Header image
Såld CHARMIG FASTIGHET MED STOR POTENTIAL I CENTRALA GRYT!
Besiktigat

Anderssonsvägen 7

Gryt

CHARMIG FASTIGHET MED STOR POTENTIAL I CENTRALA GRYT!

Välkommen till pittoreska Gryt och denna fastighet där idyllen möter äventyret! Detta hem erbjuder en perfekt blandning av potential och naturnära livsstil, oavsett om du söker ett permanentboende eller ett fritidshus.

Det charmiga huset är mestadels original och väntar på att få nytt liv och ge sin nya ägare chansen att skapa sitt drömboende. Den historiska charmen ger en fantastisk grund att bygga vidare på, oavsett om du föredrar en klassisk stil eller ett mer modernt uttryck.

En av de stora fördelarna med denna fastighet är den underbara gångvägen genom en vacker ekhage som leder direkt till Kyrkviken med möjlighet till bad och båtbrygga. Här kan du njuta av uppfriskande dopp på sommaren, sköna promenader året runt och den fridfulla närheten till vattnet som ger livskvalitet utöver det vanliga.

Med närhet till Fyrudden och Gryts skärgård har du tillgång till en av Sveriges mest uppskattade skärgårdar. Här finns oändliga möjligheter till båtliv, paddling, fiske och utflykter till de många öarna i området. Populära Harstena med sin rika historia och vackra miljöer är bara en kort tur bort.
Denna fastighet erbjuder en fantastisk möjlighet för dig som söker ett hem med stor potential i ett naturskönt område. Perfekt för familjen som vill ha nära till naturen, eller för dig som söker en lugn och rofylld plats att tillbringa fritiden på.

Njut av härliga skärgårdsdagar, upptäck de närliggande restaurangerna och caféerna och låt dig inspireras av den levande skärgårdskulturen. Kom och upplev möjligheterna – välkommen hem till Gryt!

Fakta

Adress:
Anderssonsvägen 7
Område:
Gryt
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
GRYTS PRÄSTGÅRD 1:20
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1955
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Kombipanna (2017)
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betonghålsten
TV- Internetutbud:
Fiber finns i gatan

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
502 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
238 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
740 000 kr
Bef. pantbrev:
2st om 35 900 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1955
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
30 153 kr/år
3 503 kr/år
600 kr/år
2 963 kr/år
4 576 kr/år
41 795 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Fastighetsskatt tillkommer.
5 550 kr/år

Beskrivning

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning VALDEMARSVIK GRYTS PRÄSTGÅRD GA:2. Avser väg, vägområde med dike, slänter, mötesplatser och vändplatser

Säljaren berättar

Att bo på Anderssonsvägen 7 i Gryt, ja det innebär att jag kan ta mitt morgonkaffe i trädgården under körsbärsträdet, gå den fina ¨ekbackestigen¨ ner till bryggorna i Kyrkviken. Ha gångavstånd till dagis, buss, kyrka, bibliotek och skärgårdscafé. Jag kan cykla till Sandgärdet, en badplats med sandstrand, ramp, utegym och simskola på sommaren. Eller om jag hellre vill bada vid klipporna på med öppen horisont. Några kilometer bort har jag Fyrudden med restaurang och en åretruntöppen affär med leveranstillstånd från Systembolaget. Här på Anderssonsvägen bor både åretrunt- och fritidsboende. Grannarna är trevliga och respekterar varandra.

Mvh / Orvar

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick. 

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré

En smidd trappa leder upp till entrén.

Hall

Innanför ytterdörren finns plats för avhängning. På golvet är det ljust laminat. I hallen finns trapporna som leder ner till källaren samt till det övre planet.

Vardagsrum

Här är det ekparkett på golvet och i och med hörnläget finns ljusinsläpp åt två håll.

Sovrum / Kontor

Ytskikt i form av trägolv och tapetserade väggar. I rummet finns en klädkammare och en dubbelgarderob.

Kök

Liksom i entréhallen är det ljust laminat på golvet. Köksinredningen som är av välskött originalskick, går i ljusblått med mörka arbetsbänkar. Vitvaror i form av en spis med spisfläkt samt en kyl. I köket finns gott om förvaring och två ljusinsläpp. 

Badrum

Även här är ytskikten av äldre modell. I badrummet finns wc, handfat, badkar samt ett vädringsfönster.

ÖVRE PLAN

Hall

Ovan trappan är det snedtak och det är i den övre hallen som luckan till vinden finns.

Sovrum

Detta mindre sovrum med trägolv, snedtak och en klädkammare.

Sovrum

Det större sovrummet har trägolv, snedtak och två kattvindar.

KÄLLARPLAN

I källaren är det betonggolv och grundmurarna samt innerväggarna av betonghålsten är putsade och vitmålade. I källaren finns sedvanliga utrymmen så som matkällare, bykstuga/tvättstuga och en verkstad med hyvelbänk. I källaren finns också en liten frys. Kombipannan som står för uppvärmningen återfinns i verkstaden. Från källaren finns garageportar som leder upp till trädgården.

Uthus

Denna bod fördelad på två separerade utrymmen om ca 9 kvm vardera står på plintar och har en stomme av trä klädd med stående träpanel. På taket är det plåt. Ovanför trappan på entrésidan finns en liten veranda.

Trädgård

Tomten är plan och lummig med perenner, buskar och fruktträd. Bland annat finns körsbär, vinbär, krusbär och rabarber.

Allmänt

Tillgång till båtplats finns i Kyrkviken bara ca 10 minuters promenad från fastigheten. Vägen till bryggan går via en klassisk sommarhage och ett härligt eklandskap. Som medlem i Gryts Bryggförening (och skriven på adressen) kostar en båtplats 788 kr/år. För den som endast nyttjar fastigheten som fritidsboende och därmed inte är skriven på fastigheten kostar det dubbelt upp.

Bara ca 150 meter från fastigheten finns en områdesgemensam boulebana. Badplats finns på cykelavstånd vid Sandgärdet.

Huvudbyggnaden är pålad avseende grunden som vetter mot gatan och baksidan står byggnaden på berg.

Fyrudden, Gryt

I gemytliga Gryt är det gångavstånd till det mesta. Bland annat busshållplats och förskola. Även Sandgärdets badplats där det sommartid hålls simskola och även finns ett trevligt utegym.

I närliggande Fyrudden finns en trevlig gästhamn. Det finns även en restaurang samt en mataffär vilken sommartid har öppet så gott som varje dag. Affären har generösa öppettider även vintertid. Från Fyrudden kan man ta någon av turbåtarna ut i skärgården. Möjlighet finns även att resa med Östgötatrafiken till någon av alla fina öar som den trafikerar. Väl tillbaka kan man gärna sitta ner på kajen med en god glass från glassbaren. 

Som övernattande gäst i området rekommenderas Gryts pensionat. Man sover extra gott efter att ha bevistat "Musik i sommarkväll" som under sommarmånaderna arrangeras på Gryts skärgårdscafé. Även på Gryts varv finns möjlighet till övernattning och en restaurang med trevligt utbud att tillgå. I närområdet finns också den mysiga Kärlekens trädgård.

Läs gärna mer via följande länkar:

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Fyrudden: https://www.fyrudden.se/

Affären i Fyrudden: https://www.handlarn.se/butiker/fyrudden/

Gryts varv: https://www.grytsvarvrestauranghotel.se/

Kärlekens trädgård: http://www.lilla-vik.se/

Visit Östergötland / Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef