Properties & Partners FRÄSCHT RENOVERAD 2:A. HÖGT FRITT LÄGE MED EM/KVÄLLSSOL. BRF MED MKT GOD EKONOMI.

Rååvägen 90 C

Råå

FRÄSCHT RENOVERAD 2:A. HÖGT FRITT LÄGE MED EM/KVÄLLSSOL. BRF MED MKT GOD EKONOMI.

Superfin mysig 2:a med "varm" känsla och en stor inglasad balkong för extra yta och sol hela eftermiddagen/kvällen. Redan i entrén & hallen möts ni av det "rena & fräscha" med öppen planlösning, vita väggar, praktiskt modernt kök i vitt med matplats, helkaklat badrum med ljus ton på kakel och klinker. Sovrum med garderober och härligt ljust vardagsrum med utgång till den stora, inglasade balkongen. Varmt välkommen att kontakta fastighetsmäklare Ulf Löwander för mer info och visning.

Fakta

Adress:
Rååvägen 90 C
Område:
Råå
Kommun:
Helsingborg
Lägenhetsnummer:
49  /  1302
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.4271%
Andelstal avgift:
0.42452%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1960
Fönster:
Isolerfönster
Uppvärmning:
Centralvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Telia
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, bostadsrättstillägg
Hiss:
Nej
Allmänt skick:
Gott
Huvudsakligt vädersträck:
Västerläge

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Okänt

Energideklaration

Utförd
2019-02-18
E
120kWh/kvm/år kWh/m²/år

Förening

Riksbyggen Hbghus nr 10 *
7430002191
Ja
Nej

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Föreningen registrerades 1959-12-15. Nuvarande ekonomiska plan registrerades 1964-03-16 och nuvarande stadgar registrerades 2019-06-05. Föreningen har sitt säte i Helsingborgs kommun.

Föreningen äger fastigheterna Kanon 11 och Stallmästaren 8 i Helsingborgs Kommun. På fastigheterna finns 7 byggnader med 204 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1960 med Adress Rååvägen 82-94 och Kielergatan 26, 27 och 28 på Råå. Föreningen har genomfört stambyte 2005/2006.

Lägenheterna fördelas enligt följande:

2 rum & kök: 76 st
3 rum & kök: 117 st
4 rum & kök: 9 st
5 rum & kök: 2 st

Övriga ytor:

Lokaler: 1 föreningslokal
Garage: 66
P-platser: 69
Husvagnsplatser: 2
Förråd: 48 (extra hyrningsbart)
Övernattningslägenhet kostar 200kr/dygn.

Beskrivning

Lite av varje

Välkomnande entré/hall med öppen planlösning, sobert klinkergolv, vita, släta väggar, gott om plats för kläder och skor samt inbyggda garderober. Öppet in till det ljusa köket med matplats som  renoverats med vit inredning, stilren svart bänkskiva i sten, underlimmad vask, smäcker blandare samt elegant stänkskydd ovan diskbänk. Stort fönster vid matplatsen där ljuset flödar in från fina vyer. Generöst sovrum med flera garderober. Helkaklat badrum i ljusa toner,  praktiskt duschhörna med glasvägg, förberett för tvättmaskin/torktumlare, spegelskåp, vägghängd wc, handdukstork samt spotlights i panelklätt tak. Vardagsrummet får ett enormt flöde av ljus från det stora fönsterpartiet och den glasade balkongdörren i väster. Ljust och fräscht med parkettgolv och vitmålade, släta väggar. Balkongen, som är helt inglasad, ger er extra yta och nästan det "tredje" rummet, där ni njuter av sol efter lunch till den går ner för kvällen i väster.

Råå

Välkommen till Råå - ett charmigt fiskeläge med livskvalitet!

Vad ordet livskvalitet innebär är såklart högst personligt. Att börja dagen med att ta ett morgondopp i kallbadhuset eller en joggingtur på stranden, innan du kommer hem o tar din kopp kaffe o njuter av frukosten. Atmosfären här är magisk med små kullerstensgränder och vackra välbevarade hus. Råå lever året om men det ska erkännas att sommartid är det något extra. Livet leker, sommarkrogar och stränder fylls på av både Rååbor och turister. Småbåtshamnen sjuder av liv, jolleskolan öppnar, segelkurserna startar. En av sommarens höjdpunkter, Seglarfesten går av stapeln, då är det fest på hela Råå. På hösten blir det lite lugnare, nu är bästa tiden att njuta av fantastiska Råådalen, som med sin frodiga grönska sträcker sig från havet till Gantofta, förbi vackra Raus kyrka. En perfekt söndagspromenad! I december tar det ny fart, då rustas det för julskyltningen som får "hela Helsingborg" på fötter, det vill ingen missa! På Råå kan du ta väl hand om dig själv.... här finns flera frisörer och hud/friskvårdssalonger, vill du träna aktivt finns det gym o padelhallar i närheten. På Råå finns det mesta på gångavstånd, apotek, blomsterbutik, delikatesserier, trevliga krogar, kiosk och flera charmiga småbutiker. Stora välsorterade butiker som Ica Maxi och Coop samt Systembolag ligger alldeles nära. Fina cykelvägar norr och söder ut samt en generös tidtabell med lokalbussen. Här finns flera dagis att välja emellan och barnen kan cykla eller gå till skolan, både privata och kommunala alternativ finns.

Om detta känns som goda förutsättningar för en hög livskvalitet - är du välkommen till Råå!

Varför säger man på Råå?

Enligt lokalt språkbruk bor en rååbo inte "i" utan "på" Råå, eftersom man enligt äldre skånsk språktradition bodde "på" fiskelägen.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Rååvägen 90 C

Välj en tid för visning nedan
:
2024-07-17
:

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Rååvägen 90 C

Ansvarig fastighetsmäklare

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare