Header image
Properties & Partners STILFULLT RENOVERAD GAVELTREA MED SOLIG BALKONG

Stormgatan 10

Gränby

STILFULLT RENOVERAD GAVELTREA MED SOLIG BALKONG

Varmt välkommen till denna ljusa och fint renoverade gaveltrea med fönster i tre väderstreck. Bostaden har en härlig balkong som vetter mot en härligt grönskande innergård med bästa tänkbara solläge mot sydväst. Tack vare att bostaden är belägen en trapp upp så får du både insynsskydd och fler soltimmar på balkongen. Bostadens planlösning är mycket genomtänkt och man använder bostadens alla kvadratmeter mycket effektivt. Du har dessutom ett förrådsrum med fönster som kan göras om till ett mindre sovrum/gästrum eller varför inte ett kontor?


Bostadsrättsföreningen HSB Brf Blixten 47 i Uppsala är en mycket välskött och stor förening med många föreningsmedlemmar. Under en lång historik har föreningen haft en mycket välskött ekonomi där de dessutom under de senaste åren utfört gemensam el samordning och investerat i solceller för att förbättra föreningens ekonomiska ställning ännu mer. Föreningens skuldsättning är endast om mycket låga 1926 kr/m² efter att man utfört de stora investeringarna.


På Stormgatan bor du i ett grönskande och familjärt bostadsområde samtidigt som du har närhet till stadens centrum och goda pendlarmöjligheter med närhet till tågstationen liksom E:4an. Här bor du i ett barnvänligt område med stora innergårdar och i övrigt generöst med parkområden. Goda servicemöjligheter med flera matbutiker alldeles i närheten och bra kommunikationer med såväl cykel som buss. Om du önskar utföra mycket ärenden har du även nära till det nära till det ständigt växande Gränbystaden med allt vad shopping kan tänkas erbjuda. Du har närhet till flertalet förskolor, skolor samt 4H-gård inom gångavstånd.


Välkommen till ett hem att trivas i!

Fakta

Adress:
Stormgatan 10
Område:
Gränby, Uppsala
Kommun:
Uppsala
Lägenhetsnummer:
108  /  1102
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.3344%
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
FTX ventilationssystem
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Inkluderat i avgift:
värme, vatten, kabel-tv (grundutbud), bostadsrättstillägg och bredband (1000/1000).
Hiss:
Nej
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2019-12-05
E
114 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
2 110 kr/år
1 821 kr/år
3 931 kr/år

Förening

HSB BRF 47 Blixten
717600-4484
Ja
Nej

Allmän föreningsinfo

Bostadsrättsföreningen HSB brf 47 Blixten är en stor och välskött förening som omfattas av hela 330 bostadsrättslägenheter. Bostadsrättsföreningen har en mycket låg skuldsättning och bra ekonomi. I föreningen accepteras inte juridiska personer. Föreningen kan acceptera delat ägande med 90/10.

Föreningen har grönskande innergårdar som med stor fördel dessutom är bilfria med moderna lekplatser finns i bostadsområdet. På gårdarna finns även anvisade fina grillplatser. På balkongerna får man endast använda el-grill.

Bostadsrättsföreningens hemsida:
https://www.hsb.se/uppsala/brf/blixten/

Månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, kall- och varmvatten, kabel-tv (grundutbud), bostadsrättstillägg och bredband (1000/1000).

Avgiftsförändringar

Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat 2024-09-19).

TV / Internet

TV via Tele2 (tidigare Comhem) och de sköter support. Bredband via Zappa och de sköter support. Router av senaste modell Wi-Fi6. Hastighet är 1000/1000. Routern tillhör lägenhet.

Parkering

I föreningen finns det 157 parkeringar, 30st med motorvärmare, 64st med laddstolpe. Det finns 140 kallgarage, alla med uttag för motorvärmare och 40st med laddstolpe. Utöver detta finns 6st storbilsparkeringar, som är tänkta för större fordon. Man måste vara medlem i föreningen för att kunna ansöka om parkering/garage. I dagsläget är det cirka en månads kö. (kontrollerat 2024-09-19).

Renoveringar

Kommande: Miljöhus och sopstationer är under projektering.

2024: Byte av ventilationsaggregaten pågår och beräknas klart under året. Radonmätning utförd.
2023: Taken renoverades samt solceller installerades.
2022: Renovering av lekplatser. Byte undercentraler och installation tempgivare. Nytt fibernät. Installation av 104 st laddstolpar för elbilsladdning.
2021: Boulebana byggdes samt besiktning lägenheter och installation av vattenlarm. Byte balkongplåt. Installerat passagesystem.
2020: Installation av porttelefoner med bokningssystem för tvättstugor, bastu, övernattningslägenhet, samlingslokal och pingisrum.
2019: Avloppsstammar som inte kunde relinas har bytts ut.
2018: Relining av samlingsledningarna i källarhusen. Installation av närvarostyrd belysning i tvättstugor.
2017: Klart med relining av avloppsrör. Fönsterbyte.
2016: Relining utförd i samtliga lägenheter.
2014/15: Ny säkerhetsdörr och utbyte av samtliga garageportar.
2013: Byte av kall- och varmvattenledningar.
2011: Indragning av fiber i fastigheten.
2009: Fönster.
2008: Nya balkongfönster och balkongdörrar.
1991: Renovering av balkonger, tak, fönster, ventilation och dränering.

Övriga utrymmen

I föreningen finns tvättstugor, torkrum, tvättstuga för grovtvätt samt ett extra torkrum. Fin bastu med relaxavdelning, dusch och wc finns i källaren vid Molngatan 16. Nyckel till bastun finns hos vicevärden (depositionsavgift 300 kr). Det finns även en gästlägenhet på Molngatan mellan nummer 5-7 att hyra, som kan bokas max fyra nätter per gång (200 kr/dygn). Samlingslokal att nyttja finns på Molngatan 25 (100 kr/tillfälle). Denna har ett fullt utrustat kök för ca 30 personer. Det finns även ett pingisrum. Föreningen har anlitat en extern firma för städning av gemensamma utrymmen samt trapphus.

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall:
Ljus hall med klinkergolv och ljusa väggar. I hallen finns det goda avhäningsmöjligheter.

Vardagsrum:
Stort vardagsrum med vita väggar, parkettgolv samt ett gavelfönster som skapar en härlig ljus atmosfär i rummet. Vardagsrummet har ett generöst fönsterparti med utsikt mot föreningens stora innergård. Från vardagsrummet tar du dig ut på den härliga balkongen.

Balkong:
Rymlig och härlig balkong med bästa tänkbara solläget mot sydväst. Här får du plats med en balkonggrupp. Det finns även en markis för sommarens varma dagar.

Kök och matplats:
Stort renoverat kök och matplats ljusa väggar och parkettgolv. Det fina köket har renoverats med ljusa skåpsluckor och vackert marmorerade kakelplattor. Köket har även genomtänkta lösningar såsom integrerad ugn och mikro i arbetshöjd, integrerad diskmaskin och med mycket gott om såväl förvaringsmöjligheter som arbetsytor. Här får du plats med ett stort matbord med plats för många sittande gäster om så önskas. 

Sovrum 1:
Stort sovrum med vita väggar och golvmatta. I detta stora sovrum finns det gott om plats för en fullstor säng och skrivbord. Det finns även generöst med förvaringsmöjligheter längsmed garderobsväggen i originalutförande.

Sovrum 2:
Ljust sovrum med parkettgolv och ljusa väggar samt en smakfull bröstpanel i en mörkare nyans. I sovrummet finns det gott om plats för en fullstor säng och att sätta in extra garderober eller skrivbord.

Förråd - Möjligt sovrum/kontor:
Intill sovrum 2 finns det ett generöst förråd med fönster vilket skapar möjligheter för ett mindre sovrum eller kontor. I förrådet är det ljusa väggar och ett parkettgolv. Det finns mycket gott om förvaringsmöjligheter.

Badrum:
Stort och härligt badrum med kakel och klinkerbeklädda ytskikt. I badrummet finns badkar, handfat med kommod, spegelskåp, wc, nischer för praktisk förvaring samt plats för att installera en tvättmaskin om så önskas.

Gäst wc:
Intill hallen finns en gäst-wc med mosaikgolv och väggar. Här finns det en spegel, handfat med kommod samt wc.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Stormgatan 10

Välj en tid för visning nedan
:
2024-09-29

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Stormgatan 10

Ansvarig fastighetsmäklare

Joel Cruickshank
Fastighetsmäklare