Properties & Partners VÄLSKÖTT MED LÄTTSKÖTT TRÄDGÅRD OCH NÄRHET TILL GÖTA KANAL!
Budgivning pågår

Gärdesvägen 11

Söderköping

VÄLSKÖTT MED LÄTTSKÖTT TRÄDGÅRD OCH NÄRHET TILL GÖTA KANAL!

Välkommen till denna trivsamma och välskötta villa, perfekt för dig som söker ett smidigt boende med närhet till centrala Söderköping och Göta kanal! Här bor du bekvämt med en plan och lättskött trädgård. De flesta av de stora renoveringarna är redan avklarade såsom byte av värmesystem, nytt yttertak, fönster och omdränering. Nu har du chansen att sätta din personliga prägel på insidan!

Entréplanet fördelar sig på tre rum och kök samt toalett och i källaren finns ett stort allrum, sedvanliga ekonomiutrymmen samt en fantastiskt fin hobbyverkstad. Idealisk för dig som älskar att snickra, reparera bilar eller har en annan hobby som kräver lite extra utrymme. Verkstaden nås smidigt direkt från det vidbyggda garaget, som även erbjuder en praktisk förrådsdel.

Njut av solens strålar på vår och höst i den inglasade altanen eller koppla av på uteplatsen under tak – oavsett väder finns det alltid en perfekt plats att vistas på. Här kan du skapa mysiga stunder med vänner och familj året runt. För dig med gröna fingrar finns en friggebod som av nuvarande ägare använts som redskapsförråd men som skulle kunna passa perfekt för att driva upp små plantor på våren eller förvara dom på vintern för den delen.

Med närhet till Göta kanal får du inte bara en vacker närmiljö men också möjligheten till härliga promenader längs vattnet. För dig som har ett aktivt friluftsliv tar det bara några minuter till Pettersburgs friluftsområde.

Detta är ett hem med utrymme för att förverkliga sina drömmar och intressen. Välkommen att boka din visning!

Fakta

Adress:
Gärdesvägen 11
Område:
Söderköping
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
KNIVEN 1
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1960
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas och 2-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Tegel
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betong
Eldstad:
Öppen spis
TV- Internetutbud:
Fiber indraget men ej använt
Gästtoalett:
Nej

Ytor

Boarea
75 Kvm
Biarea
113 Kvm
Tomtarea
841 Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 327 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
706 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 033 000 kr
Bef. pantbrev:
3st om 47 300 kr
Taxeringsår:
2024
Värdeår:
1960
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
16 618 kr/år
7 816 kr/år
2 940 kr/år
6 931 kr/år
34 305 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Fastighetsavgift tillkommer.
9 525 kr/år

Beskrivning

Säljaren berättar

Som vi älskat det här huset! Tomten köptes 1960 och huset byggdes. Vi gifte oss på hösten och flyttade sen in. Ett lugnt läge i slutet av en återvändsgata med trevliga grannar. Nära till allt, enkelt att ta cykeln till affären och nära till en skön promenad eller cykeltur längs med kanalen. Över 60 år har vi bott här och trivts fantastiskt bra både i huset och ute i trädgården. Huset ser inte så stort ut men källaren med den trevliga gillestugan gör att det känns så mycket större och Oskar har haft sin snickeriverkstad i källaren där han tillbringat mycket tid som pensionär.

Jag har haft ett och ett halvt år av beslutsångest men har nu bestämt mig för att sälja huset. Jag hoppas att du/ni som köper huset kommer att trivas lika bra som vi och att du/ni tycker om att påta i trädgården.

/Iris

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré

En stenlagt gång leder fram och upp till en farstukvist under tak.

Hall och inre hall

Innanför dörren finns en liten hall där trappan till nedre plan finns. Ovanför trappan finns en lucka till ett litet förvaringsutrymme. Via tre trappsteg kommer man upp till den inre hallen som har parkett golv och där det finns plats för avhängning. Det finns även en platsbyggd dubbelgarderob med överskåp.

Vardagsrum

Via en dörr med glaspartier kommer man till vardagsrummet som också har parkett på golvet. Här finns en öppen spis som använts mycket sparsamt de senaste åren. I och med hörnläget finns fönster åt både väster och söder. Dessutom finns utgång till en inglasad altan med dörr ned till trädgården.

Inglasad altan

Inne på altanen är det klinkergolv och det finns både infravärme och belysning.

Kök

Köksinredningen är av äldre modell med Perstorpsbänkar och en rostfri diskbänk med mönstrat kakel ovan. I köket finns även ett skafferi, en kyl/frys samt spis och spisfläkt. Vid fönstret mot gatan finns plats för ett mindre matbord.

Toalettutrymme / Möjligt dusch- eller badrum

Här är det våtrumsmatta på både golv och vägg. I utrymmet finns en wc, handfat i kommod, bidé samt en elburen handdukstork. Det finns även ett vädringsfönster.

Sovrum

Det största av sovrummen har fönster mot gatan och heltäckningsmatta på golvet. I rummet finns två platsbyggda garderober, båda med överskåp.

Sovrum

Även i detta lite mindre sovrum som har fönster mot den inglasade altanen är det heltäckningsmatta på golvet. Här inne finns en liten klädkammare.

Nedre plan

Trappan innanför ytterdörren leder ner till tv-rum/allrum med heltäckningsmatta på golvet och små ljusinsläpp mot gatan.

Allrum

Ett steg ner från tv-rummet leder oss till detta stora rum med ekparkett på golvet. Den ena väggen är teglad och det finns en dörr ut till groventrén.

Groventré

Även här är det ekparkett på golvet och det finns två platsbyggda garderober. En trappa leder upp till garaget.

KÄLLARPLAN

Verkstad

För dig som gillar hobbysnickeri är detta den perfekta platsen! Denna stora verkstad har lättstädat betonggolv och det finns ett flertal arbetsbänkar samt 3-fashandske. Vidare finns diverse skåp och verktyg.

Inre hall

Kring den inre hallen finns ett flertal utrymmen och därmed många dörrar. Dels finns möjlighet till förvaring under trappan, husets matkällare och pannrum där bergvärmen står. I pannrummet finns också två garderober, tvättställ, hyllor och en extra frys.

Från den inre källarhallen nås också den rymliga tvättstugan utrustad med två platsbyggda garderober, två dubbla väggskåp, arbetsbänk med skåp samt en tvättmaskin.

Slutligen har vi dörren till ett duschrum med våtrumsmatta på väggar och golv. Här ifrån finns i sin tur en dörr in till vad som ursprungligen var en bastu men som numer endast används som förråd.

Garage och Förråd

Det vidbyggda garaget har en stomme av trä samt papp på taket. Porten är fjärrstyrd och längst in i garaget finns en förrådsdel med dörr ut och trappa ner till en stenlagd altan under tak med kvällssol.

Trädgård

Tomten är plan och lättskött med huvudsakligen gräsmatta men även några perenna rabatter och något träd.

Redskapsförråd/gäststuga

Denna lilla byggnad står på plint med trästomme och liggande panel. På taket är det plegel. Bakom den finns ett vidbyggt gräsklippargarage. Detta är en perfekt plats för trädgårdsredskap och annat som inte mår dåligt av lite kyla.

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick. 

Allmänt

Detta Myresjöhus byggt 1960 har bara haft en enda ägare genom alla år. De har varit väldigt rädda om sin fastighet och skött den väl. De stora arbetena som kommer med åren är redan genomförda såsom installation av bergvärme, omdränering, fönsterbyte och nytt yttertak inkl papp, läkt och pannor. En mer exakt information om genomföra åtgärder finns i en sammanställning under fliken "Dokument".

Söderköping

Söderköping är en mysig liten stad med medeltida anor. Staden bebos idag av ca 7 000 innevånare och är i nutid kanske mest känd för Göta Kanal och dess slussar. Parallellt med Göta Kanal flyter den stilla Storån som bjuder skön avkoppling vid någon av de angränsande sittplatserna.

Stadskärnan har i stort sett bevarat medeltida gatunät och delar av staden har en äldre samlad småstadsarkitektur i trä. Under marken finns upp till tre meter tjocka lager med lämningar av medeltidsbebyggelsen. Två av Söderköpings sevärdheter är dess båda kyrkor, S:t Laurentii kyrka och Drothems kyrka, som båda är från slutet av 1200-talet. I staden finns medeltida källarstugor, det vill säga höga stenkällare med en trävåning över, bland annat Braskens tryckeri, Rådhuset (1777) och det intilliggande Blomqvistska huset (1857–1859).

Mitt i staden ligger Ramunderberget som med sina klippor lockar klättrare ifrån hela regionen. På berget finns även ett välbesökt utkikstorn.

Sommartid när kanalen är öppen myllrar Söderköping av liv. Både bofasta och turister vaknar till liv och umgås gärna på någon av stadens många säsongsöppna uteserveringar och caféer. Flera av dom är belägna i Söderköpings kanalhamn som är en hamnanläggning vars stenkaj kantas av hamnmagasin, butiker och restauranger

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas varmt. På https://www.sanktanna.com/ finns en mängd matnyttig information om vår vackra skärgård samt dess rörelser och aktiviteter.

Planritning

Budgivning pågår

2 175 000 kr Historik

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Gärdesvägen 11

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Gärdesvägen 11