Header image
Properties & Partners SKÖN BOSTADSRÄTT PÅ ENTRÉPLAN MED IGLASD BAKONG OCH EGEN UTEPLATS!

Villagatan 67 b

Centralt

SKÖN BOSTADSRÄTT PÅ ENTRÉPLAN MED IGLASD BAKONG OCH EGEN UTEPLATS!

Charmig och sällsynt bostadsrätt på Villagatan 67, Örnsköldsvik
Nu finns en väldigt sällsynt pärla till salu! En av stans bästa bostadsrättsföreningar i kombination med ett av stans bästa lägen.

Adress: Villagatan 67, Örnsköldsvik
Villagatan 67 har ett optimalt läge med gångavstånd till stadskärnan, hamnen, sjukhus, vårdcentral, grundskola, gymnasieskola och barnomsorg. Två gymnasieskolor, grundskola och barnomsorg finns inom 1 km.

För den träningssugne finns Sportsgym runt knuten, inte ens 100 meter bort! Det är 5-6 minuters promenad för att nå norra handelsområdet med handlare som McDonald's, Mio, Coop, Systembolaget, ÖoB och Blomsterlandet. På 10 minuter når du Ica Kvantum, Apotek och Lidl, och på 5 minuter når du närbutiken ICA Östa Livs, CircleK och Sibylla. Endast 200 meter bort ligger Skyttis friluftsområde med längdskidspår, skidskytteanläggning, fotbollsplaner, friidrottsarena, ishockeyrink, innebandyhall, curlinghall, gångstigar och asfalterade skogsbanor. Det finns bra bussförbindelser till stadens centrum och närområden, och tågstationen Örnsköldsvik Norra ligger bara 15 minuters promenad bort. Örnsköldsviks inre hamn och Evenemangsarenan Hägglunds Arena ligger 2 km från bostaden. För den som inte vill eller kan laga mat själv, finns Rönnens Restaurang runt hörnet och serverar lunch måndag till söndag!

Lägenheten
Huslängan på Villagatan 67 är optimalt placerad med södersidan mot en återvändsgränd och ett grönområde med lekpark, skyddat mellan flera huslängor. Samtliga bostadsrätter har inglasade balkonger i söderläge. Just denna lägenhet på markplan är en av få som har utgång från den inglasade balkongen till en privat altan i markplan. Det finns endast ett tiotal sådana lägenheter i området.

Lägenheten har ett perfekt solläge med inglasad balkong som vetter mot både söder och väster. Byggnaden mitt emot är låg och en bit bort, vilket ger solljus från lunchtid till solnedgång året runt. Det fina solläget gör lägenheten ljus och extra trivsam. På den privata altanen finns möjlighet till odling och blommor!

För den som har svårt med rörligheten eller vill planera för ålderdomen, är lägenheten optimal då den ligger endast en halvtrappa upp från markplan och den inglasade balkongen har endast fem steg ner till den privata altanen.

Lägenheten har en rymlig hall med gott om förvaring i fyra djupa breda garderober som är närmare 2,5 meter höga.

Köket har en bra planlösning som trots sin ringa storlek rymmer både väl tilltagen bänkyta, gott om förvaring, fullstor spis, diskmaskin och fullstor kyl/frys samt utrymme för ett köksbord med plats för fyra stolar. Vardagsrummet är stort och rymmer både plats för större middagstillställningar och mys i soffan. Sovrummet har plats för en fullstor dubbelsäng och förvaring längs två olika väggar. Badrummet har ett badkar, men om man vill byta ut det till en dusch blir det mer plats för en tvättmaskin. Elanslutning för tvättmaskin finns redan installerad.

Bostadsrättsföreningen
Bostadsrättsföreningen Vattentornet, en HSB-förening, består av flera hus längs Villagatan. Föreningen är väldigt lågt belånad med god ekonomi, vilket medför låg månadskostnad och långsiktig trygghet.

Föreningen har fyra tvättstugor, övernattningsrum för gäster, festlokal, rejält gym och relaxavdelning med bastu som kan bokas utan kostnad. Det finns flera gemensamma uteplatser och grillplatser. Föreningen har en trivselgrupp som ordnar olika aktiviteter och sysselsättningar såsom trädgårdsgrupp, loppis, gemensam vårstädning och medlemsträffar. En riktigt trivsam förening!

Parkeringsplatser med motorvärmare och garage finns med separat kö/avtal. Nyinstallerade elbilsladdare och gästparkering finns också.

Till varje lägenhet finns förråd och kylrum i källaren samt gemensamt utrymme för cykelparkering.

Fakta

Adress:
Villagatan 67 b
Område:
Centralt, Örnsköldsvik
Kommun:
Örnsköldsvik
Lägenhetsnummer:
30-2405-3-100-4
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.5591%
Andelstal avgift:
0.5591%
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong samt uteplats med dörr ut från balkongen.
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Fiber
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Överlåtelseavgift:
1 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Reparationsfond:
4 118 kr

Energideklaration

Utförd

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 000 kr/år
2 000 kr/år

Förening

HSB Brf Vattentornet
7896000747
Ja
Ja

Allmänt

Bostadsrättsföreningen har 7 huskroppar innehållande 143 lägenheter, 2 lokaler, 30 garage och 95 bilplatser. Under 2005 infodrades avloppsstammarna med plast. Vattenledningar är utbytta i fastigheten. Under 2005 installerades nya säkerhetsdörrar och låssystem i trapphusen. Under 2010 målades trapphusen om, inkluderande väggar, tak, trappräcken, fönster, golvlister och källardörr.
Omdränering utförd på hus 67 samt hus 44, nytt yttertak på hus 42 och 44. Planeras framåt takbyte på hus 46 och hus 48.

Föreningen har festlokal i hus 69, övernattningsrum i hus 42 och hus 44. De har en mycket fin träningslokal med relax, dusch och bastu i hus 67.
Utomhus finns det ett antal uteplatser med murgrillar samt en lekplats och kolonilotter bakom hus 69. Det finns gemensam tvättstuga i källaren i 46 B, 69 B och 65 D.

I källaren finns barnvagns-/cykelförråd, lägenhetsförråd samt matkällare med kyla.

Kabel-TV grundutbud ingår i månadsavgiften och eget abonnemang för bredband via Telenor (fiber) eller Tele2 (kabel) tecknas separat av bostadsrättshavaren.
P-plats med motorvärmare finns för ca 105 kr/mån + el, separat kölista.
Garage ca 260-310 kr/månad, separat kölista.

Hushållselen betalas på hyresavin enl. s.k. enhetsmätning och ändras var 3:e månad beroende på ändring i förbrukningen och är helt utan abonnemangsavgift.

Juridisk person godkänns ej som köpare.
Samägande kan godkännas förutsatt att minst en av köpare bor permanent på adressen.

Bostadsrättstillägg på försäkringen tecknas av lägenhetsinnehavaren!

HSB
Länk till medlemskap: https://blimedlem.hsb.se/
Uppdaterat 2024-02-09

Beskrivning

Planbeskrivning

Rymlig hall med gott om garderober för ytterkläder samt avhängninsmöjligheter direkt till vänster om ytterdörren. Rakt fram från entrén finns ett rymligt kök med alla bekvämligheter samt plats för ett matbord utan att det känns trångt. Till höger om hallen finns bostadens badrum samt ett rymligt och bra sovrum med gott om förvaring för kläder mm. Till vänster finns ett trevlig och lättmöblerat vardagrum med utgång till en mycket trevlig inglasad altan. Från inglasningen finns en dörr ut till en egen uteplats i bra solläge.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Villagatan 67 b

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Villagatan 67 b

Ansvarig fastighetsmäklare

Joakim Norgren
Fastighetsmäklare