Properties & Partners HAVSNÄRA SKÄRGÅRDSIDYLL MED STOR TOMT & SPABAD I LUGNT LÄGE!

Stora Barnviksvägen 41

Ingarö - Varmdö

HAVSNÄRA SKÄRGÅRDSIDYLL MED STOR TOMT & SPABAD I LUGNT LÄGE!

Varmt välkommen till detta härliga skärgårdsnära boende, beläget endast ett stenkast från sandstrand och tillhörande båtplats! Högt läge med fri vy ut över den nästan 5000 kvm stora tomten, kantad av lummigt grönområde, uppväxta fruktträd och öppna gräsytor. Fantastisk utomhusmiljö med väl tilltagen altan i sydvästläge, platsbyggt spabad, fjärrstyrd utebelysning samt gott om utrymme att inreda fritt med både grill och möblemang.

Välvårdad fastighet med ljusa genomgående ytor, stämningsfull eldstad samt vardagsrum med öppet upp till nock och ett loft med oändliga möjligheter. Stilfullt renoverat kök i ljus dov färgsättning, fullutrustat med integrerade vitvaror, stora öppna bänkytor samt gott om förvaringsutrymmen i de många skåpen. Två rymliga sovrum varav ett huvudsovrum med platsbyggd garderobslösning för både prakt och bekvämlighet. Nya 3-glasfönster med fri utsikt i alla väderstreck ger ett generöst ljusflöde genom hemmets alla rum. Fint helkaklat badrum med trendig färgsättning av naturnära toner, utrustat med bl.a. wc, dubbelkommod samt golvvärme för extra komfort. Separat tvättstuga i anslutning till hallen.

På uppfarten till huset finns garage med intilliggande förråd, bastu samt ny laddbox för elbil installerad 2024. Lummig skogstomt med kuperad terräng på höjden ovan fastigheten, här finns även en gäststuga med året runt standard som genomgick invändig totalrenovering 2023.

Här bor ni i härlig skärgårdsidyll med fantastiskt läge ca 400 meter från närmsta badstrand med anordnade sittplatser, grillmöjligheter och båtplatser, varav en tillhörande fastigheten. Ett par hundra meter åt andra hållet finns en fotbollsplan för barnen i området att ses och leka vid. En bit bort passerar buss linje 430 mot Slussen, kort bilresa in till Brunn med service så som barnomsorg, matbutiker, restauranger och kommunikationer.

Boarean i annonsen avser huvudhus om 118 kvm samt ett separat gästhus om ca 25 kvm. Biarean avser garaget. Boarean är 100 kvm enligt fastighetsregistret. En exakt uppmätning kommer att göras den 1 oktober.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Stora Barnviksvägen 41
Område:
Ingarö - Varmdö, Ingarö
Kommun:
Värmdö
Fastighetsbeteckning:
INGARÖSTRAND 5:114
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadsår:
1964
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Fönster:
3-glas (energiglas) och 2-glas
Uppvärmning:
Luftsvärmepump, elelement och eldstad
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Sadeltak. Betongpannor och plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Badrum:
1 st
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 072 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 779 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 851 000 kr
Bef. pantbrev:
16st om 3 570 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1968
Taxeringskod:
220

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
45 567 kr/år
14 000 kr/år
6 500 kr/år
2 800 kr/år
68 867 kr/år
Enligt säljarens uppgifter
9 525 kr/år

Beskrivning

Vardagsrum

Stort och inbjudande vardagsrum med stämningsfull eldstad, öppna ytor och generöst ljusinsläpp via fönster i flera väderstreck. Fantastisk rymd med högt i tak och charmigt frilagda balkar som sträcker sig upp till nock. Här finns gott om utrymme att inreda med både soffgrupp och matplats med fri utsikt ut över den lummiga tomten, dubbeldörrar i glas gör det dessutom naturligt att öppna upp och förbinda utomhus- & inomhusmiljön med varandra. Integrerade spotlights punktmarkerar balkarna och skapar ett vackert ljusspel när mörkret smyger sig på. Halvtrappa ner till ett ytterligare allrum som går att nyttja fritt efter egna önskemål.

Kök

Platsbyggt och smakfullt renoverat kök från 2021 i en vacker gråskala som binder samman rummets alla ytor. Generösa bänkytor med gott om plats för den matlagningsintresserade samt praktiska förvaringsutrymmen i de många över- och underskåpen samt separat skafferi. Köket är fullutrustat med samtlig maskinell utrustning så som helintegrerad diskmaskin, spis, ugn, fläkt samt fullstor kyl och frys i matchande kulör. Fint ljusinsläpp från fönsterpartier i två väderstreck samt klinkergolv med behaglig golvvärme. 

Sovrum 1

Rymligt huvudsovrum i högt läge och fönster med helt fri utsikt över den egna tomten. Här finns utrymme att möblera med både dubbelsäng, sidobord samt övrigt valfritt möblemang. I direkt anslutning till ingången finns en präktig walk in closet med platsbyggda garderober med öppen förvaringslösning. 

Sovrum 2

Utmärkt sovrum i bostadens mitt med generös golvyta och fönster med utsikt mot intilliggande grönska. Plats att inreda fritt efter eget tycke och smak, goda förvaringsmöjligheter i befintliga garderober. Ljusa väggytor samt fint genomgående furugolv. 

Allrum

Allrum i hörnläge med öppen planlösning mot vardagsrum och matplatsdelen. Här finns yta att inreda fritt, kanske till ett eget hemmakontor eller varför inte skapa en lugn plats med loungemöbler intill utsikten mot det fria? 

Badrum

Modernt helkaklat badrum med materialval i jordnära färger på både ytskikt och interiör. Badrummet är utrustat med behaglig golvvärme för extra komfort, wc, badkar, duschvägg i klarglas, handdukstork, vägghängt förvaringsskåp samt dubbla tvättställ med kommod. 

Hall

Ljus och välkomnande hall med avhängningsmöjligheter i direkt anslutning till ytterdörren. Längre ned i hallen finns en inbyggd garderob. I anslutning till hallen finns en separat tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare. 

Tomt

Vidsträckt tomt om nästan 5000 kvm med en blandning av öppna gräsytor, fruktträd och kuperat avstyckningsbart skogsområde med oändliga möjligheter. På uppfarten möts du av öppen grusplan med parkeringmöjligheter för flertalet bilar, garage med förrådsutrymme, intilliggande bastu samt ny elbilsladdare installerad 2024.

På tomtens främre del finns en stor plan gräsyta som rymmer lek och rekreation för familjens alla medlemmar. På denna yta finns även ett ytterligare förråd samt två stora uppväxta äppelträd som ger rikligt med frukt. Med en allsidig tomt som växlar mellan gräsytor och skogsområde så får man även annat på köpet, så som björnbär, vildhallon, vildblåbär, smultron och svampmark med både kantareller, karljohansvamp och höstkantareller.

I härligt sydvästläge breder den stora soldränkta altanen ut sig och öppnar upp för många trevliga middagar ute under bar himmel. Här installerades ett spabad under 2022 som bidrar till vardagslyx och en förhöjd mysfaktor även under vinterhalvåret. Nivåskillnader i altanen ger en vacker dynamik och agerar som naturlig rumsindelare mellan loungdel och matplats. Fjärrstyrd utebelysning på både fasad och altan ger möjlighet att enkelt styra belysningen efter både stämning och tillfälle.

På tomtens bakre del är terrängen kuperad med skogsparti och gäststuga med vidsträckt utsikt över området. Gäststugan totalrenoverades invändigt 2023 och fick i samband med det en ny luftvärmepump installerad.

Renoveringar

Välvårdad fastighet som genomgått löpande renoveringar och underhåll de senaste åren. 

Badrum – 2012
El omdragning hela huset och nytt proppskåp – 2012
Vardagsrum, innertak, isolering – 2015
Altanen – 2015 och 2022
Fönsterbyte till 3 glas – 2015 och 2021 (alla fönster utom de i badrummet och tvättstugan)
Nytt filtreringssystem BDT – 2021
Kök inkl. alla vitvaror – 2021
Spabad – 2022
Utebelysning runt huset och altanen – 2022
Renovering insida gästhus – 2023
Luftvärmepump huvudbyggnad – 2023
Luftvärmepump gästhus – 2023
Laddbox till elbil - 2024

Området

På Ingarö bor ni i natursköna omgivningar omringad av havet och stora vackra grönområden. Fantastiskt läge med badrocksavstånd ned till vattnet, ca 400 meters promenadväg till närmsta sandstrand belägen längst in i viken - vilket ger behaglig vattentemperatur trots Östersjövattnet. Strax intill finns anordnade sittplatser, grillplats samt båtbrygga med segelbåtsdjup varav en plats medföljer den nu tillsaluförda fastigheten, priset för båtplats baseras på storlek av båt och behöver inte betalas om man inte nyttjar platsen.

Inom liten radie finns bl.a. fotbollsplan för barnen att samlas kring, bra svampskogar och en mysig insjö med promenadavstånd från bostaden. I området anordnas varje år mycket uppskattade firanden, däribland midsommarfirande och firande av vintersolståndet då vägen lyses upp med marschaller och samfälligheten anordnar korvgrillning. På Säbybondens åkrar erbjuds även självplock av potatis varje år. 

Ingarö är ett prioriterade förändringsområde och har ett trivsamt och mycket attraktivt läge med behagligt avstånd från Stockholms city, området har fått ett uppsving de senaste åren med tillbyggnad av både bostadsområden och närservice. Ingarö erbjuder vacker natur med många strövområden, däribland naturreservat Björnö och Björkviks stränder som blivit utsedda till en av Stockholms finaste. Överallt är det nära till vatten med möjlighet till båtliv och sköna bad. Med båt tar man sig snabbt ut i skärgården för att avnjuta naturen eller bra krogar, endast 5 minuter med båt till Strömma kanal för båtservice, bensinmack och restaurang.

Ingarö har ett stort utbud av fritidsaktiviteter och satsar mycket på rekreation samt att bibehålla en stark idrottsförening. Närmsta barnomsorg är Fågelviks förskola och Fågelviks skola som sträcker sig mellan åk F-3. I närliggande Brunn finns ytterligare barnomsorg samt service så som matbutik, restauranger och goda kommunikationer. Ca 15 minuters bilresa till Värmdö Marknad och Värmdö köpcentrum med ett brett utbud av såväl shopping, nöjen och restauranger.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Stora Barnviksvägen 41

Välj en tid för visning nedan
:
2024-10-08
:
2024-10-06

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Stora Barnviksvägen 41

Ansvarig fastighetsmäklare

Patrik Bergholm
Fastighetsmäklare