Header image
Såld RENOVERAD OCH TREVLIG VILLA PÅ ETT AV PRYSSGÅRDENS BÄSTA LÄGEN

Norrgårdsvägen 53

Pryssgården

RENOVERAD OCH TREVLIG VILLA PÅ ETT AV PRYSSGÅRDENS BÄSTA LÄGEN

Intill parken och kolonilotterna ligger detta mycket trevliga hus med rymligt uteplats och stor trädgård. Med över 1000 kvm tomt och med grönytorna intill huset har du öppna och gröna vyer från både sovrum, sällskapsrum och uteplatser samtidigt som du är helt skyddad från insyn av andra hus. Med trädgård och uteplats i rakt syd/väst-läge har du även sol från morgon till sen kväll vilket gör tomterna till en av Pryssgårdens bästa.

Huset har även de senaste åren genomgått en rad omfattande renoveringar. El byttes ut 2007 och under de senaste 10-åren har både dränering genomförts och tak och våtrum renoverats. Köket byttes 2018 och därefter har huset försetts med nya ytskikt, inredd källare, en stor altan, verkstadsbod och en rad andra uppdateringar som gör att du som ny ägare klarar dig i många år utan att behöva göra några större renoveringar.

Villan omges av en trädgård med både fruktträd, prydnadsbuskar och trädgårdsland. Här finns alla möjligheter för utbyggnad, anläggning av pool eller utveckling av trädgården. I dagsläget finns bland annat tre äppelträd, körsbärsträd, plommonträd, fläder, vinbärsbuskar, rabarber, jordgubbar och smultron mm att njuta av under sommarhalvåret.

I Pryssgården bor du i ett av Norrköpings mest uppskattade och eftertraktade områden med närhet till grönområden, trevliga promenadstråk och parker. Du har även nära till spårvagnen och Eneby centrum med matbutik, café, pizzeria och apotek mm.

Fakta

Adress:
Norrgårdsvägen 53
Område:
Pryssgården, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
JORDGUBBEN 2
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Tomträtt
Byggnadstyp:
1 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1954
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Målad eternit
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Murstock:
Tegel
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber

Ytor

Boarea
71 Kvm
Biarea
71 Kvm
Tomtarea
1 036 Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 521 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 346 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 867 000 kr
Bef. pantbrev:
9st om 2 569 500 kr
Taxeringsår:
2024
Värdeår:
1954
Taxeringskod:
220
Tomträttsavgäld:
20 396 kr

Energideklaration

Beställd

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
17 800 kr/år
15 300 kr/år
7 300 kr/år
400 kr/år
3 200 kr/år
2 000 kr/år
20 396 kr/år
66 396 kr/år
Beräknat på nuvarande ägares uppgifter.
9 525 kr/år

Beskrivning

Hall
Uppför entrén kommer du in i hallen via dörren med Yale-lås. I hallen finns dörr till wc och trappa till nedervåningen. Hallen är ljus, målad i ljusgrönt med dekortapet och på golvet ligger ett fint Pergo vinylgolv.

Kök
IKEA-kök från 2018 då stommar, vitvaror och samtliga ytskikt byttes ut och renoverades. Stora fönsterpartier mot parken och stugområdet. Köket är utrustat med diskmaskin, integrerad halv-frys, kylskåp och inbyggd ugn och micro. Trevliga, lantliga ytor och Pergo vinylgolv.

Vardagsrum
Trevligt sällskapsrum med plats för soffgrupp och matsalsbord. Fönster finns på två håll med ljus och grön utsikt utan insyn.  Braskamin finns med kassett (insatt 2020) och utgång till altanen. Altanen byggdes 2022 och har god plats för både utemöbler och loungegrupp. Altanen är även förstärkt i det bortre hörnet för att ge möjlighet att ställa dit ett spabad.

Sovrum 1
På entréplanet finns två sovrum, ett som nyttjas som sovrum och det andra som idag används som kontor. Sovrummet är målat i grönt med fondtapet och har platsbyggd förvaring. Plats finns för dubbelsäng.

Sovrum 2/Hemmakontor
Mittemot sovrummet finns ett hemmakontor som väl kan användas som sovrum. Även här finns platsbyggda garderober och det finns gott om plats för dubbelsäng. På golvet ligger en heltäckningsmatta och väggarna är målade med fondtapet.

WC entréplan
På entréplan finns en större wc med stor spegel och kommod med god förvaring. På golvet ligger plastmatta och ett fönster finns ovanför wc:n. Under mattan finns golvbrunnen kvar om en dusch önskas installeras.

Hall nedre plan
En trappa ner finns den nedre hallen. Den är målad i vitt och inredd med heltäckningsmatta. I hallen finns förutom ingång till de övriga nummer även tillgång till matkällare/skafferi.

Tvättstuga/badrum
Tvättstugan renoverades 2019 med fina ytor och nya IKEA-stommar. Här finns mycket god förvaring och tvättmaskin och torktumlare i pelare. Här finns även ett spabad med dusch.

Sovrum 3 + 4
På källarplan finns ytterligare två sovrum. Båda dessa har heltäckningsmatta och ljusa väggar med goda förvaringsmöjligheter. Det ena rummet har ett källarfönster ut mot trädgården och det andra har en dörr ut mot infarten.

WC källarplan
På källarplanet finns även en separat wc med handfat och spegelskåp.

Genomförda renoveringar

2007 - Ny el på entréplan och nya elcentraler med automatsäkringar och jordfelsbrytare på entréplan och källare. Hela huset skyddsjordat.

2011 - Fjärrvärmeanläggning byttes och nya element installerades i pannrum och förråd. 

2013 - Nya avloppsledningar mellan hus och tomtgräns, ny dricksvattenledning, ny elmatarkabel och huvudsäkring vid tomtgräns. Reline:ade stammar i plattan och golvbrunnar byttes ut med variant med backventil.

2014 - Dränering av huset samt isolering med isodrän

2015 - Nytt yttertak (glaserade betongpannor) med ny papp.

2018 - Nytt kök. Samtliga vitvaror i kök byts ut till nya samtidigt. Ny tvättmaskin.

2019 - Tvättstugan görs om med köksstommar från IKEA. Ny kommod till badrum övervåning

2020 - Inglasad farstukvist byggs. Installerade spiskassett, nytt insatsrör, godkänd för eldning.

2021 - Pergola byggs. Dubbel parkeringsplats anläggsEl för motorvärmare framdragen till parkering.

2022 - Altan byggs, förstärkt i yttre hörnet för spabad. Installerat markiser på 3 fönster

2023 - Inreder om garage till mindre förråd, ett sovrum och en hall samt ny dörr in till pannrum.
Ny garageport Tällberg. Snickeri / verkstadsbod byggs. Heltäckningsmatta till stora sovrummet

2024 - Byter ut asfalt på uppfart mot grus för bättre fuktskydd.

Planritning