Header image
Properties & Partners CHARMIG VILLA MED STORT UTHUS!

Egnahemsvägen 22

CHARMIG VILLA MED STORT UTHUS!

Välkommen till denna villa med stor potential, belägen i ett barnvänligt område nära skola, förskola och fritidsaktiviteter. Husets sociala entrévåning erbjuder kök, vardagsrum och matrum med utgång till en stor inglasad altan. På övervåningen finns tre sovrum och ett badrum. Källarvåningen rymmer tvättstuga, pannrum och förrådsutrymmen. På gården finns ett uthus med flera rum, här finns möjlighet till förvaring eller varför inte renovera till ett gästhus? Byggnaden har också ett garage samt ett vidbyggt garage med smörjgrav. Denna bostad har en bra trädgårdstomt i skyddat läge. Vattenburen uppvärmning samt luftvärmepump installerad 2024. Välkommen med din intresseanmälan!

Fakta

Adress:
Egnahemsvägen 22
Kommun:
Örnsköldsvik
Fastighetsbeteckning:
BREDÅNGER 2:33
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 3/4 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1930
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Vattenburen el och luftvärmepump 2024
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Eternit
Tak:
Plåt

Ytor

Boarea
123 Kvm
Biarea
40 Kvm
Tomtarea
2 165 Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
213 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
133 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
346 000 kr
Bef. pantbrev:
3st om 86 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1930
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
22 000 kr/år
10 100 kr/år
1 400 kr/år
4 500 kr/år
38 000 kr/år
Då nuvarande ägare inte bott i huset är driftskostnaderna schablonberäknade.
2 595 kr/år

Beskrivning

Planlösning

Rymlig villa med stor potential! Här erbjuds ett hem med generösa sociala ytor och en flexibel planlösning.

I entréhallen finns plats för ytterkläderna och här är även en praktisk gästtoalett med wc och tvättställ. Hallen leder vidare till en stor inre hall med gott om möbleringsmöjligheter. Denna inre hall knyter samman huset på ett smart sätt, med access till både övervåningen och källaren, samtidigt som den öppnar upp mot de sociala rummen. Till vänster hittar du köket, som är väl tilltaget med plats för matgrupp och bra förvaringsmöjligheter i både skåp och lådor. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn och fläkt. På golvet ligger en plastmatta, väggarna är tapetserade och med ett trätak som skapar en varm atmosfär. Köket har direktanslutning vidare till vardagsrum och matrum, vilket ger en härlig känsla av rymd och gemenskap. Här finns vackra parkettgolv och tapetserade väggar. Matplatsen har dessutom en direkt utgång till den stora inglasade altanen, som i sin tur leder vidare till trädgården – perfekt för långa, härliga dagar utomhus.

På övervåningen hittar du tre rymliga sovrum, ett mindre sovrum/alkov samt ett äldre badrum med wc, tvättställ och dusch. Badrummet har plastmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Här finns möjlighet att förnya och anpassa efter din egen smak och stil för att skapa ett personligt och modernt hem.

Källarvåningen erbjuder ytterligare funktionella ytor, med en tvättstuga, ett pannrum som är utrustat med en äldre panna kombipanna (ved/olja) med elpatron. Även tillgång till en outgrävd del av källaren.

Allmänt

Charmig fastighet med ett centralt läge i det idylliska Köpmanholmen! Här erbjuds ett rymligt hus med stor potential, perfekt för den som söker ett bekvämt boende med möjligheter att sätta sin egen prägel.

Huset har eternitfasad, plåttak och 2-glasfönster. Uppvärmningen sker via en nyinstallerad luftvärmepump från 2024, varmvattenberedare installerad 2024. Huset har även ett vattenburet uppvärmningssystem, detta är för närvarande tömt och inte använt eller kontrollerat av nuvarande ägare. 

På den trevliga tomten finns även en gårdsbyggnad med stora utvecklingsmöjligheter. Byggnaden är delvis inredd med ett stort rum och en hall på övervåningen, samt ett stort och ett mindre rum på nedervåningen. På övervåningen finns ett stort oinrett utrymme. Här finns möjligheter för hobbyverksamhet, gästrum eller kanske ett hemmakontor. Gårdsbyggnaden har också ett garage integrerat i huskroppen, medan ytterligare ett garage är vidbyggt. Det ena garaget har en praktisk smörjgrav och en gjuten platta där sprickor förekommer. Byggnaden har träfasad och plåttak, och utgör en fantastisk resurs för den som behöver extra förvaringsutrymme eller verkstadsutrymme.

Köpmanholmen är en trivsam tätort med ett utmärkt läge för både vardagsliv och fritidsaktiviteter. Bostaden ligger centralt med endast ca 800 meter till den lokala mataffären, vilket gör det enkelt att få tillgång till dagliga förnödenheter. För barnfamiljer finns skola och förskola inom bekvämt promenadavstånd, vilket skapar en smidig vardag.

För den som söker fritidsaktiviteter finns det mycket att erbjuda i området. Endast 2 km från bostaden ligger elljusspår med längder mellan 0,8 och 2,8 km, som är perfekta för en promenad eller löptur. Under vintern spåras de även för skidåkning, vilket gör att du kan njuta av aktivt friluftsliv året om. Havsbad med fina stränder, omklädningsrum och vindskydd med grillringar finns endast 2 km bort. Köpmanholmen erbjuder en perfekt balans mellan närhet till service, skolor och härliga naturupplevelser – ett utmärkt val för både familjer och friluftsintresserade.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Egnahemsvägen 22

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Egnahemsvägen 22