Properties & Partners CHARMIG LÄGENHET MED STOR KUNGSBALKONG!

Folkskolegatan 6, 5tr

Hornstull - Södermalm

CHARMIG LÄGENHET MED STOR KUNGSBALKONG!

En svårslagen lägenhet högst upp i huset med 10 kvm stor kungsbalkong och utsikt ut över grönområden! Här bor ni på en lugn återvändsgata i ett av söders mest attraktiva kvarter. Hissen tar er ända upp till våning 5 och denna smakfulla bostad i charmig 30-tals anda. Vackra tidstypiska detaljer i form av generös takhöjd, gedigna snickerier, spröjsade fönster och dubbeldörrar i glas som öppnar upp mellan vardagsrum och terrassen. Separat fullutrustat kök med härlig bistrokänsla och plats för matbord intill öppningsbara fönsterpartier - vilket gör det snabbt och smidigt att duka upp för många härliga måltider ute under bar himmel. Fräscht helkaklat badrum i neutrala toner, utrustat med bekvämligheter så som tvättmaskin och handdukstork. Ljusa välplanerade ytor gör det möjligt att med enkla medel bygga om bostaden till en tvåa, se alternativ planlösning.

Stabil och mycket välskött förening belägen endast ett stenkast från lummiga grönområden, småbåtshamn och flera mycket uppskattade badplatser på både Långholmen och Reimersholme. Föreningen har en hyresrätt som planeras att säljas under slutet av året. Runt knuten ligger Hornstulls centrala delar med ett brett utbud av nöjen, butiker, restauranger och caféer. Här finns även utmärkta kommunikationer i form av tunnelbanans röda linje samt bussar som tar er runt till stadens alla hörn.
Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Folkskolegatan 6, 5tr
Område:
Hornstull - Södermalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
52  /  1504
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
3.45043%
Andelstal avgift:
3.32%
Byggnadsår:
1929
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Balkong:
Kungsbalkong
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Fiber via Stockholms Stadsnät, TV via Sappa.
Inkluderat i avgift:
värme, vatten, bredband 200/200 & grundutbud av TV-kanaler via Sappa
Hiss:
Ja

Ytor

Boarea
35 Kvm

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
244 117 kr

Energideklaration

Utförd
2020-06-28
165 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
5 208 kr/år
1 644 kr/år
6 852 kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Förening

HSB BRF Propellen 10 i Stockholm
769606-0099
Ja
Nej

Föreningen

Propellern 10 är en äkta bostadsrättsförening med fastighet på Folkskolegatan 6, föreningen bildades 1983 och innehar marken till fastigheten med äganderätt. Byggnaden uppfördes 1931 och består av 32 bostadsrätter och en hyresrätt (dold tillgång). Hyresrätten är nyrenoverad och planeras att säljas under slutet av året, den värderas till ungefär 4 miljoner kr och majoriteten av pengarna kommer att användas till att amortera. Tillhörande vindsförråd finns en trappa upp från lägenheten.

Stabil förening med god ekonomi och en lummig välvårdad innergård för de boende, utrustad med anordnade sittplatser och grill. I fastighetens källarplan finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp. Tvättid bokas via bokningstavlan i entréplan, varje dag är uppdelad på 5 pass mellan klockan 7-22. 

Parkering av cyklar och barnvagnar kan göras till höger om entrén alternativt i cykelrummet direkt till höger innanför porten. I området gäller boendeparkering Södermalm, läs mer på stockholm.se.

Föreningen har avtal med Stockholms Stadsnät för bredband och telefoni via fiber. Gällande TV har föreningen ett avtal med Sappa där basutbudet ingår. 


Genomförda renoveringar och underhåll.
1993-1994    V/A-stammar och el-stigare byttes
2005   Fönster målades och tätades, under samma år målades trapphus delvis och hissgrinden byttes.
2008   Tvättstugan renoverades och samtliga maskiner byttes
2009   Trapphus målades och dörrar på vädringsbalkonger byttes
2011   Byte av fastighetens cirkulationspump
2014   Byggnation av balkonger till de lägenheter som önskade
2015   Service på tvättmaskiner och torktumlare. Radonmätning. Renovering av föreningens hyresrätt.
2016   Abonnemang för städ av soprum hos Miljöhus. Installerat automatisk dörröppnare i entrén. Upprustning av innergården. Tak- och vädringsbalkongsbesiktning.
2017   Obligatorisk ventilationskontroll (OVK). Inköp och upprustning av innergård. Stamspolning.
2018   Målning av tak.
2019   Nya möbler till gården samt ny grill.
2020   Installation av fiber. Hissen renoverad. Fällning av almarna vid gatan (almsjukan). Ny kärlstation för hushållssopor. Nytt cykelrum.
2021.  Reparation av hissen. Port och gårdsdörr renoverade.
2022   Stamspolning. OVK besiktning.
2023.  Genomgång av ventilationen i alla lägenheter. Ny sopstation endast för matavfall. Renovering av föreningens hyresrätt. (Planerad försäljning 2024) Inköp av ny torktumlare samt en tvättmaskin.

Planerat underhåll
Ny värmecentral och målning av fönster på plan 5.

Beskrivning

Vardagsrum

Ljust och inbjudande vardagsrum med högt i tak och charmigt bevarade detaljer så som vitsåpade trägolv och gedigna snickerier. Pardörrar i glas öppnar upp mellan vardagsrum och terrassen vilket skapar ett enda stort rum att njuta av under de varma sommarmånaderna. Här finns plats att inreda med både soffa och sovalkov om så önskas, dolda förvaringsutrymmen i befintlig klädkammare. 

Terrass

Arkitektritad kungsbalkong om 10 kvm, placerad i österläge med många härliga soltimmar från tidig morgon och fram till 13-tiden. Terrassen ritades och byggdes sommaren 2018 med trätrall och pergola för klätterväxter på varsin sida av terrassen. Platsbyggd loungedel i ena änden och odlingslådor för grönska i den andra. Platsbyggd matbord. Högt fritt läge med vidsträckt utsikt ut över stora delar av innerstaden. Här kan ni med fördel duka upp frukosten och inta dagens första kopp kaffe ute under bar himmel. Utgång via dubbeldörrar i glas från bostadens vardagsrum. 

Kök

Välplanerat kök med trevlig bistrokänsla i form av röda inslag och schackrutigt klinker i klassiskt svart-vitt. Köket är utrustat med vitvaror så som diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt samt kyl/frys. Generöst ljusinsläpp samt plats för matbord intill spröjsade fönsterpartier med utsikt mot terrassen.

Badrum

Badrum med neutral färgsättning i form av vitkaklade väggar och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med wc, dusch, tvättställ, vägghängd förvaringslösning samt bekvämligheter så som handdukstork och tvättmaskin.

Hall

Rymlig och välkomnande hall med gott om förvaring i platsbyggd garderob samt avhängningsmöjligheter i direkt anslutning till ytterdörren. Ljusa väggar i dov kulör samt slitstarkt klassiskt schackrutigt klinkergolv. 

Området

Folkskolegatan klassas som en av Södermalms mest attraktiva gator, med ett lugnt läge på återvändsgata men samtidigt ett stenkast från Hornstulls trendiga storstadspuls. Strax utanför fastigheten leder trapporna ner till Pålsundets glittrande vatten, ett blomstrande område med vackra promenadstråk längs Bergsunds strand, Reimersholme samt Långholmen med dess populära badplatser att besöka under sommarhalvåret.

Södermalm är stadens största och mest befolkade ö med en bredd av trendiga citypärlor och en bevarad charm från gamla Söder. Idag är Söders höjder inte bara högst upp på kartan utan också det område som står högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. 

I kvarteren erbjuds ett brett utbud av flera prisade restauranger och caféer. Södermalms västra udde har alltid varit livlig, idag med ett myller av handel, nöje och vardagsliv. I Hornstull finns all tänkbar service som kan behövas i form av en uppsjö av butiker samt nöjen så som bibliotek, bio m.m. Mycket goda kommunikationer med kort gångavstånd till både tunnelbana och bussar som tar dig runt till stadens alla hörn.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Folkskolegatan 6, 5tr

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Folkskolegatan 6, 5tr