Header image
Properzine Marketing SLÅENDE SJÖLÄGE MED EXKLUSIV ARKITEKTUR OCH INNOVATIV INGENGÖRSKONST
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Ysunda 104

Intill Glan

SLÅENDE SJÖLÄGE MED EXKLUSIV ARKITEKTUR OCH INNOVATIV INGENGÖRSKONST

På sällsynt och skyddat läge intill vattnet ligger denna majestätiska villa med slående takhöjd och fantastisk sjöutsikt med tillhörande brygga och båtplats. Den ombyggda ladan är en uppvisning i kreativ arkitektur och innovativ ingenjörskonst som gör byggnaden till en påtagligt imponerande bostad och ett hem i absolut världsklass.

Fastigheten förvärvades av nuvarande ägare 2005 för sitt sällsynta läge och under de kommande åren pågick ett intensivt planeringsarbete som ledde fram till det innovativa konstverk som står på platsen idag. Till tomten flyttades då en gammal lada där stock för stock numrerades och uppfördes på nytt på sin nya plats. Till byggnaden tillfördes nya klimatskal, utvalda materialval och med sin design och konstruktion gör att husets trots sina 180 kvm och dryga 7 meter i takhöjd endast förbrukar drygt 6.000 kWh/år. Med andra ord är inte detta bara ett byggnadsmässigt konstverk, utan även en högkvalitativ konstruktion som ur både ekonomiskt och miljömässigt perspektiv är ett nationellt föredöme.

Huset har en mycket trevlig planlösning där entréplanet rymmer det gigantiska allrummet med fönsterpartier från golv till tak där rymden kläs i spröjsade fönster, exponerade takbjälkar och en murad kamin som förser husets kubik med både värme och atmosfär. Här finns även utgång mot den uppvuxna trädgården, platsbyggda uteköket med taklagd pergola och poolområdet med tillhörande uteplatser - allt placerat för ett maximera utsikten över sjön och den intilliggande naturen. På entréplan finns även en massiv master suite med egen utgång till vinterträdgården, walk in-closet och att stort badrum med bastu. På övervåningen finns två sovrum, duschrum och sällskapsrum med öppen vy mot den fönsterbeklädda gaveln ut mot vattnet.

Till huset finns även en fantastisk trädgård som är lika smakfullt designad som praktiskt planerad. Mellan de stenlagda gångarna och kanterna i cortenplåt finns olika sektioner med prydnadsbuskar, grönsaksodlingar och fruktträd. Här finns även bland annat magnoliaträd, olika sittgrupper och en trevlig trädgårdsdamm intill entrén.

Utöver bostadshuset finns en egen brygga med båtplats, dubbelgarage, större bod med vedförråd och gäststuga med eget duschrum. Här finns även fantastiska utemiljöer, grönskande tomt och ett mysigt närområde, perfekt för löprundor eller promenadstråk med hunden. Från huset har du ca 20-25 minuter till Norrköping, 10 minuter till Finspång och 1,45 till Stockholm.

Visning sker enligt överenskommelse, så tveka inte på att höra av dig för frågor eller önskemål till en visning till en fastighet som måste upplevas på plats!

Fakta

Adress:
Ysunda 104
Område:
Intill Glan, Finspång
Kommun:
Finspång
Fastighetsbeteckning:
ÄNGENÄS 1:7
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
2 plansvilla
Byggnadsår:
2017
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Fönster:
Isoler 3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme, vattenmantlad kamin
Ventilation:
FTX
Fasad:
Timrad
Tak:
Schingel
Stomme:
Timmer/trä, stål
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Eldstad:
Vattenmantlad kamin

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 457 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
566 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 023 000 kr
Bef. pantbrev:
1st om 2 900 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2017
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2024-07-04
A
33 kWh/m²/år

Beskrivning

Vinterträdgård
Entrén till huset går via det intilliggande växthuset, eller vinterträdgården som både ger en härlig fösta-känsla till huset och som även fungerar som en luftsluss för att förhindra att kall luft släpps in utifrån in i huset. Här växer gurkor och tomater, och med rakt solläge ger detta alla möjligheter till odling både i pallkrage och kruka. En våning upp finns balkongen med ständigt behagligt klimat och i utrymmet finns även maskinrummet som sköter husets tekniska finesser.

Entré
Dubbeldörrarna öppnar upp sig mot hallen som har öppet mot allrummet och de massiva fönsterpartierna mot sjön. Hallen har direkt anslutning till en gäst-wc och förvaring med inbyggt hyllsystem. Här finns även trappen till övervåningen och en klädkammare bakom skjutdörrar i trä. Väggarna är ljust målade, taket i exponerat trä och på golvet ligger ett klinker som sträcker sig genom hallen, köket och allrummet.

Kök
Köket är specialdesignat för att maximera både flöde och utsikt. Här står funktion och design i fokus och utöver komplett maskinell utrustning från Siemens är materialvalen påkostade i trä och sten som smäller väl in i husets rustika och luftiga känsla. Intill köket finns även ett inbyggt skafferi med svalt läge och god plats för mat och dryck.

Allrum
Längs villans bortre gavel och öppet mot köket ligger det stora allrummet. Med stora fönsterpartier, öppet till nock, dryga 7 meter i takhöjd och med slående sjöutsikt och ljusinsläpp är rummet en given samlingsplats för både vardag och högtid. Här syns originaldetaljerna från den ursprungliga byggnaden genom de exponerade takbalkarna och längs väggar, golv och tak har ytskikten förvaltas med respekt för husets karaktär och bär fortsatt en rustik och stilren känsla. Rummet är bland annat försett med en stor, stenlagd kamin och ett kylt vinruml med glasdörrar och plats för en större vinsamling. Från vardagsrummet har du även utgång till två av tomtens uteplatser - en i anslutning till uteköket och en mot altanen ut mot sjön och poolområdet.

Sovrum entréplan
På entréplan finns ett av husets tre sovrum. Från hallen kommer du till en stor walk in closet som tar dig vidare till sovrummet med egen utgång mot vinterträdgården. Rummet har en varm och mysig känsla med stenlagt golv, beiga väggar och ett vackert innertak med hyvlade brädor och infällda spotlights. Från rummet har du tillgång till en wc och en stor walk in-closet.

Badrum
På entréplan finns ett stort badrum som rymmer både badkar, dusch och bastu. Intill badrummet finns även upphöjd tvättmaskin och torktumlare, praktiskt beläget intill den stora klädkammaren. Genomgående i badrummet ger ytskikten en exklusiv känsla där både färg och materialval är lyxigt jordnära.

Gäst-WC
Med möjlighet till ingång från både hallen och entréplanets sovrum finns en fin gäst-wc med mönstrade tapeter, wc och handfat i kommod.

Hall övre plan
Via den svetsade metalltrappan når du övervåningen med rymlig utsikt över hela bostaden. Direkt upp för trappan finns en möblerbar hall som lämpar sig väl som hemmakontor. Från rummet finns även utgång till balkongen som är belägen i vinterträdgården, vilket ger balkongen ett varmt och härligt klimat större delen av året.

Sovrum 1 övre plan
Övervåningens fösta sovrum har öppet upp till nock och har en fantastisk rymt och känsla via den generöasa takhöjden och de synliga bjälkarna. Golv och innertak är klätt i betsade brädor och på väggarna finns en gulmönstrad tapet. Plats finns för både dubbelsäng och förvaringsmöbler.

Sovrum 2 /hemmakontor övre plan
Övervåningens andra rum nyttjas idag som hemmakontor och har fina brädgolv och rustikt innertak. Även här är takbjälkarna närvarande och väggarna går i blått.

Duschrum övre plan
På övervåningen finns ett vackert duschrum i en fin kombination av trä och sten. Takbjälkarna växlas med kaklade väggar och mönstrat klinker på golvet i en kombination som följer den övriga inredningen. I duschrummet finns förutom dusch även en vägghängd wc och handfat med ovanhängande spegelskåp.

Sällskapsrum övre plan
Längs loftgången som följer övervåningen läser ett vackert brädgolv och räcke i trä och metall. Längst bort finns ett sällskapsrum med en magnifik vy över villans öppna allrum och utsikten över Glan. Ytan går att bygga in till ännu ett rum men används idag som lounge-yta med soffor och TV.

Gästhus
På tomten finns ett nyligen uppfört gästhus som går i samma stil som huset. Uppfört i sten, med elegant innertak i trä och stora, spröjsade fönster finns här ett större allrum och duschrum med wc. Till gästhuset finns även en egen uteplats med fin utsikt över sjön.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Ysunda 104

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Ysunda 104

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare