Varje lägenhet har sin egen tvättmaskin/torktumlare.

PARKERING
Det finns totalt 214 st parkeringar fördelat på två kallgarage. Det finns lediga parkeringar från 1/1 2024 enligt styrelsen 5. Dessa går att hyra för en kostnad för 700 kr/månad. Kön sköts av HSB. Samtliga bilplatser är utrustade med tidsstyrda motorvärmaruttag med effekt 1300 W (6 amp). Elbilar med laddningsuttag debiteras en separat avläsning av el kvartalsvis i efterskott. För tillträde till garaget via porten krävs en fjärrdosa. Deposition för fjärrdosan är 500 kr, en kostnad som återbetalas när dosan returneras. Vid borttappad eller förstörd dosa återfås ej depositionen.

ÖVRIGT
HSB Brf Mariehöjd 1 ligger i ett lugnt och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS och Universitet. Bra bussförbindelser finns. I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och internet. IMD systemet fungerar på sådant sätt att i varje lägenhet finns det mätare för el och varmt vatten som förbrukas. Mätdata skickas till HSB och varje lägenhet debiteras sedan individuellt kvartalsvis för el och varmt vatten som förbrukas.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår moment egendom, rättsskydd, förmögenhetsbrott, ansvar, extrakostnad, styrelseansvar, självrisk, bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren
. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd1/ Antal lägenheter299

Beskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hall med gott om förvaring i garderober samt hatthylla och plats för skor. Ljust målade väggar och ett parkettgolv som löper vidare enhetligt i lägenheten.

KÖK
Modernt kök i stilrena färger och den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll samt inbyggnads ugn&mikro allt i rostfritt. Ljust målade väggar och enhetligt parkettgolv.

VARDAGSRUM
I öppen planlösning med köket finns vardagsrummet med utgång till den inglasade balkongen med utsikt mot trädtopparna. Solen hittar in under de mörkare årstiderna tack vare det höga läget.

BADRUM
Praktiskt badrum med kombinerad tvätt-och torktumlare med bänk ovan samt vägghängt skåp. Badrummet inrymmer även kommod med handfat, spegelskåp, wc-stol samt vikbara duschväggar. Ytskikten är i grått klinker med golvvärme och vitt kakel på väggarna. 

ÖVRIGT
Rymligt vindsförråd tillhör lägenheten. 

 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare

Bilder