Header image
Såld FUNKIS - LÅG AVGIFT - TREVLIG PLANLÖSNING - TOPPFÖRENING - HÖGST UPP

Lingvägen 107

Enskede - Gubbängen

FUNKIS - LÅG AVGIFT - TREVLIG PLANLÖSNING - TOPPFÖRENING - HÖGST UPP

Varmt välkommen till denna mysiga, välplanerade lägenhet på 94 kvm högst upp i huset med härlig rymd och "funkiskänsla" i fastighet byggt 1951. Med vackra bevarade funkisdetaljer såsom parkettgolv, glasdörrar och fönsterbrädor i grön marmor ges bostaden sin unika karaktär.

Lägenheten ett lugnt insynsskyddat läge med trevlig utsikt mot stora vackra träd som blommar ut på sommaren. En drömbostad utöver det vanliga.

Det moderna köket är välplanerat med full maskinell utrustning och renoverat 2013. Vidare finns ett mysigt vardagsrum med originalparkett, ett fräscht badrum och separat wc samt gott om förvaring

Och ytterligare ett sovrum med egen wc och ingång samt arbetsyta som tillsammans med den övriga lägenheten vävs samman på ett mycket föredömligt sätt. Denna del av bostaden kan också avgränsas för uthyrning. Balkongen är dessutom inglasad och här finns goda solchanser och gott om plats för utemöbler

Du bor attraktivt i fastigheten i en förening med mycket god ekonomi samt närhet till det mesta; centrum, t-bana, skogs- och friluftsområden och endast 18 min från Stockholms central.

Välkomna

Fakta

Adress:
Lingvägen 107
Område:
Enskede - Gubbängen, Enskede
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
507301256
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
2.61262%
Andelstal avgift:
2.61262%
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Inglasad balkong
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
329 802 kr

Energideklaration

Utförd
2018-11-27
193 kWh/m²/år

Driftkostnad

4 800 kr/år
2 400 kr/år
7 200 kr/år

Förening

Brf Smygstålet
769620-7898
Ja

Allmänt

Föreningen består idag av 59 bostadslägenheter. , butikslokaler, lokaler och i övrigt lager-, förråds- och driftsutrymmen.

Tre tvättstugor är belägna i källaren i byggnaden med adress Lingvägen 97-101 innefattande totalt 6 tvättmaskiner, 3 torktumlare, 1 torkskåp, 2 st manglar samt 2 st torkrum.

Källarplanet i byggnaden med adress Lingvägen 91-93 inrymmer bl a cykelrum och lägenhetsförråd.

Det finns 26 parkeringsplatser och 9 garage inom föreningen. För närvarande är 2 parkeringsplatser lediga och ytterligare en blir enl styrelsen ledig till sommaren.

Nuvarande bostadsrättsägare hyr för närvarande ett gammalt vaktmästarkök med källarfönster om 11 kvm i källaren på Lingvägen 93 för 550:- månaden och har som hemmakontor. Utöver detta finns även en lokal om 7 kvm inom föreningen som är outhyrd.


Fastigheteten genomgick en omfattande renovering 2003.


Kostnader i samband med överlåtelsen är 1064 kr i överlåtelseavgift och 424 kr i pantsättningsavgift.

Ett axplock av föreningens renoveringar.
2021 Byte av värmeväxlare
2021 Nytt låssystem
2021 Kontroll och rengöring av tak
2020 Besiktat och åtgärdat taken
2019 Renovering av tvättstuga
2015 Ny avfallshantering
2003 Stambyte

För mer info se årsredovisning

Beskrivning

Hall
Välkomnande möblerbar hall med målade väggar och sisalmatta. Plats för avhängning. En stor klädkammare med hyllor.

Wc
Separat wc med klinker på golv och målat på vägg. Tvättställ.

Badrum
Badrum med klinkergolv och kaklade väggar samt vädringsfönster. Dusch med väggar, tvättställ och tvättmaskin.

Kök
Mycket trevligt och inbjudande kök med matplats vid fönsterparti. Köket är modernt med köksluckor och skåp i ljus färg samt trägolv. Matplats för ca 4-6 personer och kakel ovanför arbetsytor. Induktionshäll med ugn, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys samt inbyggd mikro.

Vardagsrum
Ljust trevligt vardagsrum med tapet på väggar och fint parkettgolv. Via vardagsrummet, utgång till den mysiga inglasade balkongen med trägolv som har ett fint soligt söderläge med fri utsikt.

Sovrummen
Sovrum 1 med trägolv och målade väggar. 1 garderob Sovrum 2 med trägolv och tapet på väggar. Utsikt mot härlig innergård. Master sovrum 3 med trägolv och tapet på väggar. Två garderober med fyra st enheter. Separat ingång.

Område

Bostaden ligger några hundra  meter från Gubbängens T-bana och centrum där det bl a finns ett stort Coop Konsum, bankomat, bibliotek, apotek, folktandvård, vårdcentral, frisör, tobaksaffär, restaurang, sushirestaurang, pizzeria, café, Moment teater m.m.  Och inte minst den uppskattade Italienska pizzerian och glassbaren som finns här måste upplevas. Kallas i folkmun "Italienaren"

Majroskogen är ca 60 ha stort och är ett av de största sammanhängande skogspartierna i Söderort. Det är ett välanvänt område med stor betydelse för rekreationsmöjligheterna i de omkringliggande stadsdelarna. Till Majroskogen är det bara 200 m från lägenheten.

I närheten finns även Gubbängens idrottsplats som har massor med tennisbanor, skridsko- och bandyhall, fotbollsplan, och modernt gratis utomhusgym där alla viktinställningar är reglerbara och Gubbängsparken -Parkleken Flygplansparken.  I närheten ligger också Farsta tennishall. Gångavstånd till skola, dagis, fritidsgård och stor härlig närliggande lekpark. Det finns två olika Gym i Gubbängen; STC, mitt i Gubbängens centrum; samt Nordic Wellness, vid övre tunnelbaneingången.

En femminuterspromenad bort ligger Hökarängen med bl a konditorn och bagaren samt Konsthall C och Parkleken Starrmyran, samt matbutiken MatDax som har fantastiska extrapriser regelbundet.

På motsvarande avstånd, nedanför Gubbängsmotet vid infarten till Sköndal, finns även den nya handelsplatsen; med Willys, Plantagen, MAX Burgers, Nordic Wellnes Gym, Systembolaget och McDonalds.
Ny skridsko- och bandyhall i Gubbängen. Stockholms stad har byggt Stockholms första träningshall för skridsko och bandy på Gubbängens IP, Gubbängen Ny skridsko- och bandyhall i Gubbängen - Stockholm växer (vaxer.stockholm)

Parkleken -Nybygget (Flygplansparken)
I Parkleken Nybygget I Gubbängen bedrivs parklek och fritidsgård. Det är en spännande och trygg samlingsplats för barn och unga i alla åldrar, och föräldrar. Profilen är framförallt uteverksamhet. Alla aktiviteter är till för alla oavsett vem du är, allas lika värde är viktigt i verksamheten.
Parkleken Nybygget är en öppen fritidsverksamhet med tonvikten lagd på utomhusaktiviteter, till exempel lekar, spel, natur och miljö, idrott, rörelse, grillning och umgänge.

I parkleken finns en skate/kick-park uppbyggt som en pool-serie, samt en fritidsgård kvällstid.

Parkleken -Starrmyran
Parkleken i Hökarängen är en öppen fritidsverksamhet med fokus på utomhusaktiviteter som till exempel lekar, spel, natur och miljö, djurhållning, idrott på lek, skapande verksamhet, grillning, umgänge och fest. Här finns ett stort utbud av fasta lekredskap som karusell, spindelnät och gungdjur.

Under vintern finns bland annat miniskidor, pulkor och hjälmar att låna. Det finns även en inomhuslokal med lite spel och leksaker för dagar när vädret är lite sämre.

Gör ett besök i stallet där du kan se djuren. Det finns två ponnyer, två getter, två kaniner samt höns.

Drevviken ligger också nära med bl a Hökarängsbadet som har en härlig sandstrand. På vintern plogas en ca 2 kilometer lång skridskobana på isen som är ihopkopplad med flera isbanor till ca 2 mil sammanlagt. Närhet till fina promenadstråk och naturområden som bl a Orhem och Flaten.

Kommunikationer: Tunnelbanans gröna linje tar dig snabbt till Gubbängen. Restiden från T-centralen är ca 18 minuter och från Södermalm tar det inte mer än ca 10 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen och Örbyleden enkelt dig hem.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Pierre Bohlin
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Ida Bohlin
Blivande fastighetsmäklare