Såld VINTERBONAD SKÄRGÅRDSIDYLL VID VRÅNGÖ HAMN!
Besiktigat

Vrångö Videbo 1

Sankt Anna skärgård

VINTERBONAD SKÄRGÅRDSIDYLL VID VRÅNGÖ HAMN!

Med utsikt över Vrångö hamn ligger denna välplanerade enplansvilla om 4 rok med året-runt-standard. Fastigheten är avstyckad från den intilliggande gården och ligger i en härlig sommaridyll på fastlandet precis vid Sankt Annas örika skärgård.

Huset är i originalskick och mycket välskött. Den fördelar sig på ett stort härligt bondkök med intilliggande tvättstuga med groventré. Vidare finns ett allrum med utgång till en stor uteplats med soligt sydostläge. Som skydd för solen finns en väl tilltagen och motordriven markis. I husets mer privata avdelning finns ett stort och två mindre sovrum samt ett rymligt dusch-/badrum. Slutligen finns två klädkamrar varav den ena med fördel skulle kunna göras om till en separat toalett.

Förutom huvudbyggnaden finns en enklare gäststuga som idag fungerar som redskapsförråd och under den en rejäl matkällare för förvaring av alla godsaker man odlar, dricka, mm

Tomten ligger högt och är huvudsakligen plan och lättskött med ett flertal vackra perenna planteringar. På entrésidan har man skön utsikt mot Vrångö hamn och på ovansidan gränsar tomten till skogen där det finns gott om blåbär, svamp och goda möjligheter till sköna promenader.

Till fastigheten hör genom avtalsservitut rätt att nyttja ett befintligt garage om ca 35 kvm alternativt bygga ett nytt om så önskas. Det nuvarande välbyggda garaget funkar även bra för till exempel vinterförvaring av en mindre båt. Rätt finns också till ett i anslutning till fastigheten intilliggande markområde, som utgör vedbacke samt även rätt till en rymlig vedbod. Genom alla år har fastighetsägaren också haft rätt att nyttja en enklare lite avskild brygga vid hamnen. Dock saknas dokumentation kring detta. Möjlighet finns också att hyra båtplats vid någon av hamnens bryggor.

Fakta

Adress:
Vrångö Videbo 1
Område:
Sankt Anna skärgård, Sankt Anna
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
VRÅNGÖ 1:39
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
Enplansvilla
Byggnadsår:
1979
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från borrad källa. Helt nyanlagt enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med markbädd.
Fönster:
3-glas isoler (2020)
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Mekanisk med värmeåtervinning
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat i huvudbyggnaden

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 320 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 245 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 565 000 kr
Bef. pantbrev:
2st om 266 900 kr
Taxeringsår:
2024
Värdeår:
1979
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Beställd

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
20 000 kr/år
1 575 kr/år
2 749 kr/år
3 846 kr/år
28 170 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Till den kostnaden har fastigheten en beräknad årsförbrukning om 7 400 kWh. V/A avser slamtömning. Fastighetskatt tillkommer.
9 525 kr/år

Beskrivning

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning SÖDERKÖPING LAGNÖ GA:1. Avser väg

Servitut

Officialservitut väg, Förmån
05-STA-957 - 1

Avtalsservitut väg,garage,vedbod,avlopp, Förmån
D201800727520:1 - 1, 2018-12-14

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick. 

Interiör

Entré och hall

Entré sker via en delvis möblerbar veranda under tak. I anslutning till verandan finns ett gruslagt område vilket rymmer i alla fall två personbilar.

Hall

Innanför ytterdörren har vi så hallen som går i vinkel. Innanför dörren finns plats för avhängning på en klassisk hatthylla och det finns även gott om plats för kläder, mm i klädkammaren. I hallen finns också en platsbyggd garderob samt ytterligare en liten klädkammare vilken skulle kunna göras om till en separat toalett. Slutligen har vi luckan till vinden som är golvlagd.  

Kök

Det stora ljusa bondköket har två fönster med skön utsikt över hagmark och Vrångö hamn. I och med kökets storlek finns plats för ett rejält matbord med plats för många. Även en klassisk kökssoffa får plats. Skåpsinredningen går i vitt med mörkt kakel ovan diskbänk och arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av en spis med spisfläkt, kyl, frys samt en diskmaskin.

Tvättstuga med groventré

I anslutning till köket finns tvättstugan som har en groventré mot öster. I tvättstugan finns tvättmaskin, torktumlare, en rostfri tvättbänk med skåp, varmvattenberedare, hydrofor samt en bänk och ett väggskåp. Det är även i tvättstugan som bergvärmeanläggningen finns.

Vardagsrum

Ljust och trevligt med ekparkett på golvet och stora ljusinsläpp mot sydost. Från vardagsrummet finns utgång till en stor gruslagd uteplats vilken leder vidare ut i trädgården. Ovan fönstren finns en stor skuggande markis som även skyddar sittgruppen mot regn.

Sovrum

Här är det plastmatta på golvet och det finns två garderober. Fönstret vetter mot ovansidan av tomten.

Sovrum

Det största sovrummet har också plastmatta på golvet och är utrustat med fyra garderober. Fönstret vetter även här mot ovansidan av tomten och det finns en egen utgång till den stora uteplatsen.

Sovrum

Detta är det minsta av sovrummen vilket har fönster mot entrésidan och plastmatta på golvet. I detta rum finns en garderob.

Badrum / Duschrum 

Detta kombinerade bad- och duschrum är i originalskick och har våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. I utrymmet finns en vägghängd wc, bidé, handfat, badkar samt en väl tilltagen duschplats. Från vädringsfönstret har man skön utsikt mot vattnet.

Förråd / Gäststuga

Denna mindre fristående byggnad är oisolerad och används endast som redskapsförråd. Den användes dock som provisorisk bostad under tiden man byggde det stora huset. Det finns el indraget i byggnaden.

Matkällare

Under förrådet finner vi denna välfungerande matkällare i vilken det finns diverse hyllor för förvaring av de egenodlade godsakerna. Eller varför inte kylda drycker och annat som behöver hållas kallt och inte får plats inomhus.

Vedskjul, grönområde, tillfartsväg och garage

Via servitut har man som ägare av Videbo 1 rätt till ett till fastigheten angränsande grönområde liksom tillfartsväg dit vilken är belägen ungefär vid garaget. Se bilagd handling under fliken Dokument. På grönområdet finns en stor vedbod med tillhörande vedbacke sedan tiden då uppvärmning skedde genom vedeldning. Nere vid vägen finns en väl tilltagen garagebyggnad som även den tillhör fastigheten genom servitut. Byggnaden har en stomme av trä och är grundlagd på en betongplatta om ca 5x7 m. På taket är det plåt. Infart sker via en sk vipport.

Trädgård

Tomten är delvis kuperad med gräsmatta på ovansidan samt delvis även på framsidan. Det finns också ett antal lättskötta perenna rabatter samt buskar och några fruktträd. På ovansidan gränsar tomten mot skogen så det är bara att promenera rakt ut och njuta av sköna promenader, bär- och svampplockning.

Allmänt

Huvudbyggnaden är ett Hultfredshus.

Avloppsanläggningen omfattande 3-kammarbrunn och markbädd som är är helt ny är belägen utanför tomtgräns och omfattas av samma servitut som vedskjul, grönområde och garage. Se bilagd handling under fliken Dokument. 

Nere i hamnen finns en brygga som har nyttjas som egen under drygt 40 år. Det finns dock inte någon dokumentation som styrker nyttjanderätten och inte heller något servitut. Möjlighet finns också att hyra båtplats i hamnen.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef