Properties & Partners SJÖUTSIK, HÖGT I TAK, ÖPPEN SPIS OCH SOLIG BALKONG – EN EXKLUSIV DRÖMBOSTAD I SALTSJÖBADEN!

Skogsövägen 8B

Saltsjöbaden - Moranviken

SJÖUTSIK, HÖGT I TAK, ÖPPEN SPIS OCH SOLIG BALKONG – EN EXKLUSIV DRÖMBOSTAD I SALTSJÖBADEN!

I hjärtat av Saltsjöbaden, granne med havet och Baggensfjärden, ligger denna unika och trivsamma bostad om 109kvm. Med fantastisk sjöutsikt över Baggensfjärdens glittrande vatten, en stämningsfull öppen spis, stor balkong med sol från morgon till kväll, och en imponerande takhöjd på 4.6 meter, är detta en unik drömbostad i Saltsjöbaden!

Med sina 4.6 meter i takhöjd och stora fönsterpartier ges lägenheten en fantastisk känsla av rymd och öppenhet. Vardagsrummet, med sitt magnifika hörnfönster, ger en härlig utsikt över fjärden. I direkt anslutning ligger matsalen med plats för många middagsgäster. Köket är ljust och välplanerat i smakfulla och hållbara materialval och här finns gott om plats för matbord. Från köket når man den rymliga balkongen med sol hela dagen. I hallen finns både gäst-wc, ett stort förråd och ett sovloft med ståhöjd, vilket ger ett extra rum för övernattande gäst.

I den privata delen ligger sovrummet med plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober. Det anslutande, helkaklade badrummet har både badkar, separat dusch och egen tvättstuga. Här finns också en rymlig klädkammare.

Till bostaden hör ett stort utomhusförråd samt carport-plats med motorvärmare och ladd-box. I huset finns hiss installerat för bekvämlighet. Som boende i föreningen kan man hyra förmånlig båtplats, samt nyttja bryggorna för underbara bad.

BRF Moranviken är ett exklusivt område som ritades av arkitekt Ulf Gillberg och uppfördes av Skanska år 2001. Föreningen, som äger marken och sjötomten, är omgiven av vackra planteringar och gräsytor. Föreningen har en egen brygga där medlemmar kan hyra förmånlig bryggplats, samt nyttja bryggan för bad. Läget kan inte bli bättre – granne med havet och Skogsö Naturreservat, samt med närhet till kommunikationer och Saltsjöbadens Centrum. Denna bostadsrätt är verkligen något utöver det vanliga och erbjuder en unik möjlighet att bo nära havet i en mycket välskött förening med låg belåning, i en av Stockholms vackraste kustnära områden!

Fakta

Adress:
Skogsövägen 8B
Område:
Saltsjöbaden - Moranviken, Saltsjöbaden
Kommun:
Nacka
Lägenhetsnummer:
122  /  1201
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
2.044%
Andelstal avgift:
2.55%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2000/2001
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Öppen spis
Förråd:
Ja, ca 6kvm
TV- Internetutbud:
Telia
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, parkeringsplats
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
173 539 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Avser årsredovisning 2023
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2018-09-06
C

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
7 200 kr/år
7 200 kr/år
Uppgifterna är uppskattade. Eget el-abonnemang krävs.

Förening

Brf Moranviken
769600-2729
Ja

Allmän information

BRF Moranviken bildades år 2000 och är en äkta bostadsrättsförening belägen på en egen, äkta sjötomt. Föreningen äger Fastigheten Igelboda 24:3 och består av 7 huskroppar i två plan med 36 lägenheter i storleken 2 RoK-5 RoK, samt en lokal om 60kvm. Dessutom har föreningen två båtbryggor med båtplatser för medlemmars båtar (årsavgift för bryggplats beror på båtstorlek) Bostadshusen är vackert belägna vid Baggensfjärden, och omges av välskötta grönytor, blommor, planteringar och slingrande grusgångar. För föreningens medlemmar finns möjlighet till bad från föreningens båtbrygga.

Övriga utrymmen i föreningen

Parkering: Till varje bostad hör en carportplats med motorvärmare. Föreningen installerar även laddbox för elbil mot en mindre kostnad för dem som behöver.

Förråd: Ett stort kallförråd intill carport-plats hör till varje lägenhet. 

Båtplats: Föreningen har stor brygganläggning med plats för 37 båtar, så alla medlemmar har plats för en båt. Senast 1/11 varje år måste man anmäla intresse för nästkommande sommar om man önskar båtplats, annars hyr föreningen ut outnyttjade platser. Pris för båtplats beror på båtstorlek.

Bryggor: Längst ut på båtbryggan finns badstege och sittbänkar för föreningens medlemmar.

Trädgård: Bostadshusen är omgivna av gräsmattor och blommande planteringar, samt grusbeklädda gångvägar.

TV/Internet

Bredband och TV via Tele2 ingår i månadsavgiften

Utförda renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2036.
De senaste åren har följande större renoveringar utförts:
2011 Fasadmålning
2013 Byte av Bergvärmeanläggning
2015 Målning av tak

Uppvärmning

Bergvärme

Beskrivning

Planlösning

HALL:
Rymlig entréhall med högt i tak. Här finns separat, rymligt förråd med skjutdörr.

GÄST-WC:
Fräsch gäst-wc med vitt klinkergolv och vita kaklade väggar. Wc, handfat och infälld spegel.

SOVLOFT:
En trappa leder upp till ett sovloft ovanpå förrådsdelen i hallen. Här har man ståhöjd och plats för säng och litet skrivbord. Möjlighet finns att bygga större loft över hela hallens yta, vilket ger ett stort extra rum i bostaden.

VARDAGSRUM:
Rakt fram ligger vardagsrummet med 4,6 meter i takhöjd och imponerande rymd. Stort hörnfönster-parti med ogenerad utsikt över Baggensfjärdens glittrande vatten. Övriga fönster vetter mot flertalet ekar så här har man ingen insyn utan bara grönska utanför. En öppen spis finns installerad som ger karaktär åt rummet. Längs ena väggen finns en platsbyggd bokhyllevägg som tillvaratar höjden i rummet. Gott om plats för soffgrupp. 

MATSAL/ARBETSRUM:
I anslutning till vardagsrummet finns en väl tilltagen matsal med plats för många gäster. Här finns också en avskild arbetshörna. För den som önskar kan denna del åter göras som ett eget rum.

KÖK:
Ljust och luftig kök med stora fönsterpartier i två väderstreck. Köket är från Vedum och har vita luckor och arbetsbänkar i granit. Här finns helintegrerad kyl&frys, helintegrerad diskmaskin, spishäll, frihängande rostfri fläkt samt inbyggd ugn och microugn i bekväm arbetshöjd. Från köket når man ut till den stora balkongen.

BALKONG:
Härlig balkong med sol från förmiddag till kvällen, med gott om plats för både matbord och fåtöljer. Balkongen har trätrall och ligger under tak. För den som vill finns möjlighet att glasa in balkongen. 

SOVRUM:
Sovrum med gott om plats för garderober och dubbelsäng. Fönster mot balkongen. Sovrummet har också delvis 4.6 m i takhöjd, vilket bidrar till luftigheten. Platsbyggda, extra höga garderober med mycket bra förvaring. I anslutning till sovrummet finns bostadens andra stora klädkammare/förråd.

BADRUM:
Stort, helkaklat badrum med vitt klinker på golvet med golvvärme, samt vita kaklade väggar. Här finns både badkar samt platsbyggd duschhörna bakom betongglasvägg. Wc, handfat, stor spegel samt handdukstork. Ett fönster ger fint ljusinsläpp. I badrummet finns även tvättstuge-del, med handfat, torkskåp, tvättmaskin och torktumlare. 

ÖVRIGT:
I hela lägenheten ligger stavparkett. Samtliga väggar är målade. Till bostaden hör en carport med motorvärmare. Här finns också laddbox installerad för den som har el-bil. Innanför carporten finns ett rymligt förråd om ca 8kvm.

Bostaden är ursprungligen en 3.a som är ombyggd till en 2:a genom att väggen delvis mot vardagsrum är borttagen. Detta kan enkelt återställas till ett rum för den som önskar. 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Skogsövägen 8B

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Skogsövägen 8B

Ansvarig fastighetsmäklare

Ebba Stenport Taesler
Fastighetsmäklare