Header image
Properties & Partners 30-talsdröm med gavelläge & balkong!

Salagatan 51A

Fålhagen

30-talsdröm med gavelläge & balkong!

Varmt välkommen till en ljus gavelbostad högt upp i huset som är belägen i det åtråvärda Gunnar Lechehuset som har med fönster i tre väderstreck. Här får du verkligen många önskvärda attribut i ett och samma boende såsom fiskbensparkett, generös takhöjd, skjutdörrar i original, djupa fönsternischer, vackra fönsterpartier för att nämna några detaljer. Det finns även gott om förvaring med platsbyggda garderober och två stora förråd. Bostaden har även en stor balkong vilket är mycket sällsynt för Fålhagens främre bostadsområde. Värt att nämna är att ovanför bostaden är vindsförråd. Bättre pendlarläge går knappast att få, promenera sakta i 3 minuter genom en parkmiljö för att sedan kliva på tåget, alternativt sätt dig i din bil och åk rakt ut mot E4:ans påfart på några minuter.

Bostadsrättsföreningen Brf Tvåan i Uppsala är en mycket uppskattad och stor förening i Fålhagen. Alla de stora renoveringarna har de bakom sig och har en mycket stabil ekonomi. Årsredovisningen från 2023 visar en skuldsättning per kvadrat om endast 3174 kr/m². Föreningen har dessutom relaxavdelning och tvätt och torkrum i samma hus som bostaden.

Fålhagen är ett mycket åtråvärt och centralt bostadsområde som både är både lugnt och pendlarvänligt. I detta uppskattade bostadsområde har du närhet till stadskärnan med allt du kan tänka dig. Samtidigt har du även mycket god tillgång till service såsom närheten till flera mataffärer, restauranger, gym, systembolag samt den uppskattade torghandeln vid Vaksala torg.

Enligt föreningen klassificeras bostaden som en 2:a men eftersom man har funktionen av en 2,5:a är det angivet i objektsbeskrivningen.

Bostaden är även anvisad två förråd, ett väl tilltaget vindsförråd samt ett källarförråd i mycket god storlek.

Välkommen till en drömbostad som du gärna vill kalla hem!

Fakta

Adress:
Salagatan 51A
Område:
Fålhagen, Uppsala
Kommun:
Uppsala
Lägenhetsnummer:
24  /  1203
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal avgift:
1.5071%
Byggnadsår:
1935
Badrum:
1 st
Inkluderat i avgift:
I avgiften ingår värme, varm- och kallvatten, Kabel-TV (grundutbud Tele2).
Ej inkluderat i avgift:
Obligatorisk avgift Internet (250 mbit via Telenor) kostar 125 kr per månad.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
150 397 kr
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2020-04-20
F
189 kWh/m²/år

Förening

HSB BRF Tvåan i Uppsala
717600-4963
Ja
Nej

Allmän föreningsinfo

Bostadsrättsföreningen godkänner inte juridiska personer. Delat ägande är tillåtet vilket är vanligt mellan barn/förälder. Minsta tillåtna ägarandel är 10 %.

I dagsläget har föreningen inget planerat omfattande yttre underhåll av byggnaderna inplanera då många av de stora renoveringarna är utförda.

Bostadslägenheten är anvisad två stora förråd, ett stort förråd på vinden (en trappa upp från bostaden) samt ett väl tilltaget källarförråd. båda förråden uppskattas till en total storlek om ca 20 m² golvareal.

Läs gärna mer på föreningens hemsida:
www.hsb.se/uppsala/brf/tvaan/

Månadsavgift

I avgiften ingår värme, varm- och kallvatten, Kabel-TV (grundutbud Tele2), bastu, tvättstuga. Obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för internet (Gruppanslutning fiber via Telenor, 250 Mbit/s).

Medlemmen får själv teckna separat elavtal samt en försäkring för bostadsrättstillägg.

Utförda renoveringar

I dagsläget har föreningen inget planerat omfattande yttre underhåll av byggnaderna inplanera då många av de stora renoveringarna är utförda.

2023 - Radonmätning, ny tvättutrustning, nya säkerhetsdörrar till källare
2022 - OVK, fågelpiggar på tak
2020 - Ytrenovering av balkonger, renovering av källartrappor samt renovering av entrédörrar.
2019 - Omläggning av alla tak inklusive plåt på föreningens samtliga fastigheter.
2014 - Byte av varmvattenkulvertar.
2012 - Målning av trapphus samt installation av säkerhetsdörrar
2009 - Byte av fönster.
2006 - Dränering av samtliga fastigheter.

TV / Internet

Kabel-TV (Basutbud från Tele2) samt Internet (Gruppanslutning fiber via Telenor, 250 Mbit/s uppströms och nedströms) (125:- läggs automatiskt på den månatliga avgiftsavin).

Övriga utrymmen

I bostadsrättsföreningen finns bastu och relaxavdelning, byteshörna, cykelstallar, hobbyrum, samlingssal, tvättstugor samt ett övernattningsrum.

Avgiftsförändring

På föreningens hemsida står det ingenting nytt om någon avgiftsförändring i dagsläget. (2024-09-05)

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall:
Ljus hall med vackert plankgolv. I hallen finns det goda avhängningsmöjligheter och det finns en garderob i anslutning till hallen.

Kök:
Väl tilltaget kök med ljusa väggar och ljust plankgolv. I köket finns det goda möjligheter för en generös matgrupp med flera sittande gäster. Köksutrustningen består av delad kyl och frys, diskmaskin, spis, spisfläkt, integrerad mikro samt generöst med förvaringsmöjligheter.

Allrum:
Ljust och härligt allrum med ljusa väggar tillsammans med en vacker fiskbensparkett i originalutförande. Från rummet tar du dig ut genom dubbeldörrarna till den generösa balkongen. I anslutning till allrummet finns även en djup garderob.

Balkong:
Stor balkong med en härlig utsikt mot parkmiljö och vyn över Salagatans charmiga 20- och 30-talshus. Det finns gott om plats för balkongmöbler samtidigt som du har ett insynsskyddat läge.

Vardagsrum:
Stort vardagsrum med den vackra fiskbensparketten tillsammans med sina ljusa väggar. Här får du ett mycket generöst ljusflöde tack vara fönster i två väderstreck. I vardagsrummet finns det mycket gott om utrymme för en större soffgrupp. Om man behöver avskärma sig finns det skjutdörrar i originalutförande att stänga rummet med.

Sovrum:
Väl tilltaget sovrum med ljusa väggar och ett vackert plankgolv. Här får du ett generöst insläpp av ljus tack vare de härliga gavelfönstren. I sovrummet finns det gott om plats för både en stor säng samtidigt som du har generöst med förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda garderobslösningar.

Badrum:
Stamrenoverat badrum med kakel- och klinkerbeklädda ytskikt i ljusa nyanser. I badrummet finns det dusch, handfat, spegelskåp, wc och möjlighet för tvättmaskin.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Salagatan 51A

Välj en tid för visning nedan
:
2024-09-22

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Salagatan 51A

Ansvarig fastighetsmäklare

Joel Cruickshank
Fastighetsmäklare