Header image
Såld RYMLIGT, VÄLSKÖTT, BARNVÄNLIGT!

Granstigen 2

RYMLIGT, VÄLSKÖTT, BARNVÄNLIGT!

Välkommen till denna välskötta villa som passar perfekt för barnfamiljen. Med tre rymliga sovrum och möjlighet att skapa ett fjärde, är detta ett hem för familjen att växa och trivas i. Det finns även gott om plats för social samvaro i och med de båda allrummen och den stora matplatsen i köket vilken fungerar som en naturlig samlingspunkt. Sommartid finns även ett uterum, beläget i anslutning till köket, att tillgå. Slutligen har vi ett duschrum, ett badrum och en tvättstuga.

Huset är beläget på en barnvänlig hörntomt med högt läge och en välskött trädgård som blir en oas för både stora och små. Bilen har sin plats i den vidbyggda carporten bakom vilken det finns ett kallförråd/snickarbod.

Från fastigheten är det gång- och cykelavstånd till en populär och välsorterad närbutik i centrala Gusum, pizzeria, badhus och lekplats. Även skolor och förskolor finns i det direkta närområdet liksom sköna promenader i vår vackra natur.

Denna pärla är inte bara ett hem, det är en livsstil - där bekvämlighet, utrymme och gemenskap möts. Kontakta oss idag för att boka en visning och upptäck ditt nya drömhem!

Fakta

Adress:
Granstigen 2
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
GUSUM 6:70
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1975
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direktverkande el
Ventilation:
Självdrag i torra utrymme. Mekanisk frånluft i våtutrymmena.
Fasad:
Tegel och trä
Tak:
Eternit
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Badrum:
2 st
TV- Internetutbud:
Via parabol. Fiber finns att ansluta sig till vid tomtgränsen

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
718 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
157 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
875 000 kr
Bef. pantbrev:
8st om 394 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1975
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Beställd

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
41 700 kr/år
6 582 kr/år
2 962 kr/år
5 520 kr/år
56 764 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Fastighetsavgift tillkommer.
6 563 kr/år

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré sker via en farstukvist med tak och glas åt två håll. I anslutning till huvudentrén finns en stenlagd uteplats med morgon- och förmiddagssol.

ENTRÉPLAN

Hall

Denna är delvis möblerbar och går i vinkel. På golvet är det eklaminat och innanför ytterdörren finns plats för avhängning. Det är också i hallen som den vitmålade trappan till det övre planet finns.

Vardagsrum

Ljust och trevligt med eklaminat på golvet. Från vardagsrummet finns en dörr ut till ett mindre trädäck under tak.

Kök

Detta är verkligen husets samlingspunkt och hjärta i och med den stora umgängesvänliga matplatsen. Från början var del av matplatsen ett sovrum. Även i köket är det eklaminat på golvet och köket delas av mot matplatsen med en barbänk med förvaring under. Köksinredningen går i vitt med marmorbänk med nedsänkt ho och vitt kakel ovan. Vitvaror i form av en induktionshäll, spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin, inbyggnadsugn och mikro. I anslutning till köksdelen finns en dörr ut till det inglasade uterummet.

Inglasat uterum

Här finns också gott om plats för nära och kära. På sommaren avnjuts de flesta av måltiderna i detta "extrarum". När det börjar bli höst kommer infravärmen väl till pass och förlänger säsongen. En skjutdörr leder ut till ett öppet altandäck och vidare ut i trädgården. Från uterummet nås husets kallförråd/snickarbod från vilket man i sin tur enkelt når bilen i carporten.  

Badrum

I hallen som leder till sovavdelningen finns ett badrum med våtrumsmatta på väggar och golv. I taket sitter infällda spotlights. Badrummet är inrett med en wc, ett stort handfat i kommod med spegelskåp ovan, badkar samt ett högskåp. I utrymmet finns ett vädringsfönster.

Sovrum

I detta sovrum som har fönster mot trädgården finns två garderober samt ett linneskåp.

Sovrum

Detta lite mindre rum och utrustat med en garderob. Här vetter fönstret mot entréisdan.

Tvättstuga/groventré

Här är det våtrumsmatta på golvet och väggarna är klädda med målad väv. Inredningen består av en tvättmaskin, en torktumlare, tvättho, ett högskåp, ett bänkskåp samt husets varmvattenberedare. En mekanisk fläkt står för ventilationen. Från tvättstugan finns en dörr som leder ut till infarten framför carporten.

ÖVRE PLAN

Allrum

Ovan trappan möts vi av ett stort allrum med infällda spotlights i snedtaken. På vardera sida om allrummet finns kattvindar och två takfönster ger extra ljus. I den södra änden av allrummet finns en dörr som leder ut till balkongen som är belägen under tak.

Duschrum och Bastu

I duschrummet är det våtrumsmatta på väggar och golv. Inredningen består av wc, handfat med spegelskåp ovan samt en duschplats. Det finns också en mekanisk fläkt i utrymmet liksom åtkomst till bastun som har två lavar.

Sovrum

Detta är det största sovrummet vilket har  två ljusinsläpp mot svala norr. Kläderna har sin plats i skjutdörrsgarderoben eller den egna klädkammaren och i kattvinden kan man ha andra saker.

Carport

Denna har genom åren även haft en port som då omvandlar carporten till ett garage. Uppfarten fick ny asfalt och en ny brunn 2019.

Allmänt

Köket inklusive vitvaror är från 2019.

Badrummet i entréplanet renoverades för ca 9 år sedan och duschrummet på övre planet för ca 12 år sedan.

I hela huset har innerdörrarna bytts till vita spegeldörrar. 

Säljaren berättar

Vi har trivts i området i 38 år. Det är barnvänligt och har närhet till lekplats, badhus, skola, förskola och en bra affär. Även en bandyplan som spolas för skridskoåkning på vintern. I Gusum finns en aktiv fotbollsförening med tre planer och det finns även ett elljusspår. Dessutom har vi en biograf och en pizzeria. Yxningens camping med badplats ligger bara 10 minuter bort och där finns möjlighet att hyra båtplats eller kanske bara sjösätta en båt för dagen.

Husets tomt har bra möjligheter för lek och spel. Kubb har varit en favorit. Möjlighet finns att anordna en egen sandlåda, sätta upp en rutschkana eller kanske en gungställning.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef