Header image
Såld Härligt radhus i Farsta med trädgård och uteplats i soligt söderläge!
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Värmlandsvägen 374

Härligt radhus i Farsta med trädgård och uteplats i soligt söderläge!

Välkommen till en välskött fastighet som har haft samma ägarfamilj sen det byggdes för över 60 år sedan. Huset är löpande renoverat med bl a nya stora 3 glas fönster i hela huset, 2 renoverade badrum och moderniserat kök. Härligt rymligt vardagsrum med vackert parkettgolv, fungerande öppen spis och stora nya fönster i fritt söderläge samt utgång till en trevlig balkong. 2 helkaklade badrum - båda med dusch. Stort kök med fullständig maskinell utrustning och utgång till en skyddad inglasad altan. Idag 2 sovrum men det går lätt att återställa till 3 eller 4 sovrum se alternativ planlösning. Tvättstuga kombinerad med groventré som tidigare varit tonårsrum. Huset består av 4 halvplan som binds samman av en vacker modern trappa. På nedre plan finns även stora förrådsutrymmen som kan användas till klädkammare och skafferi. Det finns även en källare under huset med ståhöjd där man t ex skulle kunna bygga vinkällare eller dylikt i framtiden (ingång via lucka på altanen).
Stor härlig trädgård på baksidan som är insynsskyddad. Här finns plan gräsmatta för bollek, rosbuskar och pallkrage för odling av dina egna grönsaker. Stor träaltan i perfekt söderläge (=sol större delen av dagen) varav en del har inglasning och går att nyttja en stor del av året. På framsidan finns en uteplats där man kan njuta av morgonkaffet.
Mycket låga driftskostnader eftersom värme och vatten ingår i samfällighetsavgiften samt nya energiklassade fönster i hela huset. Fiber finns indraget i huset.
Radhuset tillhör en Lagnö samfällighetsförening som tillhandahåller fjärrvärme och VA. Till huset ingår även ett garage som sköts av samfälligheten som även tar hand om utebelysning, lokalgator etc.

Barnvänligt område med begränsat med biltrafik och enbart ca 30 meter bort till en liten gemensam lekplats för barnen. Vid trädgården på baksidan kan man gå ut via planket och kommer då till en stor gräsmatta där man bl a har boulebana. Både i huset och på tomten är det lugnt och skönt eftersom bortom allmänningen finns ett bullerplank som mycket effektivt reducerar eventuellt ljud från vägen.
Huset är nybesiktigat och det mesta är i gott skick, se besiktningsprotokoll som mäklaren tillhandahåller.
Underbart friluftsliv med enbart ett stenkast till den härliga Fagersjöskogen. Här finns eljusbana och ner till Farsta näset och badsjön Magelungen är det enbart ca 300 meter.
Flera populära skolor och förskolor finns i närheten med bl a enbart ca 700 meter till Fagersjöskolan.
Farsta ligger enbart ca drygt 10 minuters bilresa från Södermalm. I Farsta har man mycket goda kommunikationer med både T-bana linje 18 och pendeltåg.
Farsta C är en knutpunkt för tvärgående busstrafik med bussar till bland annat, in mot City, Högdalen och Huddinge sjukhus. Farsta centrum ligger enbart en knapp kilometer bort och är Sveriges fjärde största centrum med över 150 butiker och här hittar man all tänkbar service, restauranger och kaffer.

Varmt välkommen på visning till ett charmigt och gediget hus där man bevarat många fina originaldetaljer och en planlösning som fungerar väl både för stora och små barn. Flexibelt tillträde.

Fakta

Adress:
Värmlandsvägen 374
Kommun:
Stockholm
Fastighetsbeteckning:
RÅDMANSÖ 19
Typ:
Radhus
Ägandeform:
Småhus - Tomträtt
Byggnadstyp:
2 1/2 plans radhus med källare
Byggnadsår:
1961
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas isolerglasfönster
Uppvärmning:
Fjärrvärme samt öppen spis
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Tegel
Tak:
Papptak
Stomme:
Betong/lättbetong
Grundläggning:
Källare och krypgrund
Badrum:
2 st
Eldstad:
Öppen spis

Ytor

Boarea
87 Kvm
Biarea
29 Kvm
Tomtarea
204 Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 673 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 681 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 354 000 kr
Bef. pantbrev:
16st om 1 000 800 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1961
Taxeringskod:
220
Tomträttsavgäld:
17 200 kr

Energideklaration

Utförd
2024-03-21
D
103 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
7 200 kr/år
48 000 kr/år
2 760 kr/år
5 004 kr/år
17 200 kr/år
80 164 kr/år
I samfällighetsavgiften ingår värme (fjärrvärme, Vatten, kabel Tv (bas) och garage). Fiber finns indraget i huset. , Enligt säljarens uppgifter.
9 525 kr/år

Beskrivning

Besiktning

Fastigheten är besiktigad av OBM gruppen 20240321. Protokollet finns att tillgå via mäklaren. Delas även ut på visningen. 

Radonmätning är upprättad 20240403. För den som önskar finns även åtgärdsförslag från Radea som garanterar riktvärden under gränsvärdena. Tillhandahålles via mäklaren på visningen. 

Under en del av fastigheten (ej på bild) finns rymlig källare med ståhöjd (lika stor yta som hela köket ovanför). Idag nås den delen via lucka från den inglasade altanen. Flera grannar har byggt dörr ner till utrymmet från källarplan och då blir utrymmet mer användbart. Denna del av källaren kan t ex användas som vinkällare eller som ett större förråd.

Farsta omgivningar

Farsta är en av Stockholms grönaste område med b la magiska Ågesta friluftsområde som ligger mindre än 1 km bort. Här finns Ågesta Golfklubb med 18+9 håls golfbana, ridskola och även fina motionsspår som plogas vintertid för fantastisk skidåkning i både konstsnö spår och elljusspår på kvällen (Finns 10, 5 och 2 kilometers spår).

Sjöarna Magelungen och Drevviken ligger inom bekvämt gångavstånd och här finns både strandbad och klippbad och caféer som är öppna sommartid.

Vintertid plogas sjöarna för skridskoåkning.

Farsta är ett klassiskt 50-60 tals område som utvecklats positivt och där detta radhusområde på Värmlandsvägen som ligger 55 meter över havet är mycket populärt bland barnfamiljer och dom som önskar ha ett aktivt friluftsliv. Här bor man granne med skogen, skolor och goda kommunikationer.

https://vaxer.stockholm/omraden/farsta-stadsdelsomrade/

Farsta centrum har sedan invigningen 1960 varit en populär plats för arbete, bostäder, handel och möten. Här finns 150 butiker som säljer allt från kläder och inredning till mat och verktyg. Det finns även en hel del trevliga restauranger. Visste du att Farsta centrum är Stockholms fjärde största köpcentrum? Det har dessutom vunnit priser som bland annat Årets köpcentrum, European Shopping Centre Award och Stockholms bästa köpcentrum. Definitivt värt ett besök om du har vägarna förbi Farsta!

Farsta centrum har allt man önskar med  bland annat restauranger, apotek, vårdcentral och postombud. Vidare finns det massor av butiker för mat, mode och inredning. Mer information om centrumet finns på hemsidan  www.farstacentrum.se

PARKERING

I Farsta råder generellt fri datumparkering.

Kommunikationer

Farsta ligger enbart ca drygt 10 minuters bilresa från Södermalm. I Farsta har man mycket goda kommunikationer med både T-bana linje 18 och pendeltåg.

Farsta C är en knutpunkt för tvärgående busstrafik med bussar till bland annat, in mot City, Högdalen och Huddinge sjukhus.

Planritning