Header image
Properties & Partners STORT ATRIUMHUS – BÄSTA LÄGE – RENOVERAT - DUBBELGARAGE
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Vinthundsvägen 135

Norra Sköndal

STORT ATRIUMHUS – BÄSTA LÄGE – RENOVERAT - DUBBELGARAGE

Välkommen till ett fint och trivsamt stort atriumhus på 239 kvm i attraktiva Sköndal beläget i lugnt barnvänligt område med många lekparker och grönområden. Bra solläge med eftermiddags och kvällssol.

Huset har renoverats i omgångar och har allt man kan önska sig. Bland annat fem-sex bra sovrum, stort och rymligt vardagsrum, ljust fint renoverat kök med uppdaterade vitvaror, ett renoverat badrum med kakel och klinker med skön golvvärme och en fint renoverad wc. Dessutom stor mysig terrass på framsidan.

På nedervåningen ryms bland annat allrum med braskamin, sovrum samt utrymme förberett för badrum med tillhörande bastu. Utgång till härlig terrass på baksidan med pergola. Huset är placerat i ett utomordentligt bra läge med närhet till skola, förskola och kommunikationer. För den bilburne finns även goda parkeringsmöjligheter i tillhörande dubbelgarage.

Varmt välkomna.

Fakta

Adress:
Vinthundsvägen 135
Område:
Norra Sköndal, Sköndal
Kommun:
Stockholm
Fastighetsbeteckning:
BULLDOGGEN 59
Typ:
Radhus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadsår:
1970
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fasad:
Trä
Tak:
Papp
Stomme:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
1 st

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 377 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 694 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
4 071 000 kr
Bef. pantbrev:
15st om 3 025 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1970
Taxeringskod:
220

Driftkostnad

31 890 kr/år
2 616 kr/år
7 500 kr/år
13 812 kr/år
55 818 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift: 8049
9 525 kr/år

Beskrivning

Entré.

Välkomnande möblerbar hall med klinkergolv som övergår i laminatgolv och plats för avhängning.  Vidare finns 5 garderober och en rejäl klädkammare.

Fint badrum med fönster i glasblock, svart klinker på golv med skön golvvärme och vitt kakel på vägg. Wc, dubbla tvättställ, skåp och dusch med glasvägg samt handdukshängare.

Wc med svart klinker på golv med skön golvvärme och vitt kakel på vägg. Wc och tvättställ.

Trevligt kök med vita köksluckor och skåp, bänkskivor i laminat samt vitt kakel ovanför arbetsytor. Spis med ugn, fläkt, kyl och frys. Rejäl matplats för ca 6-8 personer.

Vägg i vägg med köket, tvättstuga med arbetsbänk och ett flertal skåp och hyllor. Tvättmaskin och torktumlare.

Stort härligt vardagsrum med parkettgolv, ett flertal stora fönster vilket ger ett stort ljusinsläpp.

Sovrum 1 med utsikt mot baksida, laminatgolv. Sovrum 2 med utsikt mot baksida och två garderober, laminatgolv. Sovrum 3 laminatgolv. 1 garderob. Sovrum 4 med parkettgolv.

 

Nedre plan:

Rymlig hall med träfanergolv Här finns också allrum, braskamin, påbörjad förberedelse för bastu och hygienutrymme . WC med klinker på golv och kakel på vägg. Wc och tvättställ.

Sovrum 5 med terrassdörr, målat på väggar och laminatgolv. Utgång till mysig altan på baksida.

Sovrum 6 med parkettgolv (bokgolv Kährs) 3 garderober med överskåp.

Förråd/ hobbyrum med ett flertal garderober 

Utförda renoveringar och förbättringar

Varmvattenberedare 2024-08

 

Större delen av huset nymålat interiört 2024

 

Köket

Diskbänkar, spis, diskho, köksfläkt 2024

Målade köksluckor 2022

 

Hall och badrum övre plan 2011-2012

 

Trappa inomhus 2017

Parkett slipad 2018

 

Ny panel och tilläggsisolering baksida 2015

Ny panel och tilläggsisolering framsida 2012

 

Radonsug 2018

Vattenfelsbrytare Jan 2020

 

Tak fotplåt del 1 - 2005

Tak fotplåt del 2 -2017

Inspektion och ev förbättringar av tak varje år 

 

Vinddrivna ventilatorer installerat 2015

 

Säljarens beskrivning av nedre plan badrum: 

I källaren har ytskiktet rivits ut och de 2 golvbrunnar som finns har bytts ut inklusive avloppsrör mellan dessa. Därefter har installationen av nytt ytskikt påbörjats (gipsskivor). Det som återstår är installation av golvvärme, flytspackla golv, ångspärr och fuktspärr för att sedan lägga kakel/klinker. Sedan behövs viss eldragning beroende på hur man vill ha belysningen samt att koppla på vattnet.

Område

Sköndal är en mindre stadsdel med 7000 invånare som är indelat i Norra och Södra Sköndal. Det är en trygg och vacker omgivning med mycket natur framförallt i södra delen som ligger intill sjön Drevviken. Bebyggelsen i Sköndal består främst av uppvuxna områden som domineras av 50-tals småhus och radhus, som under senare år kompletterats med nya bostäder.

Det finns flera årskurs 0-6 skolor i området, Sköndalsskolan och Sandåkraskolan. I övrigt finns ett antal förskolor samt fritidsgård.

Närservice I Sköndals centrum hittar du det som behövs för vardagsbehoven: restaurang, bibliotek, vårdcentral, frisör, matvaruaffär, tobaksaffär med paketutlämning.

I närbelägna Farsta centrum finner du nästan allt annat samt t ex ett fint badhus mm.

Kommunikation Till hållplats Norra Sköndal kommer du enkelt med buss till och från Gullmarsplan och Stockholm central/Vattugatan respektive Tyresö och Haninge/Brandbergen med direktbussar som går varje - var femte minut i högtrafik. Bussar trafikerar även hållplatsen från Tyresö, Älta, Farsta, Skärholmen, Norsborg mm. Med bil kör du enkelt till Tyresövägen och Nynäsvägen. Läs gärna mer på www.sl.se Parkering Kostnadsfri datumparkering i området.

Övrigt På kort promenadavstånd ligger sjön Drevviken med fina promenadstråk. Det är bara några hundra meter till närmaste badplats. Fortsätt gärna promenaden österut mot Kristinahuset som har restaurangen Nice Valley, där finns god mat och fika samt ibland musikevenemang.  Nedanför Kristinahuset så finns det grillplatser, en stor brygga med trappor och bänkar att sitta på. Där brukar även vinterbadarna ta sig ett dopp i en vak. Mot väst finns stora Hökarängsbadet som vintertid även är populärt som startpunkt för långfärdsskridskoåkning, vid goda isförhållanden kan man åka en mil innan det är dags att vända tillbaks, snörika år brukar bana plogas vid badet.

Närbelägna Flatenområdet inrättades som naturreservat 2007, här finns möjligheter både för den klätterintresserade, den badsugne eller den som bara vill ta sig en promenad.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Vinthundsvägen 135

Välj en tid för visning nedan
:
2024-09-24
:
2024-09-22

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Vinthundsvägen 135

Ansvarig fastighetsmäklare

Pierre Bohlin
Fastighetsmäklare