Properties & Partners RYMLIGT OCH VÄLSKÖTT MED BARNVÄNLIGT LÄGE!
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Jurslavägen 24

Jursla

RYMLIGT OCH VÄLSKÖTT MED BARNVÄNLIGT LÄGE!

Välkommen till denna inbjudande, rymliga och barnvänliga villa med närhet till Lillsjön och dess friluftsområde som erbjuder motionsspår för såväl sköna promenader som löpning och skidåkning!

På Jurslavägen 24 erbjuds ett rymligt kök med plats för den stora familjen och två allrum som ger gott om utrymme för både avkoppling och socialt umgänge. Det större allrummet har dessutom en mysig öppen spis, perfekt att samla familjen runt under de kyliga månaderna. Med fem sovrum, två duschrum och en praktisk tvättstuga med groventré har huset allt en barnfamilj kan önska.

På husets södra och västra sida finns ett stort altandäck som går i vinkel och delvis är beläget under tak. Här kan du njuta av solen hela dagen, bjuda in till grillkvällar eller bara koppla av med en bok i skuggan. Denna plats blir snabbt en favoritplats för både stora och små.

I trädgården finns både ett litet växthus och en praktisk friggebod för trädgårdsredskap, så att du enkelt kan hålla ordning på alla dina gröna projekt. Det vidbyggda garaget med förrådsdel ger dessutom extra förvaringsutrymme för cyklar, verktyg eller kanske en hobbyverkstad.

Området är som gjort för barnfamiljer med tillgång till både förskola, låg- och mellanstadieskola inom bekvämt avstånd. Högstadieeleverna har nära till Åby och för den hästintresserade ligger ridskolan bara ett stenkast bort.

Detta välskötta hem i gott skick erbjuder något för alla. Här kan ni flytta in och börja njuta av livet direkt, med naturen, skolan och fritidsaktiviteterna alldeles runt hörnet. Välkommen på visning för att själv uppleva allt som denna rymliga villa har att erbjuda – ett hem där hela familjen kan trivas och växa!

Fakta

Adress:
Jurslavägen 24
Område:
Jursla, Åby
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
JURSLA 55:1
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1980
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
2 st
Eldstad:
Öppen spis
TV- Internetutbud:
Fiber är indraget
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 923 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 135 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
4 058 000 kr
Bef. pantbrev:
7st om 950 000 kr
Taxeringsår:
2024
Värdeår:
1980
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2024-08-20
C
90 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
26 300 kr/år
9 600 kr/år
3 181 kr/år
8 550 kr/år
1 400 kr/år
49 031 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Elförbrukningen har med ovan kostnad varit 13 719 kWh/år. Övrigt avser Vägföreningsavgift. Fastighetsskatt tillkommer.
9 525 kr/år

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré

Från garaget leder en stensatt gång fram till huvudentrén. Möjlighet finns också att ta vägen via groventrén in till tvättstugan. 

Hall

Innanför ytterdörren är det grått klinker på golvet. I hallen finns plats för avhängning samt ett städskåp och det är i hallen som fibern kommer in.

Kök

Här är det vinylmatta på golvet som matchar den valnötsfärgade köksinredningen och de ljusa arbetsbänkarna. Kaklet ovan arbetsbänkarna är vitt. Vitvaror i form av induktionshäll, spisfläkt, ugn, kyl och frys samt diskmaskin. Från köket finns en utgång till det stora altandäcket som går i vinkel.

Vardagsrum

Ljust och härligt med ekparkett och stora ljusinsläpp mot altanen. I rummet finns en öppen spis som förhöjer mysfaktorn under den mörkare delen av året. Från vardagsrummet finns en utgång till den del av altanen som är belägen under tak och vidare ut i trädgården.

Inre hall

Den inre hallen med parkett på golvet leder oss nu vidare till entréplanets sovrum, tvättstugan och ett duschrum. I den inre hallen finns en garderob.

Sovrum 1

Detta stora sovrum har ett ljust laminat på golvet och det finns både en garderobsvägg med skjutdörrar och en garderob med lådor.

Duschrum

Renoverat 2011 med mörkt klinker på golvet med golvvärme, mosaik i duschen och vitt kakel med mörka inslag på väggarna. Utrustat med wc, handfat i kommod, dusch med vikdörrar och en vattenburen handdukstork. I taket sitter infällda spotar och det finns både en mekanisk fläkt och ett vädringsfönster.

Tvättstuga med groventré

Här är det grått klinker på golvet. I tvättstugan finns tvättmaskin, tvättbänk, ett väggskåp, en garderob samt en vask och ett vädringsfönster. Det är här som bergvärmeanläggningen och husets varmvattenberedare sitter och det finns en dörr ut till p-platsen utanför garaget. 

ÖVRE PLAN

Allrum

Ovan trappan finns ett stort allrum med snedtak samt en klädkammare med hyllor och stänger. Även samtliga sovrum har charmiga snedtak.

Sovrum 2

Det största av sovrummen på detta plan vetter mot söder och har en egen utgång till balkongen där det finns en skyddande markis. 

Sovrum 3

Även detta sovrum har fönster mot söder och i rummet finns en garderob och ett skåp med lådor.

Sovrum 4

Beläget på andra gaveln som vetter mot norr och utrustat med två platsbyggda garderober.

Sovrum 5

Liksom det förra vetter fönstret i detta sovrum mot norr.

Badrum

Renoverat 2012 med klinker med golvvärme och vita helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod med spegelskåp och en vattenburen handdukstork. I utrymmet finns en mekanisk fläkt och i taket sitter infällda spotlights.

Renoveringar

2002              Bygga om del av allrum på övervåning till två sovrum

2004              Bygga altan med tak utanför vardagsrum

2005              Installation av bergvärme

2005              Renovering av väggar och golv grovkök

2010              Bygga till och förlänga altan utanför vardagsrum

2011              Totalrenovering av badrum nedervåning

2012              Totalrenovering av badrum övervåning

2013              Byte av garageport            

2014              Ny trall altan utanför kök

2015              Totalrenovering av kök (ny spis och ugn)

2015              Byte av vattenmätare med avstängningsventiler för inkommande vatten

2015              Installation av fiber

2016              Växthus

2018              Renovering av garagetak med nytt ytskikt, nytt innertak

2018              Ny kyl och frys

2018              Frysbox garage

2019              Slipa golv vardagsrum

2019              Ny diskmaskin

2020              Ny tvättmaskin

2021              Renovering av yttertak, nytt underlag nock, behandling av takpannor

2023              Målning av huset

2024              Brandskyddsbesiktning genomförd

2024              Byte av altantak

2024              Målning balkong, lillstuga

2024              Måla dörrfoder och byte av innerdörrar nedervåning

Övrigt

Alla rum är renoverade, väggar och träpanel i tak har målats. Dörrkarmar och lister har målats vita. Dörrar på övervåning är bytta. 

Tomten på baksidan har i omgångar planats ut med urgrävning, utfyllnad, murar och trappor.

Fruktträd: äpple, päron, plommon och körsbär.

Bärbuskar: krusbär, röda vinbär, svarta vinbär, blåbärstry och minikiwi

En större vinranka i växthuset och några mindre på friland.

Husets fasad är väl underhållen och målad flera gånger under åren (senast 2023). Fönster är målade från att tidigare varit bruna.

Garage/förråd

Garaget är grundlagt på en betongplatta och det finns en golvbrunn. Infarten är asfalterad och porten fjärrstyrd och på uppfarten finns plats för flera bilar. Längst in i garaget finns ett förråd med dörr ut till trädgården på husets baksida. 

Friggebod

En trappa från trädgården leder upp till en liten altan. Boden används idag som förråd och på baksidan av denna byggnad finns ett vedförråd.

Växthus

Granne med friggeboden står detta växthus på plattsättningen invändigt inrett med odlingslådor. Utanför finns en liten uteplats för kontemplation mitt bland övriga odlingar. På baksidan av växthuset finns en välplacerad rostfri planteringsbänk.

Trädgård

Den prunkande trädgården påminner om en vacker park med en mångfald av perenna växter, buskar, odlingar och fruktträd. En sann oas för dig med gröna fingrar som njuter av att se hur det spirar av såväl blomster som hemodlade ätbara nyttoväxter. 

Allmänt

Larm finns och kan övertas.

Det finns två vattenutkast, ett på framsidan och ett där bak som kommer väl till pass när odlingarna törstar. Kostnaden för vattnet delas på tre fastigheter där var och en har en egen mätare som läses av månadsvis. Den fasta kostnaden delas lika på de tre ingående fastigheterna.

Förskola, låg- och mellanstadieskola finns i Jursla medan högstadieskola finns i Åby.

Säljaren berättar

Vi flyttade till huset i december 1999 och kände redan från början att här skulle vi trivas. Det vi fastnade för var att det verkade vara ett ordentligt hus, trevligt område, lantligt men ändå nära stan. Våra barn har fått växa upp här med närhet till skola, kompisar och kommunikationer.

Vi är praktiskt lagda och har tyckt att det varit roligt att jobba med hus och trädgård. Under åren har vi renoverat och förbättrat löpande. Hemmet känns ljust och luftigt och ger en hemtrevlig känsla. Den öppna spisen i vardagsrummet ger stor mysfaktor och har använts flitigt!

Trädgården har utvecklats över tid med växthus, fruktträd, bärbuskar och odlingslådor. Det har alltid funnits mycket att skörda. Vinrankorna ger ett antal kilo druvor varje år, äpplen finns som räcker gott till både mos och must. Vi har plockat bär till sylt och saft.

Den stora altanen har vi använt flitigt för både små fikastunder och större grillkvällar med släkt och vänner.

Vi har nu bott här i 24 år. Våra barn har flyttat hemifrån och vi vill lämna det här huset till förmån för en familj som kan fylla de lediga rummen och få njuta av det som vi har uppskattat här.

Hälsar Cecilia & Leif

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning NORRKÖPING JURSLA GA:2
Avser avloppsledning.

Gemensamhetsanläggning NORRKÖPING ÅBY GA:3
Avser väg och grönområden. 

Samfälligheter

Samfällighet NORRKÖPING JURSLA S:7
Avser tillfartsväg från Jurslavägen.

Servitut

Nyttjanderätt, Last
8, 2016-11-28. Avser tele.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Jurslavägen 24

Välj en tid för visning nedan
:
2024-09-28
:

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Jurslavägen 24

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef