Såld Fräscht renoverad 2:a. Högt fritt läge med em/kvällssol. Nytt badrum med egen kombinerad tvätt/tork.

Rååvägen 90 B

Råå

Fräscht renoverad 2:a. Högt fritt läge med em/kvällssol. Nytt badrum med egen kombinerad tvätt/tork.

Superfin mysig 2:a med "varm" känsla och en stor inglasad balkong för extra yta och sol hela eftermiddagen/kvällen. Redan i entrén & hallen möts ni av det "rena & fräscha" med det genomgående ljusa, fina golvet, vita väggar, praktiskt modernt kök med matplats, sobert och stilrent badrum med vitt kakel och elegant golv i grå ton. Sovrum med hel garderobsvägg och härligt ljust vardagsrum med den stora inglasade balkongen. Varmt välkommen att kontakta fastighetsmäklare Ulf Löwander för mer info och visning.

Fakta

Adress:
Rååvägen 90 B
Område:
Råå
Kommun:
Helsingborg
Lägenhetsnummer:
62  /  1301
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.41660%
Andelstal avgift:
0.41392%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1960
Fönster:
Isolerglas
Uppvärmning:
Centralvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Stor inglasad balkong
Förråd:
Källarförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd

Driftkostnad

4 800 kr/år
4 800 kr/år

Förening

Riksbyggen Hbghus nr 10 *
7430002191
Ja
Nej

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Föreningen registrerades 1959-12-15. Nuvarande ekonomiska plan registrerades 1964-03-16 och nuvarande stadgar registrerades 2019-06-05. Föreningen har sitt säte i Helsingborgs kommun.

Föreningen äger fastigheterna Kanon 11 och Stallmästaren 8 i Helsingborgs Kommun. På fastigheterna finns 7 byggnader med 204 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1960 med Adress Rååvägen 82-94 och Kielergatan 26, 27 och 28 på Råå. Föreningen har genomfört stambyte 2005/2006.

Lägenheterna fördelas enligt följande:

2 rum & kök: 76 st
3 rum & kök: 117 st
4 rum & kök: 9 st
5 rum & kök: 2 st

Övriga ytor:

Lokaler: 1 föreningslokal
Garage: 66
P-platser: 69
Husvagnsplatser: 2
Förråd: 48 (extra hyrningsbart)
Övernattningslägenhet kostar 200kr/dygn.

Beskrivning

Lite av varje

Välkomnande entré/hall med ljusa väggar, gott om plats för kläder och skor samt en inbyggd garderob. Härligt kök med matplats som  renoverats med ljus träinredning, ny bänkskiva, vask, blandare samt fint kakel i ljusbeige ton ovan diskbänk. Stort fönster vid matplatsen för härligt ljus och fina vyer. Generöst sovrum med hel garderobsvägg. Stilren elegans möts vi av i det fräscha badrummet där väggarna är klädda med kakel i vitt och golvet har klinker i sober grå ton, riktigt snyggt! Praktiskt duschhörna med glasväggar, kombinerad tvättmaskin och torktumlare, en vit kommod med spegelskåp, vägghängd wc, handdukstork samt spotlights i tak. Vardagsrummet får ett enormt flöde av ljus från det stora fönsterpartiet och den glasade balkongdörren i väster. Ljust och fräscht med parkettgolv och vitmålade väggar. Balkongen, som är helt inglasad, ger er extra yta och nästan det "tredje" rummet, där ni njuter av sol efter lunch till den går ner för kvällen i väster.

Råå

Välkommen till Råå - ett charmigt fiskeläge med livskvalitet!

Vad ordet livskvalitet innebär är såklart högst personligt. Att börja dagen med att ta ett morgondopp i kallbadhuset eller en joggingtur på stranden, innan du kommer hem o tar din kopp kaffe o njuter av frukosten. Atmosfären här är magisk med små kullerstensgränder och vackra välbevarade hus. Råå lever året om men det ska erkännas att sommartid är det något extra. Livet leker, sommarkrogar och stränder fylls på av både Rååbor och turister. Småbåtshamnen sjuder av liv, jolleskolan öppnar, segelkurserna startar. En av sommarens höjdpunkter, Seglarfesten går av stapeln, då är det fest på hela Råå. På hösten blir det lite lugnare, nu är bästa tiden att njuta av fantastiska Råådalen, som med sin frodiga grönska sträcker sig från havet till Gantofta, förbi vackra Raus kyrka. En perfekt söndagspromenad! I december tar det ny fart, då rustas det för julskyltningen som får "hela Helsingborg" på fötter, det vill ingen missa! På Råå kan du ta väl hand om dig själv.... här finns flera frisörer och hud/friskvårdssalonger, vill du träna aktivt finns det gym o padelhallar i närheten. På Råå finns det mesta på gångavstånd, apotek, blomsterbutik, delikatesserier, trevliga krogar, kiosk och flera charmiga småbutiker. Stora välsorterade butiker som Ica Maxi och Coop samt Systembolag ligger alldeles nära. Fina cykelvägar norr och söder ut samt en generös tidtabell med lokalbussen. Här finns flera dagis att välja emellan och barnen kan cykla eller gå till skolan, både privata och kommunala alternativ finns.

Om detta känns som goda förutsättningar för en hög livskvalitet - är du välkommen till Råå!

Varför säger man på Råå?

Enligt lokalt språkbruk bor en rååbo inte "i" utan "på" Råå, eftersom man enligt äldre skånsk språktradition bodde "på" fiskelägen.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare