Header image
Properties & Partners Fint lantligt läge mellan Vadstena och Skänninge

Ängsbacka, Orlunda 151

Orlunda

Fint lantligt läge mellan Vadstena och Skänninge

Här har Ni möjlighet att skapa ert nya hem eller kanske en fantastisk plats att semestra på! Fastigheten finns mitt på slätten med ca 9km till Vadstena och 7km till Skänninge. Väderstad och Mjölby finns inom bilavstånd. Huset ligger på en höjd med vidsträckt utsikt, ett stort antal kyrktorn finns inom synhåll. Trevlig villa med högt i tak och med rymliga rum. Vattenburet värmesystem ger dig möjlighet att byta till andra värmekällor, nu finns det en oljepanna och som komplement en luft/luft värmepump. Två mindre förråd/uthus finns också på denna lummiga hörntomt. Välkommen att boka in Er på en visning!

Fakta

Adress:
Ängsbacka, Orlunda 151
Område:
Orlunda, VADSTENA
Kommun:
Vadstena
Fastighetsbeteckning:
Orlunda 9:23
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med mindre källare
Byggnadsår:
1938
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om, grävd källa som delas med grannen, egen ejektorpump
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Luftvärmepump ifrån Daikin(2023). Varmvattenberedare (2022).
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Träpanel
Tak:
Tegel
Grundläggning:
Delvis källare och resten torpargrund
Badrum:
1 st
TV- Internetutbud:
Fiber finns indraget men är ej anslutet.
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
343 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
178 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
521 000 kr
Bef. pantbrev:
0st
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1938
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

14 000 kr/år
1 600 kr/år
445 kr/år
3 036 kr/år
6 000 kr/år
25 081 kr/år
På driftskostnaden tillkommer kostnad för elförbrukning, det beror ju på vilket avtal man har. Delvis uppskattade driftskostnader, då huset inte har varit bebott. Värmen har vart på med underhållsvärme, ca 15 grader under vintern. Uppvärmning avser olja och el till värmepumpen.
3 908 kr/år

Beskrivning

Planlösning

Trappa med entré under tak. Stor entréhall med plastmatta på golvet. Här finns gott om plats för hatthylla, hallmöbler, mm. Här finns även ett kyl/frysskåp placerat. Den nya luft/luft värmepumpen är centralt placerad i huset. Här finns trappan till övre plan. Ett separat toalettrum.
Vardagsrum med fint parkettgolv och fönster åt två väderstreck. Intill finns ett rum som kan bli matrum, sovrum eller kanske ett hemmakontor? Välj vad som passar er bäst.
Från hallen nås även köket. Gulligt kök med orginalskåp kvar. Fin matplats vid fönstret. Frysskåp. Skafferi med trapp ned till källaren.

Mindre källardel med tvättstuga och pannrum. Varmvattenberedare på 55liter, ny från 2022, elansluten. Oljepanna, gamla beredaren till pannan finns kvar i källaren men är från kopplad. Tvättmaskin och plats för att hänga lite tvätt. Resten av grunden är en torpargrund.

Övre plan med en trevlig möblerbar hall. Här finns utgång till balkong över entrén. Sovrum till höger med fin utsikt mot Omberg. Ingång till "kattvind". Rakt fram i hallen finns ett sovrum till med "kattvindar" på bägge sidor. Badrum med plastmatta på golv och väggar. Ny toalettstol 2023, badkar och handfat.

Övrigt

Fastigheten kommer att säljas med en sk. friskrivningsklausul, detta pga att säljaren är ett dödsbo, huset har varit obebott en tid men uppvärmt. Som köpare har man alltid en undersökningsplikt inför sitt köp, kontakta gärna fastighetsmäklaren för mer information.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Ängsbacka, Orlunda 151

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Ängsbacka, Orlunda 151

Ansvarig fastighetsmäklare

Maria Melin
Fastighetsmäklare