Header image
Såld HEMTREVLIG ENPLANSVILLA INTILL SKOGSBRYNET
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Ängebyvägen 27

Östra Husby

HEMTREVLIG ENPLANSVILLA INTILL SKOGSBRYNET

Intill skogsbrynet ligger denna mycket trevliga enplansvilla med källare på lugn och lummig återvändsgata. Som granne med naturen och med plan och lättskött tomt är detta ett av Östra Husbys absolut bästa och mest familjevänliga lägen där alla förutsättningar finns för ett lugnt, trivsamt och aktivt hem.

Villan på Ängebyvägen byggdes 1972 och har varit i samma familjs ägo fram till idag. Huset är sällsynt välskött och har i sin helhet bevarats i sitt ursprungliga skick. Här finns fullt av 70-talsdetaljer som ger huset ett varmt och ärligt intryck, samtidigt som det ger fantastiska möjligheter för dig som ny ägare att förvalta huset enligt egna önskemål. Nyttja originaldetaljerna, förvalta ytorna eller ta vara på de stabila förutsättningarna att skapa ett framtida hem för dig och familjen.

Här bor du granne med motionsspåret och inom några hundra meters promenad når du både förskola, grundskola till årskurs 9, mataffär, apotek och busshållplats med goda förbindelser till Norrköping. Här bor du i ett fridfullt villaområde omgivet av Vikbolandets vackra landsbygd och närhet till både Norrköpings stadsliv, sommarstaden Söderköping och Arkösunds skärgård.

Varmt välkommen till Ängebyvägen 27!

Fakta

Adress:
Ängebyvägen 27
Område:
Östra Husby, Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
BOSSGÅRD 11:72
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1972
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om samt kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Elradiatorer samt öppen spis
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Tegel & trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Eldstad:
Öppen spis
TV- Internetutbud:
Fiber till tomtgräns

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 036 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
428 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 464 000 kr
Bef. pantbrev:
2st om 167 200 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1972
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
39 000 kr/år
5 000 kr/år
5 985 kr/år
500 kr/år
2 600 kr/år
3 200 kr/år
4 000 kr/år
60 285 kr/år
9 525 kr/år

Beskrivning

Interiör

Hall
Öppen hall med mönstrad tapet och plastmatta. Träribbor ut mot trappen och öppet mot entréplanets samtliga rum.

Sällskapsrum
Dubbeldörrarna leder in till ett öppet, ljust och trivsamt sällskapsrum med stora fönsterpartier ut mot skogen. Plats finns för både matsalsbord och soffgrupp och från rummet finns en altandörr ut mot trädgården på baksidan. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett parkettgolv.

Kök
Ljust kök med goda ytor och stora fönsterpartier. Köket delas av till matplats och köksdel via en köksö med överskåp för ytterligare förvaring. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin och ugn. På golvet ligger en plastmatta, väggarna är tapetserade och ovanför bänkskivan sitter ett mörkgrönt kakel.

Badrum
Badrummet har våtrumsmatta och kaklade väggar i brunt och beige. Här finns badkar, wc och handfat samt garderob.

Sovrum 1
Sovrum 1 har en mossgrön vävtapet och en ljus heltäckningsmatta. Platsbyggda garderober och god palts för dubbelsäng och övrigt möblemang.

Sovrum 2
Entréplanets största sovrum har en orange heltäckningsmatta och brun vävtapet. Även här finns flera platsbyggda garderober och bra utrymme för dubbelsäng.

Sovrum 3
Våningens sista sovrum har ljus heltäckningsmatta och brun vävtapet. Rummet lämpar sig lika väl som sovrum eller barnrum som hemmakontor och har trevlig vy över skogsområdet.

Hall nedre plan
Nedervåningens hall har plastmatta i stenimitation och ljusa väggar.

Gillestuga
På källarplan finns den givna gillestugan med öppen spis. Här är väggarna i träpanel och på golvet ligger en ljus heltäckningsmatta. Plats finns för både större TV och soffgrupp.

Gästrum/hobbyrum
En trappa ned finns också hobbyrummet som även lämpar sig väl som gästrum. Här kan du antingen inreda med pingisbord eller biljardbord, eller med säng, soffa och andra möbler som ger möjligheter till ytterligare ett sovrum.

Dusch/bastu
Här finns även bastu med intilliggande dusch. Ytorna ät kaklade och väggarna i våtrumsmatta.

Tvätt
På källarplan finns tvättstugan med både tvättmaskin, torktumlare och ett större utrymme att nyttja som torkrum.

WC
WC:n på källarplan har mönstrad tapet på både väggar och i tak. På golvet ligger en ljus plastmatta.

Verkstad/förråd
Från hallen når du ett av de större rummen på källarplan. Utöver tillgång till både klädkammare och skafferi har rummet goda möjligheter till rejäla förvaringsytor och utgång till garaget.

Om Östra Husby

I fridfulla och populära Östra Husby finns allt som önskas för familjelivet. Drygt 20 minuter utanför Norrköping ligger Vikbolandets största villasamhälle med alla förnödenheter som behövs för en trivsam vardag.

Skola och förskola:
I Östra Husby finns både Vikbolandets öppna förskola samt Önnemo förskola. Här finns också Vikbolandsskolan F-9 där även fritidshem, fritidsgård och biblioteket finns. Vikbolandsskolan är Vikbolandets enda högstadieskola vilket innebär att från det från årskurs 7 även ansluter elever från Vikbolandets övriga grundskolor, Dagsberg, Tåby och Kättinge.

Kommunikationer:
Norrköping ligger dryga 20 minuter bort med bil, men att åka kollektivt från Östra Husby är smidigt då bussarna går ofta och flera gånger varje timme både till och från Norrköping under rusningstid. Busslinjerna från Östra Husby är 440 och 441.

Matbutiker och restauranger:
Den lokala mataffären är Ica Supermarket Östra Husby är en mycket uppskattad matvarubutik, både hos de boende och sommargästerna. Butiken är även Postombud samt ombud för systembolaget. I samhället finns också en pizzeria och restaurang, och med bil har du även nära till Arkösund med flera restauranger intill skärgården.

Vårdcentral och apotek:
Apotek och vårdcentral finns inne i Östra Husby där även folktandvården har sina lokaler.

Idrott-och fritidsliv:
Den stora idrottsanläggningen heter Bråvalla IP. Den rymmer flera fotbollsplaner, basket-och bandyrink, utegym, discpark, grusplan och löpspår. Flera andra fina löpspår finns i och runt Östra Husby, bland annat ett 2km elljusspår och det 5km långa Boberga-varvet som går mellan åkrarna och gårdarna runt samhället. Båda dessa spår ligger dessutom inom ett par hundra meter från Ängebyvägen. Vintertid finns Bygdegården och Idrottshallen vid Vikbolandsskolan där det hålls olika idrottsaktiviteter och träningspass.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare