Såld En bostadsdröm i den genuina delen av Råå. Vackert teglat hus med inrett brygghus på gården.

Styrmansgatan 16

Råå

En bostadsdröm i den genuina delen av Råå. Vackert teglat hus med inrett brygghus på gården.

Detta typiska Rååhus byggdes redan 1854 i vackert rödgulgrönt tegel med vitmålade fogar, så även "brygghuset" på gården. De ca 140 kvm i boningshuset fördelar sig på vardagsrum, matrum, mindre entré/hall, kök med matplats samt badrum på entréplan. Ovanvåningen erbjuder idag 2 sovrum, möblerbar hall, allrum och ett mindre wc, och här kan enkelt bli ett sovrum till om så önskas. Brygghuset/gårdshuset (ca:30 kvm) är idag snickarbod i passagen, tvättstuga, dressingroom och ett tonårsrum som kombinerat sovrum och allrum. Mellan boningshuset och gårdshuset är en generös altan med trädäck, där ni njuter helt ostört i bästa solläge. Varmt välkommen att kontakta fastighetsmäklare Ulf Löwander för mer info och privat visning.

Fakta

Adress:
Styrmansgatan 16
Område:
Råå
Kommun:
Helsingborg
Fastighetsbeteckning:
STÄVEN 27
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla i vinkel med Brygghus
Byggnadsår:
1854
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isolerfönster och dubbelkopplade
Uppvärmning:
Direkt el
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Tegel
Tak:
Tegelpanneimiterande plåt och eternit påbrygghuset
Stomme:
Tegel
Plåtarb.:
Målad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund och mindre matkällare
Murstock:
Tegel. Den är kapad innanför yttertaket.
Badrum:
1 st
TV- Internetutbud:
Fiber
Gästtoalett:
Ja
Allmänt skick:
Gott
Huvudsakligt vädersträck:
Söder

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 846 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 968 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 814 000 kr
Bef. pantbrev:
9st om 1 100 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1939
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Ej utförd

Driftkostnad

36 500 kr/år
4 900 kr/år
3 477 kr/år
44 877 kr/år
Elkostnad är i kronor, men förbrukningen i kWh är endast 18 824/år...
9 287 kr/år

Beskrivning

Lite av varje

Mysig och mindre entré med furugolv välkomnar oss till Styrmansgatan 16, Anno 1854. Vi går sedan vidare in i hallen där trappan till ovanvåningen är, här är det vackert parkettgolv som även ligger i vardagsrummet till vänster och matrummet till höger. Vardagsrummet är genomgående med fönster som vetter ut till Styrmansgatan och innergården i söder. Matrummet har också fönster mot gatan och sedan en liten passage till köket och matplatsen där. Vidare finner vi även duschrummet på entréplan via en mindre hall där även en utgång till gården är. Köket är välhållet men i äldre stil, med delvis nyare maskiner. Ovanvåningen, som är väldigt ljus då det är generösa kupor både till gården och gatan, erbjuder en möblerbar hall, ett stort sovrum (kan bli två mindre) och ett lite mindre sovrum samt en del av den andra hallen med kupa mot gården som enkelt kan göras om till ett sovrum eller utöka storleken på det lilla wc som finns här. Här finns även en stödbensvind som även leder oss till vinden ovan ovanvåningen. Den murade skorstenen kan säkert tas i bruk igen om man murar på ca 1,5 meter, då den är kapad innanför yttertaket.

Råå

Söder om Helsingborg ligger Råå, ett pittoreskt litet fiskeläge med kullerstensgator, smågatstensgator och småbåtshamn.
Stor del av bebyggelsen är från 1800-talet och från första delen av 1900-talet och de gamla fiskestugorna som ligger längs krokiga och trånga gator är ett stycke kulturhistoria. Längs Råå vallar, som en gång byggdes som försvarsvall, finns en fin badstrand, en camping med simbassäng, gamla fiskebodar och ett kallbadhus med bastu. Under sommarmånaderna går det båtar till Ven och året runt kan du från hamnen i Råå ge dig ut på fisketur i Öresund. Ålagille, egen julskyltning och barnensdagsfestligheter är några av de tillställningar som köpmännen i Råå står bakom och som lockar många besökare. I Råå finns också ett fiske- och sjöfartsmuseum. Rya golfbana är belägen på bara några minuters bilavstånd och det är även Rååns vackra dalgång. Råå lever i stort sett sitt eget liv och har ett rikt serviceutbud i form av butiker, restauranger, apotek, vårdcentral mm. Helsingborgs centrum med sitt kompletta serviceutbud finns på knappt sex km avstånd.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare