Såld STRANDFASTIGHET MED NATURSKÖNT LÄGE, EGEN BRYGGA OCH KRÄFTFISKE!

Simonstorp Kammartäppan 1

Simonstorp

STRANDFASTIGHET MED NATURSKÖNT LÄGE, EGEN BRYGGA OCH KRÄFTFISKE!

Välkommen till denna fantastiska strandfastighet som erbjuder allt du kan önska för ett liv i harmoni med naturen. Med fyra rum och kök, loft och bastu, egen brygga, gäststuga och båthus samt rätt till kräftfiske är denna fastighet en sällsynt pärla.

Den högt belägna huvudbyggnaden har en veranda under tak om hela ca 35 kvm där du kan njuta av en oslagbar panoramautsikt över vattnet. Här kan du sitta och koppla av med en kopp kaffe på morgonen eller avnjuta långa middagar i goda vänners lag. Huvudbyggnaden har en öppen planlösning, tre sovrum samt ett loft som kan fungera som föräldrarnas sovplats eller som tillhåll för övernattande gäster.

Med egen brygga har du direkt access till sjön och alla dess möjligheter. Fiske, paddling eller en simtur – här finns det alltid något att göra. Båthuset erbjuder praktisk förvaring för alla dina vattenleksaker och gör att du enkelt kan hålla ordning på allt du behöver för en dag på sjön.

Gäststugan är perfekt för att ta emot besökande vänner och familj och morgondoppet är bara några få meter bort. Bastun ger dig en avkopplande plats att varva ner efter en dag ute i naturen. På Kammartäppan kan du verkligen njuta av alla årstider, bara vara och skapa minnesvärda stunder med dina nära och kära.

Med rätt till kräftfiske har du möjlighet att delta i en av våra mest älskade svenska traditioner. Fyll en korg med nyfångade kräftor och ordna en härlig kräftskiva direkt vid vattnet – en upplevelse som både barn och vuxna kommer att uppskatta. I närområdet finns goda möjligheter till långa sköna skogspromenader, bär- och svampplockning och mycket mer. Här kan du uppleva sann livskvalitet, återhämta dig från stadens brus och bara njuta av naturens lugn och ro.

Fiber finns i vägen vilket gör det enkelt att installera och lätt att arbeta hemifrån. Med snabb och stabil internetanslutning kan du kombinera naturnära boende med modern livsstil och arbeta på distans utan problem.

Detta paradis vid stranden är omgivet av vacker natur och utrustat med alla bekvämligheter du kan behöva. Välkommen på visning för att uppleva allt detta unika boende har att erbjuda!

Fakta

Adress:
Simonstorp Kammartäppan 1
Område:
Simonstorp, Åby
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
KAMMARTÄPPAN 5:2
Typ:
Vinterbonat fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans trähus med loft
Byggnadsår:
1998
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från borrad källa. Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltrationsbädd.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Luftvärmepump, braskamin samt elradiatorer
Ventilation:
Mekanisk som hela tiden håller huset i svagt undertryck vilket ger ett behagligt inomhusklimat.
Fasad:
Timmerpanel
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Grundmur:
Lättbetong
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber finns framdraget till tomtgräns. Att installera det i bostaden kostar ca 30 000 kr.

Ytor

Boarea
64 Kvm
Biarea
6 Kvm
Tomtarea
3 726 Kvm
Vatten
3 996 Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
747 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 436 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 183 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1998
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

9 000 kr/år
1 385 kr/år
1 569 kr/år
4 742 kr/år
500 kr/år
17 196 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. För 2023 uppgick elförbrukningen till 3 635 kWh. Vatten/Avlopp avser slamtömning. Renhållning av ser sophämtning endast sommartid. Övrigt avser vägförening.
9 525 kr/år

Beskrivning

Huvudbyggnad

Några trappsteg leder upp till ett altandäck som löper längs två sidor av huvudbyggnaden. Entré sker just ovan trappan medan altanen sedan sträcker sig vidare fram till sjösidan. I anslutning till huvudentrén finns en skön plats med sol till långt in på kvällen. Innan vi går in finns en dörr till vänster in till apparatrummet där det finns en hydrofor, varmvattenberedare, frostvakt samt några vägghyllor.

Entré/hall

Direkt innanför ytterdörren möts man av ett Italienskt mönsterlagt klinkergolv vilket leder vidare till både storstugan och köket. I hallen finns en garderob samt plats för avhängning.

Duschrum

Även i duschrummet är det klinker på golvet och väggarna är helkaklade. Här inne finns wc, handfat i kommod, ett smalt högskåp samt en duschhörna med skjutdörrar. Det finns även en tvättmaskin och ett vägghängt torkskåp. Självklart finns även ett vädringsfönster.

Bastu

En dörr i duschrummet leder in till den eluppvärmda bastun som även den har klinker på golvet. 

Storstugan

Ljust och luftigt i och med att det är öppet till nock och att det finns flera ljusinsläpp mot Flätens klara vatten. Den härliga vyn över sjön ger en synnerligen njutbar upplevelse vid middagsbordet! I storstugan finns en braskamin och bakom den trappan upp till loftet. I taket är det spotlights försedda med dimmerfunktion. Ungefär mitt emellan köksdelen och storstugan finns dörren som leder ut till den del av altanen som är belägen under tak.

Kök

Klinkergolvet i storstugan fortsätter in i köksdelen som har vit köksinredning. Även ovan bänkarna och den rostfria diskhon är det italienskt kakel. Den maskinella utrustningen består av en hällspis med spisfläkt, diskmaskin samt en kyl/frys. Mikrovågsugnen har sin plats i ett särskilt väggskåp. Under fönstret i anslutning till matplatsen finns en väggfast bänk med förvaring i, från vilken man kan njuta av den sköna utsikten.

Sovrum

På gaveln mot svala norr finns tre sovrum varav det ena används som kontor. Föräldrarna sover på loftet.

Loft

En trappa leder oss slutligen upp till loftet som har en golvyta om ca 17 kvm. Här uppe sover föräldrarna men det finns förstås en mängd användningsområden för denna yta. I och med det mot sjön högt sittande fönstret har man skön utsikt även här uppifrån. 

Altandäck

Altandäcket nås dels via storstugan/köket och dels via ytterdörren. Den del av altanen som är belägen under tak är ca 35 kvm och har strålande utsikt mot sjön. Här avnjuts sannolikt de allra flesta måltiderna sommartid! Runt hörnet och mot väster finns möjlighet att lapa det allra sista av kvällssolen.

Gäststuga

Denna vinterisolerade friggebod om ca 10 kvm är är grundlagd på plintar och har timmerpanel. På taket är det röda betongpannor. Läget precis vid bryggan och strandlinjen gör att gästerna får dra lott om vem som ska få sova här. Gästerna har självklart också en egen altan med strålande utsikt! El finns installerad liksom radiatorer och såväl inner- som ytterbelysningen kan styras från huvudbyggnaden. Gäststugan som tidigare var omålad invändigt målades i ljusa kulörer under 2021.

Båthus och förråd

Båthuset är liksom huvudbyggnaden byggt med timmerpanel och knutar och har röda betongpannor på taket. I anslutning till båthuset finns en förrådsdel om ca 10 kvm vilken är grundlagd på betongplatta och har en ytterdörr med patentlås. I båtförvaringsdelen som har grusgolv och är ca 20 kvm stor finns en vinsch som gör det enkelt både att lägga i och ta upp båten. El finns installerad och såväl inner- som ytterbelysningen kan styras från huvudbyggnaden. Båthuset målades om under 2023.

Brygga och flotte

Vid sjön och i anslutning till gäststugan finns en landfast och issäker brygga med badstege. På vägen ut på bryggan finns en utbyggnad med plats för två ljugarbänkar. Ytterligare en finess är att det finns nedåtriktad belysning under bryggan vilken är mycket effektfull när det är mörkt. 

En badflotte, också den utrustad med badstege, ligger förankrad snett utanför bryggan ungefär mittemellan gäststugan och båthuset.

Redskapsförråd

Denna friggebod är oisolerad och fördelad på två separata förrådsutrymmen.

Lekstuga

Denna är grundlagd på plintar, har trästomme och röda betongpannor på taket.

Allmänt

Den välskötta och regelbundet underhållna huvudbyggnaden är ett modifierat enplanshus med loft från Forsgrens Timmerhus och byggt 1998/99. Det har en stomme av trä som är isolerad och har timmerpanel på vardera sidan om isoleringen. I och med att det är välisolerat är det behagligt svalt sommartid och tvärtom under vinterhalvåret. Huvudbyggnaden har hela tiden haft underhållsvärme på minst +10 grader. 

Luftvärmepumpen är installerad 2013. Via fläkten i köket, som är på hela tiden, skapas ett svagt undertryck i huset. Fläkten var ny 2016.

På huvudbyggnaden finns fasadbelysning på både fram- och baksida samt ljuspunkter kring altan och entré. Det finns fyra yttre enfas uttag. Vid bilparkeringen finns en gatlykta med rörelsevakt. Det finns som sagt även belysning vid gäststuga, brygga och båthus vilka samtliga styrs från huvudbyggnaden.

2024 byttes 2 av stolparna under altanen då de blivit slitna av väder och vind.

Fiske är tillåtet för strandägare och medlem i fiskeföreningen. I sjön finns bla gös, gädda, abborre och annan vitfisk. Man har dessutom rätt till skyddat kräftfiske på eget vatten vilket brukar ge ca 50 signalkräftor/år.

P-plats finns för två bilar med enfas eluttag för motorvärmare. Även laddstation för elbil på 11 kW finns sedan 2022. Vid besök av gäster finns det fler p-platser att tillgå på den egna tomten.

Under 2023 målades två av huvudbyggnadens sidor om samt även samtliga fastighetens ytterdörrar. De vita räckena är målade så sent som under 2024.

Delar av inventarierna, såväl inomhus som utomhus, kan ingå i köpet för den som så önskar.

Servitut

Avtalsservitut, Last
2020-08-03

Avser grannens rätt till Båtuppläggningsplats samt gångväg dit. 

Officialservitut avlopp, Last
0581K-06/38 - 1, 2006-03-07

Avser rätt att anlägga, underhålla och förnya markbädd med tillhörande ledningar.

Planritning