Header image
Properties & Partners GÅRD MED FIN POTENTIAL!

Nätragatan 66

Bjästa

GÅRD MED FIN POTENTIAL!

Välkommen till en unik möjlighet att förvärva en gård med stor potential, centralt belägen i Bjästa! Denna fastighet omfattar hela 20 hektar mark, varav 17 hektar är skog – perfekt för dig som söker utrymme och möjlighet till skogsbruk eller andra lantliga projekt.

Bostadshuset är i 1½ plan med källarvåning och erbjuder en flexibel planlösning med kök, matrum och vardagsrum i fil på entréplan. Här finns även ett badrum. På övervåningen finns tre rymliga sovrum och ett utrymme för en tidigare toalett som kan återställas. Källarvåningen rymmer pannrum, tvättstuga och garage. Observera att huset har haft en vattenskada och har stått obebott de senaste tre åren. Det säljs i befintligt skick, vilket ger köparen möjlighet att renovera och skapa sitt drömboende.

På fastigheten finns även en ladugårdsbyggnad med stora ytor för förvaring av maskiner eller djurhållning, även om byggnaden är i sämre skick.

Denna gård erbjuder stora utvecklingsmöjligheter för rätt köpare. Med det generösa markområdet och den centrala placeringen är detta en fastighet med stor potential för dig som vill skapa något eget från grunden. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul och såsom den ser ut vid visningstillfälle. Välkommen att utforska denna chans på plats och se möjligheterna!

Fakta

Adress:
Nätragatan 66
Område:
Bjästa
Kommun:
Örnsköldsvik
Fastighetsbeteckning:
NORRSVEDJE 2:15
Typ:
Gård
Ägandeform:
Gård - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1939
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Vedpanna med elpatron
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Eldstad:
Öppenspis
TV- Internetutbud:
Ej fiber

Ytor

Boarea
80Kvm
Biarea
60Kvm
Skogsmark
17Ha
Åkermark
3Ha
Tomtarea
202 010Kvm
Boarea
131Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
309 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
723 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 032 000 kr
Bef. pantbrev:
2st om 330 000 kr
Taxeringsår:
2023
Värdeår:
1939
Taxeringskod:
120

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
25 000 kr/år
11 000 kr/år
1 400 kr/år
6 300 kr/år
43 700 kr/år
Schablonberäknad
7 740 kr/år

Beskrivning

Allmänt

Välkommen till denna lantgård om totalt 20 hektar, belägen i Bjästa. Med hela 17 hektar skog och 3 hektar åkermark erbjuder denna fastighet en fantastisk möjlighet för den som söker ett lantligt liv men vill ha närhet till allt.

Bostadshuset är ett klassiskt 1½-plans hus med källare. Tak med betongtegelpannor och huset har träfasad samt 2-glasfönster. Huset värms upp med ett vattenburet system genom vedpanna med elpatron och har en ackumulatortank på 500 liter. Huset behöver omfattande renoveringar för att återställas till sin fulla glans, vilket ger den nya ägaren chansen att skapa sitt drömhem från grunden.

På entréplan möts du av en hall med en direkt trappa upp till övervåningen. Den inre hallen bär spår av en tidigare vattenskada från övervåningen. Till vänster om hallen ligger ett rymligt kök med äldre inredning och fönster som släpper in ljus från två väderstreck, vilket ger en ljus och inbjudande känsla. Köket leder vidare till ett matrum och ett vardagsrum som ligger i fil, där det finns parkettgolv och en öppen spis som dock inte har använts på flera år. Här kan man se potentialen för en framtida trivsam sällskapsyta. På samma våningsplan finns även ett äldre badrum med wc, badkar och tvättställ, som är i behov av renovering.

På övervåningen finns tre rum, men också spår av en tidigare vattenskada, vilket innebär att golvet är upprivet. Till vänster fanns tidigare en toalett med tvättställ, som nu är bortmonterat. På höger sida ligger ett rymligt sovrum med alkov och längre fram ett mindre rum som skulle kunna användas som sovrum eller kontor. Detta rum har en balkongdörr dock utan befintlig balkong. Vidare finns ytterligare ett sovrum med två alkover, där den ena är en del av bostaden och den andra ett förråd.

Källaren rymmer pannrum, tvättstuga, förråd och ett praktiskt garage med direkt anslutning till bostaden. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och utrymme för både hobby och praktiska göromål.

Ladugården erbjuder stora utrymmen och har en del med generös takhöjd, perfekt för förvaring av maskiner eller djurhållning. Byggnaden har en loge med god förvaringsyta och står på en gjuten platta med träfasad och delvis uppmurade väggar, dock med ett behov av underhåll. Taket är av plåt och el finns.

Fastigheten är vackert belägen med närhet till Bjästas bekvämligheter. Här finner du skola, förskola, vårdcentral, mataffär och fritidsaktiviteter inom bekvämt avstånd. För den friluftsintresserade finns slalombacke, längdskidspår och vandringsleder i området.

Denna gård är ett perfekt projekt för dig som letar efter en plats med stor potential och möjlighet att skapa något alldeles eget. Med en generös mängd mark och ett bostadshus med stora utvecklingsmöjligheter, väntar detta lantliga paradis på att få nytt liv. Välkommen på visning och låt dig inspireras av möjligheterna!

Bostaden är taxerad till 80 kvm boarea, vid en ungefärlig uppmätning har bostadens kvadratmeter uppgått till ca 131 kvm boarea. Är kvadratmeter viktiga för köparen rekommenderas en uppmätning. 

Bostaden säljs med friskrivningsklausul och såsom den ser ut vid visningstillfälle. Ingen ytterligare städning eller tömning kommer ske. 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Nätragatan 66

Välj en tid för visning nedan
:
2024-10-03

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Nätragatan 66

Ansvarig fastighetsmäklare

Elin Andersson
Fastighetsmäklare