Properzine Marketing NYRENOVERAT SEKELSKIFTE!
Kommande försäljning
Besiktigat

Östra Promenaden 45A

Centralt

NYRENOVERAT SEKELSKIFTE!

I denna exklusivt renoverade och genomgående sekelskiftesbostad endast en halv trappa upp med högt i tak och helt utan trösklar har man inte sparat på krutet. I samband med att lägenheten det senaste året totalrenoverats har man i hela bostaden, utom i duschrummet, valt att lägga in en helt ny vacker fiskbensparkett. Man har specialbeställt ett flertal vackra och gedigna pardörrar i gammal stil och satt vackra stuckaturer av högkvalitativt gips från Frankrike som dekorativa ornament ovan dom. I taket finns vackra takrosetter och på väggarna dekorativa lister. De djupa fönsternischerna gör det möjligt att placera vackra växter i samtliga fönster. I badrummet, som har stora marmorskivor på väggar och golv, har man valt pvd-behandlad mässing till vatteninstallationerna.

Köket är också helt nytt med nya vitvaror och stor del vitrinskåp med inbyggd belysning. På väggen ovan arbetsbänken skyddar marmorskivor mot stänk. Apropå belysning är samtliga strömbrytare försedda med dimmerfunktion vilka antingen kan styras manuellt eller via Plejd-appen i mobilen. Ytterligare smakfulla detaljer i bostaden är fönsterhakarna av mässing och de vackra fönsterbänkarna av Kolmårdsmarmor. Inredningsdetaljerna håller således en betydligt högre standard än vad som är normalt för dagens nyproducerade lägenheter. Värt att nämna också är att bostaden är besiktigad efter renoveringen vilket skänker extra trygghet för dig som köpare. Dessutom finns färska garantier på samtliga installationer.

Så till Brf Kärven som är en liten, gemytlig och välskött förening omfattande 16 bostadslägenheter. Föreningen grundades redan på 1930-talet vilket borgar för trygghet och stabilitet. I jämförelse med nyproduktion vet man vad man får och behöver inte riskera t ex att månadsavgiften skjuter i höjden redan första eller andra året vilket varit fallet för många nyproducerade lägenheter på sistone.

Välkommen att känna dig som hemma!

Fakta

Adress:
Östra Promenaden 45A
Område:
Centralt, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
1002  /  1002
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.075211900
Andelstal avgift:
6.79%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1934
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Förråd:
Ett stort förråd på vinden samt ett mindre i källarplanet tillhör lägenheten
TV- Internetutbud:
Bredband och kabel-TV via Com Hem
Inkluderat i avgift:
VA, Värme samt kabel-TV:s grundutbud
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
132 391 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Beräknad utifrån årsredovisning för 2022.
Överlåtelseavgift:
1 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Energideklaration

Utförd
2021-06-20
F
161 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 000 kr/år
2 000 kr/år
4 000 kr/år
Enligt säljarens uppgifter.

Förening

Brf Kärven
725000-1299
Ja
Nej

Brf Kärven

OM FÖRENINGEN
Föreningen äger fastigheten Kärven 7 med adress Östra Promenaden 45 A-B vilken omfattar totalt 16 st bostadslägenheter och 2 lokaler.

KABEL-TV
Samtliga lägenheter är anslutna till kabelnät via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften medan utökat utbud erhålles mot särskild avgift.

BREDBAND
Bredband levereras via och är låst till Tele 2.

TVÄTTSTUGA
Tillgång till gemensam tvättstuga, torkrum och mangelrum finns i källarplanet.

CYKELFÖRRÅD
Cykelförråd finns också i källarplanet.

PARKERING
På gatorna i närområdet gäller regler för boendeparkering.

FÖRSÄKRING
Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna medan bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen.

ÖVRIGT
Föreningen har en trevlig innergård med bänkar och möjlighet till gemytliga grillkvällar.

STÖRRE RENOVERINGAR PÅ SENARE TID

2023 - Installationen av fiber fortgår. Stammarna kommer att slamspolas i slutet av året.

2022 - Byte av tvättmaskin och torktumlare i den gemensamma tvättstugan. Indragning av fiber påbörjas i december.

2019/2020 - Takbyte, byte av låscylindar till alla ytterdörrar samt slamspolning.

2010 - Ny fjärrvärmecentral.

1992 - Stambyte genomfördes.

1990 - Renovering av fasaden.

För närvarande finns inget beslut om ytterligare renoveringar.

AVGIFTSHÖJNING

Den senaste avgiftshöjningen var 2% och skedde 2023 pga budgeterade map omvärldsläget förhöjda kostnader. Per 2023-11-17 finns inget beslut om avgiftshöjning. Dock sker en sedvanlig diskussion om detta årligen i samband med årsmötet.

Beskrivning

Säljaren berättar

När vi letade bostad så märkte vi att nyproducerade bostäder hade höga månadsavgifter och saknade mycket av den charm som bostäder från tidigare generationer hade. Materialet i de nyproducerade bostäderna var också av låg kvalitet, materialet minimerades i flera avseenden och bostäderna kändes sterila utan mycket av den charm som kännetecknar bostäder från det förra sekelskiftet. Orsaken till detta var att byggföretagen under många decennier skalat av så mycket av det som allmänheten uppfattade som vackert i syfte att sänka kostnaderna. Vi ville visa att det finns ett annat värde än det finansiella och har därför genomgående haft höga krav på estetik, materialleverantörer och hantverkare under totalrenoveringen av denna sekelskiftesbostad.

I bostaden finns därför tidstypiska snickerier från tidigt 1900-tal och virket härstammar från Hälsinglands skogar. Snickerierna är nytillverkade av ett sågverk i Veckebo. Stuckaturerna är uppbyggda av högkvalitativt gips från Frankrike och de är monterade av Sveriges mest välmeriterade stuckatörer. Förkärleken till hantverket har varit viktigt och vi har satt stor vikt vid tradition, byggnadsvård och historia. Av den anledningen så är också många av beslagen inköpta från exempelvis mässingsfabriken i Gusum samt från Nacka byggnadsvård utanför Stockholm. Slutresultatet har blivit en slags kombination av nyproduktion och sekelskiftescharm där man får det bästa av två världar.

Interiör

Innanför porten

Genast när man kliver innanför porten till det både pampiga och charmiga trapphuset slås man av rymden och trevnaden det innebär att se rakt igenom huset till den gemensamma gården på baksidan. Från trapphuset finns också en utgång till gården där det finns möjlighet för medlemmarna att umgås och njuta av till exempel en gemytlig grillkväll i goda vänners lag.

Entré

Från trapphuset välkomnas man in i entréhallen där det på väggen finns plats för avhängning. När man stiger in möts man av den ljusa och luftiga atmosfären som genomsyrar hela lägenheten. Takhöjden på nästan 2,70 m, fiskbensparketten och de vackra ornamenten ovan pardörrarna skapar en tidsenlig känsla.

Duschrum

I anslutning till entrén finns det moderna och exklusiva duschrummet som har stora blanka marmorplattor på väggar och golv samt infällda spotar i taket. I duschrummet finns förutom duschplatsen även wc, ett handfat på kommod samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Ovan handfatet sitter en väggspegel med effektfull och dimbar belysning. Vatteninstallationerna i både dusch och handfat är av pvd-behandlad mässing vilket gör att de inte blir fläckiga på samma sätt som obehandlad mässing kan bli. 

Kök

Till vänster om entrén finner vi köket som är helt nytt med skåpsinredning i vitt med stor del vitrinskåp med inbyggd dimbar belysning. Köket är utrustat med vitvaror i form av en hällspis med ugn, fläktkåpa, diskmaskin samt en kyl/frys.

Sovrum 1

Via pardörrar från köket kommer vi till bostadens största sovrum vilket har fönster mot den lugna gården. Från detta sovrum finns en spröjsad glasdörr som leder in till en välutrustad Walk-in-Closet. Från både köket och detta sovrum har man god uppsikt över gården som dessutom är inhägnad vilket gör att man kan ha bra koll på eventuella barn som busar medan middagen förbereds. 

Walk-in-closet

Detta utrymme är inrett med välutrustade garderobsmoduler vilka erbjuder möjlighet att både hänga kläder och att förvara dom i lådor. Det finns även ett flertal skohyllor samt plana hyllor placerade såväl högt som lågt. Tack vare glasdörren mellan detta rum och det stora sovrummet nås utrymmet från både sovrummet och hallen. Det gör det möjligt att även förvara ytterkläderna i utrymmet.

Vardagsrum

Detta nås via skjutdörrar från den inre hallen och här finns plats för både matgrupp och soffgrupp. Fönstret vetter mot Östra Promenaden där trafiken i och med den kommande Johannisborgsförbindelsen inom några år kommer att ledas om. Som en förberedelse för detta har man nyligen återställt Promenaden till vad den var på 1800-talet med cykel- och promenadstråk. Trafiken har minskats och mer plats har skapats för träd och människor. Ett stort avstånd till huset på andra sidan promenaden ger en låg himmelsvinkel vilket medför ett härligt ljusinsläpp på denna sida av bostaden.   

Sovrum 2

Detta sovrum är lite långsmalt och mindre än det största sovrummet. En fördel med detta sovrum är att det har en egen klädkammare.

Allmänt

Lägenheten har det senaste året i sin helhet genomgått en total make-over och håller nu mycket hög standard.

All el i lägenheten är omdragen och barnsäker och elcentralen har moderna vip-brytare.

Samtliga persienner inklusive vridstänger är bytta i mars 2024.

Som kuriosa kan nämnas att bilder från lägenheten för lite sedan publicerades i en artikel i tidskriften VillaNytt som handlar om stuckaturer och dess återvunna popularitet.

 

Närområde

Det centrala läget gör det enkelt att tillgodogöra sig hela det utbud som city erbjuder. Närmaste närbutik ligger bara runt hörnet och Lidl finns bara några hundra meter från bostaden. I närliggande city finns gott om butiker, restauranger, caféer och kulturella aktiviteter. Det är inte heller långt till simhall, promenader i bland annat Oxelbergsparken eller i den inre hamnen som på sikt kommer att erbjuda ytterligare möjligheter till rekreation. Spårvagnshållplatsen ligger bara några minuter bort så du som pendlar tar dig enkelt till resecentrum på bara några minuter. Vill du hellre gå eller cykla tar inte det mycket längre tid.

Säljarens input till bl a barnfamiljen

Tröskelfritt golv finns i hela bostaden vilket underlättar för användande av exempelvis lära-gå-stol till barn och barnets leksaker (även dammsugning underlättas)

Oxelbergsskolan är en väldigt populär grundskola och ligger i närheten. Även den privata grundskolan Lärande grundskolan Östra ligger ett kvarter i från.

Oxelbergsparken, med säkerhetsanpassad lekplats med sagotema, finns i omedelbar närhet. I parken finns också löparbanor, längdhoppsgrop, gräsytor för fotboll, klätterställningen, balansbana, sandlåda med vattenlek, med mera. På vintern kan man även ta med sig pulkan eller snowracern till Oxelbergsparkens pulkabacke. Det finns även picknickbord och en grillpaviljong där hela familjen kan njuta av en god fika eller lunch när energin behöver fyllas på.

Walk-in-closet kan enkelt göras om till barnrum för barnets första år i eget rum med närhet till föräldrarna. En del föräldrar vill ha barnet nära sig så det kan vara bra att börja där istället för sovrummet på andra sidan bostaden. Glasdörren gör att man har översyn och direkt åtkomst till rummet. Framför rummet finns mycket lekyta. 

Innergården är inhägnad vilket medför att föräldrar kan ha god översyn från köket när barnet leker på innergården.

Vårdcentralen Östertull ligger ett kvarter ifrån bostaden på Östra promenaden.

Ridskola ligger på gångavstånd.

Plejd finns i alla rum, innebärandes fördelar för mörkrädda barn när de skall lära sig sova i eget rum då systemet kan programmeras för att dimra ned gradvis istället för att släcka helt. När man tittar till barn på natten så kan också det ske på ett icke störande sätt tack vare systemet eftersom man inte behöver klicka på belysningen utan kan göra det ljudlöst. På morgonen kan man använda systemet för att gradvis lysa upp rummet för att hjälpa barnet att vakna naturligt. Plejdsystemet kan då vara ett bra hjälpmedel för att styra in barnet i sovschema. Vår elektriker har erbjudit sig att hjälpa till gratis om man behöver hjälp med Plejdapplikationen och vill lära sig använda detta.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Östra Promenaden 45A

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Östra Promenaden 45A

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef