Header image
Såld ENKELT SOMMARNÖJE MED LANTLIGT LÄGE OCH SKÖN UTSIKT!

Kårkelösavägen 47

ENKELT SOMMARNÖJE MED LANTLIGT LÄGE OCH SKÖN UTSIKT!

Välkommen till detta enkla och naturnära fritidshus, inbäddat i grönska med underbar utsikt över en liten, mysig källsjö. Här finner du lugnet och friheten i naturen med tillgång till brygga med badstege som bjuder in till svalkande dopp och rofyllda stunder vid vattnet.

Stugan fördelar sig på allrum, kök, matrum och två sovrum och det finns inte mindre än tre eldstäder. Här erbjuds en genuin och avslappnad atmosfär, perfekt för dig som vill komma bort från stadens stress och leva det enkla livet nära naturen. Sanitetsutrymmen som toalett och dusch finns i en separat byggnad där det även finns en vedeldad bastu, redskapsförråd och en rymlig vedbod.

Området kring Kårkelösa är en naturälskares dröm med härliga promenadstigar och gott om bär och svamp under säsong. Här kan du njuta av naturens skiftningar året runt, med allt från färgsprakande höstskogar till blomstrande vårmarker.

Rofyllda Kårkelösa ligger på cykelavstånd från Ingelsta Shoppings stora utbud av butiker och restauranger. Här får du det bästa av två världar – naturens lugn och stadens bekvämligheter inom bekvämt räckhåll.

Detta fritidshus erbjuder härliga möjligheter för dig som vill leva enkelt och naturnära. Lev det enkla livet som det är eller bygg din alldeles egna fritidsidyll. Välkommen till din nya tillflyktsort – en plats där naturen och lugnet alltid är nära!

Fakta

Adress:
Kårkelösavägen 47
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
KÅRKELÖSA 1:15
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1959 Tillbyggt ett par gånger sedan dess
Vatten och avlopp:
Eget vatten från borrad källa som försörjer totalt 3 fastigheter. Avlopp till gemensamt reningsverk för 6 fastigheter.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direktverkande el, braskamin, öppen spis, vedspis och en luftvärmepump
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar
Eldstad:
Öppen spis, braskamin och en liten vedspis
TV- Internetutbud:
Fiber finns vid vägen

Ytor

Boarea
70Kvm
Tomtarea
1 374Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
424 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
527 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
951 000 kr
Bef. pantbrev:
0st
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1959
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 500 kr/år
1 215 kr/år
300 kr/år
1 000 kr/år
1 417 kr/år
2 300 kr/år
8 732 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Nuvarande ägares årsförbrukning av el för 2023 var 1 026 kWh. Renhållning avser sommartömning. Fastighetsskatt tillkommer.
7 133 kr/år

Beskrivning

Interiör

Entré

Denna är tillbyggd 1976 och innanför ytterdörren finns en liten hall med korkmatta på golvet. Här finns plats för avhängning och även två platsbyggda garderober. Det lilla fönstret erbjuder liksom de flesta fönstren skön utsikt mot sjön.

Allrum

Ett par steg upp från entréhallen nås detta rum som har laminat på golvet. I allrummet finns en av husets tre eldstäder och det finns två stora ljusinsläpp mot sjön.

Kök

En barbänk delar av allrummet mot köket som är den allra äldsta delen av byggnaden. I köket är det plastmatta på golvet och det finns plats för matbord. Ovan diskbänken finns ett fönster. Vitvaror i form av en spis med spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin och en mikrovågsugn. I köket finns även en mindre vedspis samt utgång till altanen som delvis är belägen under tak.

Altan

Det stora trädäcket som delvis är i dåligt skick erbjuder gott om plats för umgänge med nära och kära. I och med närheten till köket och att altanen till större delen är belägen under tak är det enkelt att umgås.

Matrum

Detta är beläget i anslutning till köket och med bordet vid fönstret kan måltiderna avnjutas i sällskap av skön utsikt. 

Sovrum

Det vänstra sovrummet är det minsta och har fönster mot vattnet. Här finns plats för en våningssäng.

Sovrum

Detta är lite större än det förra och har en egen utgång till altandäcket på den västra sidan av byggnaden.

Uteplats

På trätrall med skön sjöutsikt avnjutes sommarens frukostar med fördel från uteplatsen på byggnadens östra långsida. Här erbjuds även skön skugga i hammocken senare på dagen när det är som varmast.

Sanitetsbyggnad med bastu

Denna enklare byggnad är grundlagd på plintar, har en stomme av trä och plåt på taket. Invändigt fördelar den sig på tre utrymmen. Det största av dom rymmer vattentoalett, dusch och bastu. Vidare finns i denna byggnad ett mindre redskapsförråd samt en väl tilltagen vedbod.

Friggebod

Denna klassiska friggebod används huvudsakligen som cykelverkstad.

Trädgård och Brygga

Den gröna och lummiga trädgården med flertalet vackra träd har de senaste åren fått vara lite bekvämt vildvuxen. Precis utanför altanen under tak finns på våren på behändigt plockavstånd ett stort stånd liljekonvaljer. 

Nere vid vattenbrynet finns en enklare brygga för svalkande dopp när sommaren är som hetast. 

Allmänt

Ledningen mellan varmvattenberedaren innanför bastun och huvudbyggnaden är bortkopplad i och med att frysrisk finns vintertid eftersom ledningen ligger så ytligt. Dock finns varmvatten i sanitetsbyggnadens dusch och handfat.

Vattnet från den borrade brunnen kommer in i sanitetsbyggnaden. Mellan denna och huvudbyggnaden finns elkabel för att minimera frysrisken.

De flesta möbler kan ingå i överlåtelsen. 

Servitut

Avtalsservitut kraftledning, Last
0581KIM-12/21279 - 1, 2012-08-23

Officialservitut avlopp, Förmån. Avser rätt att använda, underhålla och bibehålla avloppsledning samt avloppsreningsverk med tillhörande anläggningar inom kartlagt område.

0581K-16/158 - 1, 2016-12-19

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef