Header image
Properties & Partners Bästa lägenheten i huset?

Vaksalagatan 55

Fålhagen

Bästa lägenheten i huset?

Välkommen till denna bostad som är belägen allra högst upp i huset in mot den lugna gården. Här får du en fantastisk utsikt över både takåsar som parkens vackra trädkronor som svajar i vinden. Bo både centralt och billigt i det attraktiva området Fålhagen. Bostaden passar perfekt som första boende eller för studenten som vill ha en välplanerad bostad. Tack vare det centrala läget får du även ett ypperligt pendlarläge med både busstation alldeles utanför husknuten samtidigt som du har direkt närhet till tågstationen med en kortare promenad.

Bostadsrättsföreningen HSB 405 Törnrosen i Uppsala är en bra förening där det finns 105 bostadsrätter och en bostadsrättslokal. Föreningen erbjuder hiss från markplan och är belägen i ett uppskattat bostadskvarter.

Föreningen har även en gemensam balkong som ger dig makalösa solnedgångar med utsikt över hela Uppsalas attraktiva silhuett med både domkyrkan och slottet. Fålhagen är ett av Uppsalas mest uppskattade områden med närhet till gym, restauranger, butiker, Centralstationen, Vaksala torg med Uppsala konsert och kongress samt Uppsala centrum med allt vad det erbjuder

Fakta

Adress:
Vaksalagatan 55
Område:
Fålhagen, Uppsala
Kommun:
Uppsala
Lägenhetsnummer:
1510  /  1510
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal avgift:
0.938%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1968
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
FTX
Badrum:
1 st
TV- Internetutbud:
TV via Comhem och internet via Alltele
Inkluderat i avgift:
I avgiften ingår värme, vatten. Föreningen har ett gemensamt el-avtal. Varje bostad betalar efter egen förbrukning.
Ej inkluderat i avgift:
Obligatorisk avgift internet 97,50 kr samt 187,50 kr för TV.
Hiss:
Ja
(Hiss från markplan)

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
236 697 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Beräknad utifrån 2022.
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2021-08-28
E
145 kWh/m²/år

Förening

HSB BRF 405 Törnrosen i Uppsala
769620-6544
Ja
Nej

Allmän föreningsinfo

Bostadsrättsföreningen HSB Brf 405 Törnrosen i Uppsala är en förening med 105 st lägenheter. Fastighetens byggnad består av en sex plan samt källare med adress Vaksalagatan 55. Bostadsrättsföreningen ombildades från hyreslägenheter under våren 2011. Byggår 1968.

Föreningen accepterar delat ägande. Detta innebär att t.ex. en förälder kan gå in som delägare utan att bo där. Den boende måste äga minst 10 %. Juridisk person godkänns inte som ägare.

Föreningen har inte tecknat en gemensam tilläggsförsäkring, ett s.k. bostadsrättstillägg. Detta bör den boende lägga till på sin hemförsäkring.

Nyckelhanteringen i föreningen sker via Certego. Detta innebär att man behöver åka till deras kontor (Fyrislundsgatan 68) för inlämning och utkvittering av nycklar i samband med överlåtelse.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/uppsala/brf/tornrosen

Renoveringar

2004-2006 Stam- och badrumsrenovering, elinstallationer
2005 Nytt papptak, ny undercentral
2006 Renovering av tvättstugan
2011 Byte av fönster och postboxar
2012 Nya maskiner tvättstugan
2013 Renovering av hissarna
2016 Ny klinker källarvåning
2017 Takrenovering
2018 Dränering, installation av kameror vid entréerna och nya möbler ute. Fasadtvätt och nytt låssystem. Kodlås till källaren, automatisk dörröppning stora entrén
2019 Entrémattor båda ingångarna
2020 Elektroniska postboxar samt porttelefon och ny bokningstavla genom DinBox
2021 Målning trapphus
2022 Nya linjer för p-platser. Skapat en serviceplats på baksidan av huset till entreprenörer. Målat trapphuset väggar, räcken och hiss sida.
2023 Målat väggarna i köket och rummet mitt emot i källaren, vi har även målat köksluckorna. Vi har installerat en ny spis. Samt installerat led belysning i båda rummen med dimmer funktion. Vi har ordnat ett övernattningsrum som man kommer kunna hyra Bytt till ledbelysning i trapphuset. Nytt styrsystem samt givare i 50% av lägenheterna
2024 Vi har nu renoverat samtliga balkonger 23 st. Ny gjutning av plattan samt nya räcken i duvblått.

Kommande renovering:
2024: Renovering av balkonger startar under kvartal 2.

Gemensamhetsutrymmen

Gemensam tvättstuga (ingen engångskostnad att nyttja) och skyddsrum finns i källaren. Soprum finns på gården. Fastighetens baksida vetter mot en park.

Parkering

I föreningen finns det 13 st parkeringar finns (ca 600 kr/mån). Separat kösystem tillämpas. Betalparkeringar samt boendeparkering finns i området.

Gemensamt elavtal

Föreningen har ett gemensamt elavtal för sina medlemmar, hushållselen ingår således i månadsavgiften via ett obligatoriskt tillägg. Hur mycket det obligatoriska tillägget blir beräknas genom ledning av andelstalen och varierar därmed med storleken på bostaden.

Medlemskap i HSB

Medlemskap i HSB är obligatoriskt för att bli godkänd av föreningen. För att bli medlem måste du dels betala en andel på 500 kr och dels en medlemsavgift på 300 kr (150 kr om halva året redan har gått). Observera att denna avgift måste vara betald innan förfrågan om medlemskap tas vidare till styrelsen i föreningen.

TV / Internet

Ansluten till kabelnätet via Tele2, bredband via IP Only. Kostnad för bredband och kabel-tv tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall:
Ljusa väggar och laminatgolv. I hallen finns det goda avhängningsmöjligheter och garderober.

Kök:
I köket finns det en delad kyl/frys, spis, spisfläkt, diskbänk samt intill ett städskåp.

Allrum:
Väl tilltaget allrum med ljusa väggar där du får plats med säng, soffa, skrivbord och matbord för den som önskar. Tack vare att bostaden är belägen på högsta bostadsplanet (vån 5) så får du ett generöst ljusinsläpp och en vacker utsikt över trädtopparna. 

Badrum:
Kakel och klinkerbeklätt badrum med dusch, handfat med kommod, spegelskåp samt wc.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Vaksalagatan 55

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Vaksalagatan 55

Ansvarig fastighetsmäklare

Joel Cruickshank
Fastighetsmäklare