Header image
Properties & Partners Fantastiskt läge - Toppförening - Två badrum - Modern

Kalmgatan 37

Hammarbyhöjden

Fantastiskt läge - Toppförening - Två badrum - Modern

Varmt välkommen till denna magnifika drömbostad, en stor lägenhet på 109 kvm i en toppförening med låg belåningsgrad och med ett utmärkt citynära läge i Hammarbyhöjden vid lugn återvändsgata i modern fastighet med hiss byggd 1992.

Här är det genomgående hög standard då lägenheten totalrenoverats ( se renoveringslista) och här bor du på 1 trappa i huset i en optimalt välplanerad bostad.

Med den symmetriska planlösningen, den generösa takhöjden och de stora fönsterna längs väggarna skapas en härlig rymd och ljus som inte minst erbjuder stora ytor för socialt umgänge och härliga middagar. Här trivs man. Den stora balkonen (ca 9 kvm) i söder ger också sol hela dagen och här finns gott om plats för utemöbler

Vidare finns ett modernt kök med plats för många, tre sovrum varav två lika stora barnrum och ytterligare ett rum med inbyggd garderob, ett härligt vardagsrum och två stora badrum/toaletter i anslutning till sovrummen.

Här bor du med närhet till grönområden, endast en kort promenad till Nacka reservatet med 829 hektar skog och sjöar, kommunikationer, mysiga kaféer och lokala butiker i en levande stadsdel. Perfekt och idealisk plats att bo för den som värdesätter både stadsliv och lugn.

Varmt välkomna

Fakta

Adress:
Kalmgatan 37
Område:
Hammarbyhöjden, Johanneshov
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
107  /  1102
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.87%
Andelstal avgift:
1.96%
Byggnadsår:
1992
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Stor balkong
Förråd:
Stort förråd utanför ytterdörren och källarförråd.
TV- Internetutbud:
Kabel-tv (basutbud) via ComHem ingår i avgiften. Bredband via Stockholms stadsnät, hastighet 1000/1000Mbit, detta ingår i avgiften.
Inkluderat i avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, basutbud tv och bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja

Energideklaration

Utförd
2019-02-20
F
160 kWh/m²/år

Driftkostnad

4 800 kr/år
3 000 kr/år
7 800 kr/år
Schablon

Förening

BRF Lysmasken 6
769604-2253
Ja

Information

Allmänt om föreningen
Brf Lysmasken 6 bildades 2001 och är en mycket trevlig och stabil förening, bestående av 63 st lägenheter. samt 3 lokaler. Föreningen omfattas av fyra huskroppar, alla byggda 1992. Tomten upplåts med tomträtt och senaste tomträttsavgäldsperioden från år 2021 sträcker sig fram till år 2031, detta innebär en gradvis upptrappning med tomträttsavgälden fram till år 2025, då närmare ca 984.500kr i avgift. Mer information finns i ÅR 2022. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Gjensidige Forsikring ASA. Föreningens tekniska förvaltning sköts av Drifta. Ekonomisk förvaltare är ABJ Boförvaltning AB.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till två tvättstugor, den ena på Kalmgatan 31 och den andra på Kalmgatan 37. Det finns även en övernattnings-/festlokal som medlemmar får hyra, finns på Kalmgatan 31. Det finns tillgång till stora soprum med källsortering. Här har man valt att hantera pappersförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar, glas, tidningar, batterier samt lysrör, glödlampor och elektronik.

Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Dock kan man hyra parkering av grannföreningen som har ett parkeringshus med parkeringar med och utan elstolpe. Parkeringshuset är beläget på Kalmgatan 27. Separat kö tillämpas, med förtur till brf Lysmasken 6 medlemmar.

TV och bredband
Kabel-tv (basutbud) via ComHem ingår i avgiften. Bredband från Stockholms Stadsnät ingår i avgiften och en tjänstedelare för att kunna hyra andra tjänster från leverantören tillhandahålls av den utflyttande medlemmen och är ett lån från föreningen.

Föreningens renoveringar
2020 Nytt passersystem 2020 Utbyte av undercentral till fjärrvärme 2023 I samtliga lägenheter utbyte av radiatorventiler 2023 Spolning av stammarna

Övrig information
Föreningen har ett gemensamt elavtal, varför inget eget elabonnemang krävs. Elförbrukningen debiteras på månadsavierna i efterhand, en gång per kvartal. Köpare och säljare måste komma överens om hur detta ska hanteras, dvs hur köparen ska få ersättning för den el säljaren förbrukat senaste månaderna. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.lysmasken6.com/

Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Beskrivning

Hall
Välkomnande möblerbar hall med fint svart extra slitstarkt laminatgolv, Plats för avhängning och en platsbyggd garderob med skjutdörrar.

Kök
Trevligt stort kök med matplats för det stora sällskapet. Köksluckor och skåp i vitt samt kakel bakom arbetsbänkar. Fint genuint klinker med skön golvvärme och ekparkettgolv. Induktionshäll och varmluftsugn, spisfläkt, fullhöjds kyl och frys och diskmaskin

Vardagsrum
Stort inbjudande vardagsrum i öppen planlösning med köket. Stora fönster ger bra ljusflöde. Gott om utrymme för både matplats och soffgrupp. Utgång till stor balkong ca 9 kvm med bästa solläge

Två badrum
Badrum 1 med klinker på golv med skön golvvärme och vita stora kakel på väggarna. Vidare finns tvättbänk med skåp och tvättmaskin. Badkar, wc och tvättställ.

Badrum 2 med klinker på golv med skön golvvärme och vita stora kakel på väggarna. Vidare finns tvättbänk med skåp och torktumlare. Dusch med vägg, wc och tvättställ.


Tre sovrum
Stort sovrum med ekparkettgolv och stor inbyggd garderob med skjutdörrar. Ytterligare två symmetriska stora sovrum varav ett med garderob och skjutdörrar

Utförda renoveringar och förbättringar

2010
- Samtliga ytskikt nyrenoverade, förutom i båda badrummen; väggar, tak,
parkettgolv (slipbar) i hela lägenheten, laminatgolv i hallen.
- Platsbyggda garderober (Acme Garderobsinredning) i stora sovrummet,
ett mindre sovrum, samt hallen.
- Ny tvättmaskin och torktumlare.
- Helt nytt kök inkl. alla maskiner (Asko). Alla maskiner förutom
microvågsugn har succesivt bytts ut till Bosch. Golvvärme i
klinkergolvet i köket.

2017
- Full renovering av båda badrummen; nytt kakel, klinker, bänkskivor,
inredning med skåp etc. Golvvärme i båda badrummen.

Område

Läget på Kalmgatan är lugnt och skönt men ändå är det nära till allt. Hammarbyhöjdens mysiga centrum ligger bara fem minuter bort och precis nedanför backen ligger Hammarby Sjöstad med restauranger och affärer.

Till Södermalm tar du dig på en kvart. Eller kanske snörar du hellre på dig vandringskängorna och går ut i Nackareservatet. I området finns också förskolor, lekplatser, grönområden och skogspartier som lockar till lek och kojbyggande.

 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Kalmgatan 37

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Kalmgatan 37

Ansvarig fastighetsmäklare

Pierre Bohlin
Fastighetsmäklare