Header image
Såld UNIK TVÅVÅNINGSLÄGENHET I CHARMIGT 30-TALS HUS!

Enebygatan 31A

Nordantill

UNIK TVÅVÅNINGSLÄGENHET I CHARMIGT 30-TALS HUS!

Med sin perfekta kombination av historisk charm och moderna bekvämligheter, är detta hemmet för dig som söker något alldeles extra. Lägenheten med genomgående generös takhöjd har kvar originaldetaljer från 1930 som t.ex garderober, köksskåp o golvsocklar, vilket ger en tidlös känsla av elegans. Lägenheten har också framtagna trägolv och spröjsade fönster. Samtidigt har hemmet genomgått varsamma renoveringar för att möta dagens krav på komfort och funktionalitet, inklusive ett nyrenoverat badrum som erbjuder stil och bekvämlighet.

Föreningen utförde stambyte 2016 och har en mycket låg belåning om endast 1456 kr/kvm. Föreningen har investerat i solceller på taket och har bekvämligheter som bastu och övernattningsbostad. Föreningens stora lummiga innergård som är en av Norrköpings vackraste innergårdar ger här ett högt mervärde för dig som boende med gott om utrymme till utomhusaktiviteter sommar som vinter.

Entréplanet är utformat för socialt umgänge och trivsel. Här möts du av en rymlig hall som leder vidare till ett stort och charmigt kök, inrett i 30-talsanda med moderna bekvämligheter. Köket har gott om plats för matlagning och familjesammankomster. Den rymliga hallen ger tillgång till en gästtoalett och leder vidare till ett väl tilltaget vardagsrum med stora fönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här kan du njuta av härliga stunder med familj och vänner.

I entréhallen möts du av en elegant trappa som leder upp till övervåningen. Här finner du upp till tre sovrum, alla med inbyggda garderober och utrymme för personliga inredningsdetaljer. Övervåningen erbjuder också ett mysigt allrum, perfekt som TV-rum, lekrum eller hemmakontor. Den trevliga utsikten över takåsarna i området samt utsikten hela vägen till Kvillinge och Kolmårdsbergen ger en extra touch av skönhet och lugn till detta hem.

Utomhus finns en härlig utbredd trädgård som erbjuder både gröna ytor för lek och avkoppling samt goda odlingsmöjligheter för dig som medlem.

Bostaden ligger med närhet till både stort parkområde med Folkparken och stadens puls samt Resecentrum. Här bor du med gångavstånd till skolor, förskolor, parker, lokala butiker och hållplats för båda spårvagnslinjerna, vilket gör detta till ett idealiskt läge för både barnfamiljer och pendlaren.

Fakta

Adress:
Enebygatan 31A
Område:
Nordantill, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
18  /  1201
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
4.3478%
Andelstal avgift:
4.3478%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1931
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
4 st vindsförråd, 1 st källarförråd och 1 st gårdsförråd
TV- Internetutbud:
Telia
Inkluderat i avgift:
värme, vatten, kabel-tv, bredband samt gemensamt el abonnemang (den fasta kostnaden för elen, den egna elförbrukning debiteras på månadsavgiften)
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Överlåtelseavgift:
1 434 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2020-03-31
138 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
6 000 kr/år
3 000 kr/år
9 000 kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Förening

BRF Norrmalm i Norrköping
725000-0184
Ja
Nej

Om föreningen

Brf Norrmalm är en privat förening som består av 21 st lägenheter. Förvaltningen sköts av HSB.

Inom föreningen finns bastu med dusch, samlingslokal med pentry, hobbyrum och övernattningsrum (utan kostnad). På källarplanet finns dessutom en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och mangel. 

I området tillämpas boendeparkering, fn 300 kr i månaden. 

Avgiften höjdes med 5 % inför 2024. 

Reparationer och underhåll de senaste åren
2008 - Nya säkerhetsdörrar. 
2009 - Stambyte i B-trappuppgången. 
2011 - Uppfräschning av källare och gemensamhetslokaler. 
2014 - Byggdes balkonger på 17 st lägenheter. 
2015 - Målat om ytterportar och utfört markarbeten och stenomläggning på gården. 
2016 - Stambyte i resterande trappuppgångar. 
2018 - Renovering och målning av gårdsbodar
2019 - Anläggning för IMD (individuell mätning och debitering) av gemensam el
2020 - Renovering av taket samt målning av södra delen
2020 - Solcellsanläggning
2022 - Målning av trapphusbalkonger mot innergården
2022 - Målning av fönsterbleck ut mot gatan

För mer information, vänligen läs årsredovisning stadgar och energideklaration. 

Beskrivning

Entréhall
Välkomnande entréhall med gott om ytor för avhängning av ytterkläder och skor. Här slås vi genast av den tilltagna takhöjden och de tidstypiska detaljerna.  

Gäst wc
I anslutning till entrén hittar vi en praktisk gäst-wc. Klinkergolv och målade väggar. Wc och handfat. 

Vardagsrum
Det här rymliga vardagsrummet imponerar med sin generösa takhöjd och luftiga atmosfär. Stora spröjsade fönster släpper in ett fint och mjukt ljus som fyller rummet med en inbjudande känsla. Rummet erbjuder gott om plats för både ett elegant matsalsbord och en stor, bekväm soffgrupp. Det är en perfekt plats för att arrangera stora bjudningar med vänner, men även en naturlig och mysig miljö för söndagsmiddagar med familjen. Det vackra trägolvet ger en tidlös charm, medan väggarna är tapetserade i en hemtrevlig ljus ton som bidrar till rummets varma och välkomnande atmosfär. Oavsett om du vill ha en plats för festliga tillställningar eller en lugn hörna för avkoppling, erbjuder detta vardagsrum den perfekta kombinationen av stil och funktionalitet.

Kök
Ett kök i sann 30-tals anda erbjuder en harmonisk blandning av tidstypisk design och praktisk funktion. Rummet präglas av en trevlig takhöjd som skapar en rymlig och luftig känsla. Stora fönster vetter mot en lummig innergård, vilket släpper in gott om naturligt ljus och ger en behaglig utsikt. Golvet är klätt i klassiskt svartvitt laminat, vilket ger köket en tidstrogen karaktär. Väggarna målade med mönster som harmonierar med den historiska stilen och bidrar till en hemtrevlig atmosfär. Köket har bra med arbetsytor och förvaringsmöjligheter, vilket gör matlagningen smidig och organiserad. Det finns även gott om plats för ett köksbord där man kan samlas för måltider och umgänge. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, ugn, diskmaskin och fläktkåpa. 

Övervåning

Inrehall
Rymlig inre hall som väver ihop övervåningens fyra rum och badrum. Trappan ger detta hem en extra varm och familjär känsla och här har väggarna tapetserats med en mönstrad tapet i växtligt motiv. Gediget trägolv med hög karaktär. 

Allrum
Detta allrum fungerar som familjens egna vardagsrum och erbjuder generöst med plats för en stor soffgrupp, en mysig tv-hörna och annan inredning efter egen smak. Det gedigna trägolvet ger rummet en varm och naturlig känsla, medan de vackra mönstrade tapeterna tillför en stilfull touch. Två stora fönster släpper in rikligt med naturligt ljus och skapar en ljus och inbjudande atmosfär. Allrummet är mångsidigt och kan enkelt omvandlas till ett sovrum, eller delas upp för att skapa två separata sovrum. Övervåningen utgör bostadens mer privata del, med familjens badrum och samtliga tre till fem sovrum samt ett extra tv-rum. Denna avdelning erbjuder både funktionalitet och flexibilitet, vilket gör den idealisk för att tillgodose familjens behov och önskemål.

Sovrum
Här finns detaljer kvar från 30-talet med inbyggda förvaringsmöjligheter men också moderna skjutdörrsgarderober för praktisk förvaring. Trägolv och tapetserade väggar samt bröstpanel likt en fondvägg. Plats för dubbelsäng och sängbord. 

Badrum
Stilrent badrum med både inbyggt badkar och stor duschhörna med glasväggar. Tvättställ i kommod och spegel med belysning. Inbyggd tvättmaskin och extra bra förvaring. Klinker i grått och kakel i vitt.

Sovrum
Stort fönster med gott om ljusinsläpp, plats för större säng, skrivbord och övrig förvaring. Inbyggda garderober, trägolv och tapetserade väggar i ett livfullt mönster. Generös takhöjd. 

Sovrum
Gediget trägolv, stort fönster med trevlig utsikt och god plats för säng, skrivbord. Inbyggda garderober och tapetserade väggar i ett vackert blommotiv. Tilltagen takhöjd. 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Andreas Lundqvist
Fastighetsmäklare