Properties & Partners VÄLPLANERAD LÄGENHET MED MARKLÄGE OCH EGEN UTEPLATS!

Varvsgatan A

Söderköping

VÄLPLANERAD LÄGENHET MED MARKLÄGE OCH EGEN UTEPLATS!

Välkommen till denna trivsamma och välskötta lägenhet i markplan med härligt sydvästläge! Här får du ett hem som kombinerar ljus, rymd och bekvämlighet på ett smakfullt sätt. Dessutom finns ramp fram till entrédörren för den som börjar få svårt att gå i trappor.

Bostaden är i gott skick och erbjuder både en trevlig uteplats under grannens balkong och ett rymligt altandäck i bästa sydvästläge – perfekt för soliga eftermiddagar och kvällar med vänner och familj. Tre fönster vetter mot sydväst och är utrustade med praktiska markiser som skyddar mot solen när det behövs.

Vardagsrummet är integrerat med köket, vilket skapar en öppen och social yta. Tack vare hörnläget badar rummet i ljus från både sydväst och nordväst, vilket ger en fantastisk rymd och en ljus atmosfär hela dagen. Här kan du njuta av en modern planlösning som uppmuntrar till både matlagning och avkoppling.

Det stora sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng och ligger, liksom det mindre sovrummet, mot den lugna gården där morgonsolen mjukt lyser in – perfekt för en rogivande start på dagen.

Andra praktiska detaljer väl värda att nämna är den rymliga klädkammaren inne i lägenheten för de saker du använder ofta och det separata förrådet på gården för de större och/eller mer sällan använda prylarna. Bilen har sin plats på den egna parkeringen vilken ligger i nära anslutning till bostaden.

Det här är ett hem för dig som vill ha det bästa av allt – ett välskött boende i ett lugnt område med soligt läge och med alla bekvämligheter på nära håll. Missa inte chansen att uppleva denna pärla, boka din visning redan idag!

Fakta

Adress:
Varvsgatan A
Område:
Söderköping
Kommun:
Söderköping
Lägenhetsnummer:
233369001-0201  /  1003
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
5.02598%
Andelstal avgift:
5.02598%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
2004
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Egen uteplats
Förråd:
Förråd på gården
TV- Internetutbud:
Telia
Inkluderat i avgift:
VA, värme, renhållning, parkeringsplats samt Bredband och TV
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel och lösöre försäkring
Hiss:
Nej
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
505 706 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Beräkningen grundar sig på Årsredovisningen från 2023.
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Energideklaration

Utförd
2018-04-15
F
187 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
3 300 kr/år
1 491 kr/år
4 791 kr/år
Enligt säljarens uppgifter.

Förening

BRF Bo Klok i Eriksvik
769609-9865
Ja
Nej

Föreningen

Brf Bo Klok i Eriksvik bildades 2003 och dess fyra byggnader är uppförda under 2003/2004. Totalt finns 24st lägenheter på adresserna Varvsgatan 3 och 5 A-F samt Korsgatan 4 och 6 A-F belägna på fastigheten Söderköping Forellen. Fördelning av lägenheterna är 8st 2 rum och kök, 8st 3 rum och kök samt 8st 4 rum och kök.

På den gemensamma gården finns flera gröna ytor samt en uteplats med grillplats som alla medlemmar har tillgång till. Under 2021 har nya möbler, parasoll och grill köpts in. Bokning av uteplatsen sker via kalender i soprummet. Det finns även ett partytält som kan hyras av föreningen. Det finns förråd gemensamt i varje huskropp med trädgårdsredskap och dyl. Föreningen köper in tjänsterna gräsklippning och snöskottning av både gångar och altandäck. Gemensamma städdagar tre-fyra gånger per år.

Vad gäller medlemmarnas altandäck avseende markplanslägenheterna tillhör endast själva delen under balkongen ovan. Man har dock inom föreningen kommit överens om att var och en har rätt att nyttja en yta om 4 x 6 m av föreningens mark för t ex ett utökat altandäck alternativt en liten miniträdgård.

Miljöstation:

Föreningen har ett sk miljöhus för sopsortering.

Parkering:

Varje lägenhet har en egen parkeringsplats med tillhörande elstolpe för motorvärmaren om man önskar använda motorvärmare tillkommer en kostnad 50:-/mån.

Bredband:

Under våren 2015 tecknade man ett avtal med Telia avseende bredband (upp till 100 Mbit beroende på hur mkt man betalar), telefoni och TV. Kostnaden för dessa läggs som ett obligatoriskt tillägg om 249kr/mån på avgiftsavin. Den angivna månadsavgiften inkluderar detta tillägg. Grundutbudet på TV:n ingår i denna kostnad. Vill man ha fler kanaler får man lägga till.

Genomförda renoveringar/underhåll:

Föreningen håller sig till en underhållsplan och det senaste som gjorts är:

2023 laserades och målades balkongerna

Under 2022 målades fönster och dörrar och postlådorna byttes ut.

Under 2015 genomfördes ett arbete med grundförstärkning då byggnaderna visat sig sjunka något i den före detta sjöbotten som fastigheten är belägen på. Detta arbete utfördes av Skanska som också är den entreprenör som uppförde föreningens byggnader 2003/2004.

2015 anlades också tak ovan loftgångarna på andra våningen.

Samtliga fasader samt söderfönster målades om under 2014.

Försäkring
Fastigheterna är fullvärdes försäkrade i Trygg Hansa. Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadsrättshavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

 

Beskrivning

Interiör

Entré sker via ett par trappsteg eller via den praktiska rampen som gör lägenheten handikappvänlig. I hela lägenheten, utom i duschrum och klk, är det enhetlig ekparkett på golven. Bostaden är i original en fyra vilken den kan bli igen för den som vill. Det är bara att sätta upp en regelvägg i allrummet så får man ett sovrum till. I nuvarande utförande har den dock bara tre rok.

Hall

Innanför ytterdörren finns plats för avhängning på hatthyllan och det finns även en garderob.

Duschrum

Här är de våtrumsmatta på golvet och väggarna är helkaklade. Duschrummet är utrustat med wc, handfat med spegelskåp samt en duschplats med vikdörrar. Det finns även ett högskåp, vägghyllor, ett vädringsfönster samt en tvättmaskin.

Klädkammare

Denna har plastmatta på golvet medan väggarna är målade. I utrymmet finns väggfasta hyllor och stänger samt plats för förvaring.

Allrum integrerat med kök

Köksinredning som går i vinkel har skåpsluckor av björk och delvis vitrinskåp. Delen som vetter mot klädkammaren är kompletterad av nuvarande ägare för ytterligare möjlighet till förvaring och mer bänkyta. Mellan köksbänk och väggskåp är det vitt kakel på väggen. I köket finns vitvaror i form av en spis, spisfläkt, en kyl/frys samt en diskmaskin.

Allrum

Ljust och trevligt som i och med hörnläget har tre ljusinsläpp från väster och ett från norr. Från allrummet finns en utgång till en liten balkongavsats från vilken man via några trappsteg kommer till ett härligt altandäck med eftermiddagssol. Alternativt ut på de gemensamma grönytorna.

Sovrum 1

Det större av sovrummen har plats för både dubbelsäng och garderober och har fönster mot norr och öster (gården). 

Sovrum 2

I det mindre rummet som har fönster mot gården finns väggskåp och hyllor som kommer att bli kvar. En praktisk skjutdörr avgränsar mot hallen. 

 

Förråd

I en separat byggnad på gården finns ett förråd till varje lägenhet.

Allmänt

En p-plats medföljer lägenheten. Övrig parkering sker på gatan.

Markiser finns ovan fönstren mot sydväst (3 fönster) och är fyra år gamla.

Kyl/frys är från 2020 och tvättmaskinen från 2019. Spis, spisfläkt och diskmaskin av äldre årgång men diskmaskinen är nästan aldrig använd de senaste 12 åren.

Säljaren berättar

Vår mamma bodde här i 12 år och ångrade inte på något vis att hon som då 82 år gammal sålde sin stora villa och tomt som krävde underhåll. Oron att något stort skulle gå sönder som värmepump, tak osv. och att behöva sköta skottning, gräsmatta mm orkade hon inte längre med.

Att byta till denna pärla passade henne perfekt. Till lägenheten finns ju en härligt grön täppa och nedre plan är så mycket enklare än att gå i trappor. Eftersom det är mest villor omkring så känns det lite som att bo i ett eget hus. Dessutom har man en egen parkeringsplats och tillgång till motorvärmaruttag.

Om man är till åren som vår mor så kan man ibland behöva en hjälpande hand vilket varit lätt att få av grannarna. Vi döttrar bor en bit bort och har inte alltid haft möjlighet att komma förbi.

Föreningen är välskött och allt fungerar mycket bra. Mamma har alltid känt sig trygg och säker och behöver man hjälp finns den alltid att få, såväl från ordförande men inte minst från alla underbara grannar. Under vintern ser föreningen till att det blir skottat, sandat eller saltat så den lilla rampen aldrig behöver bli hal.

Hälsar döttrarna Ewa och Elisabeth

Söderköping

Söderköping är en mysig liten stad med medeltida anor. Staden bebos idag av ca 7 000 innevånare och är i nutid kanske mest känd för Göta Kanal och dess slussar. Parallellt med Göta Kanal flyter den stilla Storån som bjuder skön avkoppling vid någon av de angränsande sittplatserna.

Stadskärnan har i stort sett bevarat medeltida gatunät och delar av staden har en äldre samlad småstadsarkitektur i trä. Under marken finns upp till tre meter tjocka lager med lämningar av medeltidsbebyggelsen. Två av Söderköpings sevärdheter är dess båda kyrkor, S:t Laurentii kyrka och Drothems kyrka, som båda är från slutet av 1200-talet. I staden finns medeltida källarstugor, det vill säga höga stenkällare med en trävåning över, bland annat Braskens tryckeri, Rådhuset (1777) och det intilliggande Blomqvistska huset (1857–1859).

Mitt i staden ligger Ramunderberget som med sina klippor lockar klättrare ifrån hela regionen. På berget finns även ett välbesökt utkikstorn.

Sommartid när kanalen är öppen myllrar Söderköping av liv. Både bofasta och turister vaknar till liv och umgås gärna på någon av stadens många säsongsöppna uteserveringar och caféer. Flera av dom är belägna i Söderköpings kanalhamn som är en hamnanläggning vars stenkaj kantas av hamnmagasin, butiker och restauranger.

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas varmt. På https://www.sanktanna.com/ finns en mängd matnyttig information om vår vackra skärgård samt dess rörelser och aktiviteter.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Varvsgatan 5A

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Varvsgatan 5A

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef