Header image
Såld VÄLPLANERAD BOSTAD I GOTT SKICK MED BÅTPLATS & NÄRA TILL DOPP!
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Lövuddevägen 35

Lövudden

VÄLPLANERAD BOSTAD I GOTT SKICK MED BÅTPLATS & NÄRA TILL DOPP!

Denna synnerligen gedigna och välskötta bostad i populära och gemytliga Lövudden vid Valdemarsvikens strand erbjuder möjlighet till såväl fritidsboende som permanent boende. Här finns fördelar som till exempel ett stort härligt och vinterbonad nästan nybyggt uterum med braskamin, dubbelgarage, ett nyrenoverat duschrum med bastu och spakänsla samt två möjliga separata gästrum. I dagsläget fördelar sig huvudbyggnaden på kök, vardagsrum i vinkel, ett riktigt stort sovrum med garderobsvägg och egen utgång till uteplats samt ett allrum/hemmakontor. Våtutrymmen i form av det kombinerade duschrummet med bastu samt tvättstuga och en separat toalett. Genom åren när barnen bodde hemma rymde huset ett större och två mindre sovrum vilket det med fördel kan göra igen utan att man för den skull behöver tulla på de allmänna utrymmena särskilt mycket.

Tack vare att uppvärmning sker via bergvärme och delvis vedeldning samt att det finns 30 högkvalitativa solpaneler på taket blir driftskostnaden synnerligen fördelaktig. Nuvarande ägare, som bor på fastigheten permanent, hade för 2023 en total driftskostnad om bara 25 000 kr varav kostnad för el uppgick till endast 7 100 kr.

Fritidshusområdet Lövudden är omtyckt och välordnat och beläget bara ca 10 minuter från sommarstaden Valdemarsvik. Det är också nära till allt vad Gryts skärgård har att erbjuda i form av aktiviteter och utflyktsmål. Inom området finns sköna promenadstigar och grönområden samt även en egen badplats med brygga. I Lövudden har alla fastigheter dessutom rätt till båtplats vid de områdesgemensamma bryggorna, dock inte någon specifik plats eftersom turordning tillämpas.

Fakta

Adress:
Lövuddevägen 35
Område:
Lövudden, Valdemarsvik
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
VÅNGSTEN 8:35
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
Suterränghus
Byggnadsår:
1980 och 1990. Det stora sovrummet som från början var två är tillbyggt
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp. Båda via fastighetsägarföreningen.
Fönster:
3-glas och 2-glas
Uppvärmning:
Vattenburen via Bergvärme (2018) och Vedpanna (2012)
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Fasad:
Trä på samtliga. Senast målade 2019.
Tak:
Betongpannor (2016)
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Suterrängvåning på dubbelisolerad betongplatta under ursprungshuset. Krypgrund under tillbyggnad.
Grundmur:
Betong
Badrum:
1 st
Eldstad:
Braskamin i uterummet
TV- Internetutbud:
Öppet fiber 100/100 är installerat i huvudbyggnaden
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 853 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
497 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 350 000 kr
Bef. pantbrev:
2st om 350 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1982
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2024-05-02
C
69 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
7 100 kr/år
420 kr/år
1 500 kr/år
2 964 kr/år
5 241 kr/år
8 300 kr/år
25 525 kr/år
Enligt säljarens uppgifter då fastigheten används som permanentbostad. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Samfällighetsavgift avser vägförening. Kostnad för V/A ingår i övrigt vilken avser avgift till Fastighetsägarföreningen. Fastighetsskatt tillkommer.
9 525 kr/år

Beskrivning

Säljaren berättar

När vi som unga letade hus och kom till Lövudden stannade vi spontant utanför ett hus. Vi tittade efter mäklarskyltar men hittade inga. Då sa vi "Tänk om det vore det där huset". Vi fastnade direkt för just detta. 

Här har vi nu bott i 38 år, barn kom och flög ut. Ombyggnader och tillbyggnader har skett efter hur familjen växte och krympte igen. Barnen trivdes när dom kunde springa runt i skog och mark. 

Det är nära till skogen där det finns bär och svamp. I vår trädgård finns två äppelträd, ett päronträd och ett plommonträd. Vi har nära till badstrand med brygga, båtbryggor och en liten vandringsled i skogen. Det är många fina hus på området som utnyttjas mycket året om. På midsommar har vi alltid en fest där alla grannar träffas och har trevligt. Med andra ord ett ställe man trivs på. Hoppas att det blir så för nästa ägare också! /Bibbi & Peter 

Interiör

Entré sker till suterränplanet in till en liten hall med avhängning innanför dörren. I hallen finns även en skjutdörrsgarderob. I anslutning till entrén finns pannrummet som är utrustat med en mängd teknisk apparatur. Bland annat finns en bergvärmeanläggning, en vedpanna samt två ackumulatortankar om 750 L vardera.

SUTERRÄNGPLAN

Allrum/Kontor

Detta är ett genomgångsrum med vackert nåtat laminatgolv som erbjuder flertalet användningsmöjligheter. Varför inte ett kombinerat hemmakontor och gym så man enkelt kan få till vardagsmotionen även på arbetsdagar?

Klädkammare

Belägen bredvid trappan till det övre planet. Det finns även ett förrådsutrymme under trappan som erbjuder mer plats än man kan tro. Båda utrymmena har ekparkett på golvet.

Duschrum / Bastu / Tvättavdelning

Detta lyxiga utrymme med spakänsla byggdes om i sin helhet 2018. På golvet är det klinker, väggarna är klädda med vita kakelplattor och i taket sitter infällda dimbara spotar. Den tidigare bastun revs i samband med renoveringen och ersattes med en ny lite mindre och i rummets vinkel fick man plats med praktisk förvaring. I hela utrymmet utom bastun är det elgolvvärme och i tvättavdelningen finns både tvättmaskin, torktumlare samt en tvättho. I duschrummet finns förutom bastun även wc, en kommod med handfat på samt en väl tilltagen duschplats med vikdörrar av glas. Två mekaniska fläktar står för ventilationen. Från duschrummet leder en dörr ut till uterummet från vilket man därefter kommer vidare ut till tomtens insynsskyddade ovansida och gästrummet. 

Uterum om 27 kvm 

Här är det lätt att koppla av och trivas året om! Betongplattan har slipats på ett snyggt och modernt sätt och taket av kanalplast har en tjocklek om 55 mm. Glaspartierna av dubbelt isolerglas är försedda med insynsskyddande lamellgardiner och samtliga är dessutom skjutbara för möjlighet till vädring sommartid. För att ytterligare öka möjligheten till användning av uterummet även vintertid kan uppvärmning ske via en högkvalitativ HWAM braskamin med murad skorsten och/eller en luft/luft-värmepump.

Utanför uterummet på entrésidan finns i den södra vinkeln mellan hus och uterum en liten uteplats där det är fantastiskt skönt att sitta i lä och insupa årets första solstrålar. 

ÖVRE PLAN

Vardagsrum

Ovan trappan möts vi av ett ljust och härligt vardagsrum som går i vinkel. Vinkeln har en gång varit och kan åter bli ett sovrum. För det fall att man vill avdela det nuvarande största sovrummet till två barnrum finns i vardagsrummets vinkel tillräckligt gott om plats för att detta ska bli ett utmärkt sovrum till föräldrarna. Även om vardagsrummet delas av finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbel.

Kök

I anslutning till vardagsrummet finns köket som även har en mindre matplats. Där matplatsen är belägen fanns från början en dörr till ett av de dåvarande barnrummen. Köket är av modellen arbetskök och är lättanvänt och matlagningsvänligt med allt på nåbart avstånd. Köksinredningen går i vitt med mörka arbetsbänkar och med kakel som stänkskydd ovan den nedsänkta diskhon. Den maskinella utrustningen består av en spishäll med spisfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt kyl och frys av fullhöjd. Ovan arbetsbänken mot söder finns ett ljusinsläpp.

Gästtoalett

Denna är belägen i anslutning till både vardagsrummet och sovrummet och utrustad med WC och handfat i kommod med spegelskåp. Ytskikt i form av våtrumsmatta på både väggar och golv och i utrymmet finns även ett inbyggt skåp samt ett mindre vädringsfönster.

Sovrum

Nu kommer vi till ett av husets absolut skönaste rum - det härligt stora sovrummet! Här inne finns en garderobsvägg från Elfa med praktisk inredning från IKEA. Det finns även en separat liten klädkammare. Från sovrummet har man egen utgång till en plattbelagd uteplats med västerläge.

Gästrum och kallförråd

Dessa båda utrymmen är belägna i en tillbyggnad på husets ovansida vilken är grundlagd med en betongplatta. Kallförrådet har öppet till nock och erbjuder gott om plats för förvaring på hyllställningar som lämnas kvar. Även kylen av fullhöjd samt frysboxen kommer att bli kvar.

Från kallförrådet nås det isolerade gästrummet som har ekparkett på golvet och målade väggar. Uppvärmning sker med en oljefylld radiator. I gästrummet önskar säljaren lämna kvar sängarna. 

Friggebod

Denna är byggd 1995 på en plintgrund och med en stomme av trä. På taket är det betongpannor. Nuvarande ägare använder denna endast som kallförråd för t ex utemöbler, trädgårdsredskap, mm. Det finns dock goda möjligheter att isolera den invändigt för att den ska bli ett perfekt övernattningsrum för tonåring eller gäster.

Dubbelgarage

Byggt 1994 på en betongplatta med en stomme av lecasten och med betongpannor på taket. Portarna fjärrstyrs med elmotorer från 2017. Uppvärmning sker vid behov med hjälp av en luft/luft-värmepump från 2023 som enkelt kan styras via mobilapp. I garaget finns en snickarbänk som kommer väl till pass för hemmafixaren.

Allmänt

Utvändigt på huvudbyggnaden finns effektfull belysning i takfoten vilka styrs med skymningsrelä. Även på fasaden finns snygg utebelysning.

En del av möbler, maskiner och verktyg kan köpas och några kan också ingå i köpet. Samtliga handredskap för trädgårdsskötsel lämnas kvar.

Större renoveringar som genomförts:

2023: Ny kyl och frys i köket.

2022: Ny markisväv till alla markiser. Ny serviceventil ute vid vägen avseende det inkommande vattnet.

2019: Uterummet byggdes detta år och övervakningskameror från Unifi Protect, som kan övertas av köparen, installerades. 

2018: Det stora våtutrymmet med duschrum, bastu och tvättavdelning byggdes om helt och hållet till nuvarande lösning.

2017: Golvet i det stora sovrummet tilläggsisolerades.

2016: Det gamla köket kastades ut och ersattes med ett nytt.

2015: Vinden tilläggsisolerades.

2014: Garderobsväggen i det stora sovrummet samt inredningen i den installerades. Ett nytt ekgolv lades också i sovrum och kök.

2008: Nytt vardagsrumsgolv.

2005: Golvytskiktet i suterrängplanet byttes till nåtat laminatgolv.

Solpaneler

Dessa "Top-of-the-line"-paneler med dubbelglas kommer från Tyska Solar Watt och säljs via Eco Kraft. De har 30 års garanti på produkt och funktion. Solpanelerna anlades så sent som 2022. Totalt finns 30 paneler à 375 Watt.

Elförbrukningen 2023 var 5 504 kWh varav man har betalat för 3 852 kWh. Kostnaden för detta blev ca 7 000 kr.
Panelerna producerade 9 557 kWh under 2023 varav knappt 8 000 kWh såldes. 

Tomt/Trädgård

Tomten är delvis kuperad och har uteplatser i väl valda väderstreck. På tomten finns såväl fruktträd som odlingslådor för hemodlat och endast en liten del gräsmatta som behöver klippas.

I anslutning till vägen finns ett parkeringstält som ingår i överlåtelsen. En perfekt plats för vinterförvaring av t ex husbil/husvagn eller en båt. 

Lövudden

I gemytliga Lövudden med varierande terräng och bebyggelse bor för närvarande ett tiotal permanent medan resterande av totalt 44 fastighetsägare är sommargäster.

Som ägare av en fastighet i Lövudden finns möjlighet att hyra en båtplats. Antingen med Y-bommar (500kr/år) eller vid boj (100kr/år). Vilken man får beror på vad som finns tillgängligt för tillfället. Båtbryggan går du till på bara ett par minuter. Vid bryggan med Y-bommar är det segelbåtsdjup medan bojplatserna är grundare. I anslutning till båtbryggorna finns även möjlighet till bad via badstege. Vill man bada direkt från stranden får man bada i den sydvästra delen av området till vilken det är promenadavstånd. Där finns det också en boulebana och en gräsyta för lekar såsom t ex kubb och krocket.

Inom området finns ett par utsiktsberg med fantastisk utsikt mot Valdemarsviken och solnedgången.

Det gemensamma dricksvattnet kommer från och med i sommar att tas från två nya borrhål belägna i det helt nya vattenverket. Vattnet testas årligen av fastighetsägarföreningen och har hittills alltid hållit god kvalitet. Föreningen har även ett eget privat reningsverk beläget nere vid båtbryggorna. Driftskostnaderna för båda anläggningarna ingår i årsavgiften. Vägarna i området plogas vid behov via vägföreningen hela vintersäsongen.

För området gäller följande byggregler:
Max byggarea 250 kvm per fastighet, 1 huvudbyggnad max 4,5 meter i byggnadshöjd Av dessa kan 90 kvm användas till komplementbyggnader (2st) , max 3 meter i byggnadshöjd. Max 30 grader taklutning. Bygglovsbefriade åtgärder ej inräknat. Tex, skärmtak 15 kvm, attefallstillbyggnad 15 kvm, fristående attefallshus 30 kvm, friggebod 15 kvm.

Läs gärna mer om Valdemarsviks stad och Gryts skärgård via följande länkar:

Valdemarsvik: https://visit.valdemarsvik.se/nyheter/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Visit Östergötland/Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef